mek da ©™
Waaaaaa..penat tul ari nih..al-maklum br blk dari tanahair yg tercinta...mn lagi kalo tak 'gomo kelate gomo'..hehe..sengsangatla sonok..(ops pencemaran bahasa nih)..kali nih blk naik bas jek..1 mlm jek..mmg tak puas..tp demi Haikal cyg..mama xkira kejap pun kejap la..dh mama xley cuti cyg..nk wat cam ner...hakikatnya mama windu sgt2 kat cyg..berjauhan dgn mu satu dugaan yg amat perit utk mama tanggung..tp nk wat cam ner..mama lum jumpa pengasuh yg betul2 professional nk jaga cyg..wawawa..hikhik..adoi bibit mn lak aku nk cari nih..ader saper2 berminat tak??leh hantar resume..hahaha..actually bkn aku xnak hantar childcare/nursery ke haper..tp kecian kt Haikal..kecik lg......hanya tok ma ngan tok bah jer yg aku percaya..
Ok sambung story.Jumaat mlm.Aku bertolak balik ke kg kol 8.00 mlm..yg benggangnya bas plak rosak..Puas aku menunggu kt Terminal Larkin tuh..tak kunjung tiba..sengal! Aduh dah la nk cepat bas nih leh wat hal lak..so dengan muka tak malu g la tanya driver bas trip satu lg...sib baik dia ckp ader lg seat 0..so leh la naik bas nih jek..xyah tggu bas yg tuh..so dh selamat...
Sabtu.Sampai umah ma kol 8 pagi..suh abah amik. Xsabar nk jumpa Haikal nih..sampai jer tgk muka dia terus aku nk nangis..dh bulat daaaaaaa...aduhai cyg windu anak mama..xsabar nk kiss2..so apalagi aku gentel la dia habis-habisan haha....pagi sampai ptg..ptg sampai mlm..mlm sampai pagi aku asyik berkepit ngan Haikal..ehehehe..begitu la aku yg rindukan sgt anak bujang aku tuh..
Ahad.Bwk Haikal g jalan2 kt Tesco.Seronok dia dpt naik kete tolak dia tuh.Tersengeh-sengeh..senyum..senyum..Dengan tiba-tiba nangis lak anak bujang aku nih..la nk susu rupanya..dh lapar daaaa. Sampai tertidur ikut mama dia window shopping.Huhu..
Ahad ptg.Jumpa Dyra.Dh lama xjumpa si mek nih.Dia dtg plak ngan opis mate dia..aku ingat soul mate dia...hehehe...oit Dyra jgn marah yep..Alkisahnya dtg nk nengok Haikal..kan dh dapat suar jeans Baby Kiko satu..huhu..thankiut..
Ahad mlm.Bertolak balik ke JB.Sharp kol 8 mlm bas bertolak.Sib baik..harap2 xla sampai lewat sgt..nk kena rush ke opis lak nih..huh penat seyy..xper, demi Haikal mama sanggup dan mama janji akan berusaha lg cr pengasuh utk jaga Haikal...JB menjerit...Haiiiikaaalllll..tguuuu..kepada sesiapa yg berminat nk jd bibit aku sila la hantar resume.Syarat pemilihan adalah seperti berikut:-
1) Manusia
2) Sihat tubuh badan
3) x cantik sgt
4) tak demand
5) dah la mengarut jek...
6) hehehe..
Labels:
1 Response
  1. WAN15 Says:

    haduu~~, sedeynyer sit dgr. tp xpe, berkorban buat ms ni, drp haikal x terjaga, sian nnt duk nursery, baik cr pengasuh yg btol2.. sabar ye cda. (auntie ct x saba nk nengok haikal ni)