mek da ©™
Baru sekejap td aku terima panggilan telefon dari sebuah sekolah swasta kt JB nih.Dia panggil aku dtg interbiu sebagai cikgu.Adoi...xkena ngan masa nih...citernya mcm nih.Bln lps aku ader hantar resume kt sekolah nih.Kunun2 aku berminat la nk jd cikgu.Sekali tuh bila dia panggil g interbiu aku tolak laks..huh...kena ke tak nih keputusan aku? Interbiu tuh esok kol 2.45 ptg.Tp aku xtau nk cr alasan cam ner nk escape kje esk sbb khamis dan jumaat aku dh selamat bercuti.Nk blk kg...td br bos approve my leave form.Erkk..xkan la esk aku nk MC lak..adoi lgpun esk kena settle dulu kje2 al-maklum khamis dh cuti...tp kalo betul2 nak..seribu daya kan...sekolah swasta tu betul2 dekat Dangabay. Kat Jalan Street View.Aku mintak tangguh dia ckp pengambilan nih nk cepat.Siapa cepat dia dapat.Pulak tuh minah yg call aku tuh memaksa plak suh aku conformkan nk dtg ke tak...dgn tergagap-gagap mcm2 alasan aku ckp...nk blk kg la..itu la..ini la..pandai sgt hantar resume.Ish kalo pikir2 rugi lak..so untuk memudahkan kerja dia...aku conformkan terus.Aku ckp saya tak akan datang sbb ader masalah.Aper lagi dia terus tick nama aku sebagai NOT INTERESTED ler..xpo lerrr..xde rezeki kali nih.Nati aku cuba lain kali ler...lgpun sabtu nih aku ader MTEST utk KPLI.Aku pilih untuk buat kt KB.Kebetulan plak khamis nih blk kg kan..nk amik My HAIKAL ler..EMMM..dah ler pikir psl interbiu tuh..pening kepala hotak aku...anggaplah xde rezeki...tp RUGIKAH AKU?



Labels:
3 Responses
  1. insya allah.. kalau dh rezeki da x ke mana.. nanti balik kg.. kim salam ma dan abah ok!!


  2. Shahida Says:

    Insya Allah..kak t doakan k...


  3. Rezeki jangan ditolak, alhamdullilah