mek da ©™
huh.pagi2 aku jwb tag. wajib yer sebulan sekali mesti ade entri utk tag. huhu. kali nih tag psl penjagaan diri lak. harus lah aku snap gambar produk yg aku pakai. malu weh. aku pakai yg murah2 jek tau. pernah mencuba yg mahal2...sama jek, so layan yg brand mudah dicari. ye idak.

Cara-caranya :

1. Baca tag ini.
2. Ambil gambar barang-barang kecantikan yang you olls pakai. Mengikut kategori. Kalau nak tambah lagi bagus.
3. Kena bagitau brand dan sama ada u olls suka atau tak. Kalau suka, kena rekemen semua orang pakai.
4. Pastu kena info kat orang yang tag kamu bahawa kamu telah buat tag beliau.
5. Kena pas mesej kat semua orang suruh baca dan kongsi rahsia kecantikan kamu.


ok. aku nk jwb nih.


Penjagaan wajah:

baiklah. utk muka mula2 sy pakai gel pengelupasan dari brand syahirah. ia berfungsi utk menanggalkan sel kulit mati & mencerahkan kulit gak le. selain tuh dpt menanggalkan noda itam & kotoran serta mengawal minyak berlebihan. huhu. aku pakai nih at least 3 kali seminggu.


utk pencuci muka lak, sama la aku pakai brand syahirah gak le. fungsinya membersihkan muka secara mendalam & mengekalkan keseimbangan kelembapan semulajadi kulit.





selain tuh aku pakai krim pelembab muka, krim pencerah SPF30 dan juga krim kecantikan dari produk yg sama. aku suka krim pelembab dan krim pencerah dia sbb bila pakai sejuk jek. lembut gitu. bau pun wangi. dh lama aku pakai krim pelembab dia tp krim pencerah tuh baru try 2-3 hari. ok jek.

hmm..sebelum pakai bedak muka, aku pakai krim kecantikan syahirah sebagai alas bedak/foundation. aku suka sbbnya mmg tak berminyak.sesuai digunakan sebagai asas solekan yer puan2. gambar kat ats tuh kelihatan krim dh nk abis. karan kena g giant beli baru.hikhik.

penjagaan kulit:



huhu. aku pakai losyen badan nivea yg jenis intensive milk tuh sbb kulit aku kering. pastu aku pakai softner dari avon yg sweet honesty punya. lembut jek bau. sekali sekala pakai sunblock dari brand temulawak.


tak dilupakan produk dari johson&johnson nih. sekali sekala aku manjakan diriku dgn produk nih. wajib ada.

pewangi:


mmg suka yg sweet honesty dari avon punya. lembut jek. perfume, penyembur wangian badan, bedak badan pastu deodorant dari gervenne.nk snap deodorant dari sweet honesty, tp xjumpa cari letak kt ner. terselit kt mn ntah. haha.

penjagaan rambut:


oleh sbb rambutku ade sikit gugur, so aku pakai shampoo sunsilk yg jenis hairfall solution tuh.

solekan wajah:


aku jarang bersolek sbb aku tak reti bersolek. just pakai bedak miyami nih jek. hikhik. lipstik lupa nk snap lor. aku pakai lipstik avon jek.

mandian:


tak kisah aper2 jenis shower. layan jek tp biasa pakai palmolive jek. huhu.
cukup menyegarkan.

supplement kesihatan:

aku nih jenis mls nk mkn makanan tambahan nih. tp ader la mkn produk nih. serapat wangi dari mas cotek. fungsinya:
Supplemen Kesihatan digunakan secara tradisional untuk Keterampilan wanita supaya kelihatan segar, ceria dan ayu.cewah.

Mempunyai kelebihan:-
Merawat penyakit keputihan
Membersihkan segala kotoran yang kurang menyenangkan
Menghilangkan gatal-gatal pada alat kelamin, celah kelangkang serta peha wanita
Menyempitkan semula alat kelamin
Merangsang keinginan seks
Mengembalikan kejelitaan dan keterampilan
Cergas dalam aktiviti harian
Melancarkan peraturan haid
sesuai utk ibu selepas bersalin mcm aku. baru ke? bkn dh lama? hihi

lain2:

pati halia dari brand dunia herbs. utk kempiskan perut,ilangkan lenguh2 badan dan byk lg le kegunaannya. sdp gak la pakai nih.

hmmm...itu jek le tag barangan kesihatan dan kecantikan dariku. aku sgt teruja utk mengetag u guys:

mamalieyna
umi haikal
softtouch[hanim]
e.l.i.s.s.me
ladybeerd
mek kak dewan bahasa a.k.a mummy esyraf

sudi2 la kita berkongsi rahsia. ingat snap gambar produk terkini yg korang pakai. bkn produk dulu2 2-3 thn lps. produk terkini yg aku pakai yg tuh la. kalo nk dikira dulu2 tuh mcm2 pakai. dh cuba pelbagai brand weh. hihi.
Labels:
Reactions: 
13 Responses
  1. iedaLUVsham Says:

    huhuhu!! selamat nama ieda takde, hehehe!!! ;p


  2. mamalieyna Says:

    wooo tag lagi...dh agk dh nama mesti naik...weeh malu ler nk kongsi2 sbb kito ni biasa2 ajer..ala2 kadar gitu! pepun best gk tag ni ek, pepun utang dulu..ihiks.. :)


  3. mamalieyna Says:

    dan lagi...waa jaga diri betul mamanya haikal ni..lengkap sume! hikhik..


  4. umihaikal Says:

    aiyooo..kono jawab plak..tp kite hutang dlu ea...hihihi...


  5. ok nnti sy buat ekk..samalh kita ida..pakai yg murah sajer..


  6. ok nnti sy buat ekk..samalh kita ida..pakai yg murah sajer..


  7. ieda: tggu nati akan kena..hhahahaha


  8. mamalieyna: u mmg top beb..eeeeeee


  9. mamaliena: xde maknanya....brg murah...hasilnya xberapa lorr


  10. yana umi haikal:byr tau..huhu


  11. hanim: murah2 tak per asal tak berbahaya kan..eeeeeee


  12. tag ni saya penah buat laa wak :P skip..hikss


  13. elis: ye ke..ala buat la lg..ee