mek da ©™

Yesterday, 090909...(tarikh cantik) cik ladybeerd bertanya kepadaku, x update blog ke? eeee..aha la...dh byk hari tak mengepos entri. kesibukkan membunuhku tuan2 dan puan2.hihi. so hari nih ... walaupun kje tgh byk, walaupun tgh sakit gigi, walaupun kepala bagai nk pecah (rasa nk telan panadol jek nih tp tgh berpuasa...syg lak), aku usahakan jgk utk berblog.

20092009. apakah?

ye la smlm aku tgk ramai yg kuarkan entri bab tarikh cantik 090909 tuh. hmmm...tanpa disedari atau ade yg dh sedar, tarikh raya thn nih pun cantik juga maaaa...20.09.2009.cantik per...20092009. ye idak..? xsabar rasanya nk tggu hari raya nih.

mengikut plan...aku akan start bercuti pada 18hb dan naik kje 28hb.lama tak wei? overkah? peduli ape aku. hehe.

kami akan bertolak balik ke Kelantan pada 17hb sebelah malam. konvoi ngan sepupu sepapat...Man, Na, Lie dan Sue serta si kecik Ain dan Raihan. huhu haikal ade 2 mak we. hihi.

thn nih pagi raya di rumahku. tak mcm thn lps, kat umah encik suami. sonoknya!

baju raya aku dh settle. tudung pun dh settle. hmm...kasut jek lom beli. aihh..cam budak2 lak semua nk baru. handbag...rasanya xbeli kot. pakai yg tuh jek.kahkahkah.

baju melayu haikal dh settle. songkok dh pun beli. sanpim pun dh ready. kasut dh ade. kemeja, t-shirt dh beli...suar jek kena beli lg.

encik suami lak very sempoi. semua xde lg. katanya last minute shooping nati. adoi susah tol la laki aku nih. ekekekek..ntah2 nk pakai bju melayu thn lps punya tak. tgk ajek la nati. bior dia.

kuih-muih lom beli lg. tgk semua harga biskut melambung beb. hehe. tgk la last minute nati. tp dh ready kek sarawak yg comei2 tuh. kirim kat sepupu yg br blk dari sana.

hadiah raya utk ma dan abah, mentua pun lom beli lg. thn lps kasi kain kat ma dan mentua. kain pelikat jek utk abah. thn nih xtau lg lorrr.

utk ibu pengasuh haikal pun lom beli ape2. ingat aritu nk beli bju ready made. thh nih ibu pengasuh beraya di Alor Star, Kedah. Miss Kedah so much. Miss UUM. huhu.

ape lg ek. lupa ar. ok sambung kje lak. (sambil dgr lagu raya)... nk kena siapkan sebelum cuti nih. sebab tuh la very bersemangat buat nih.

hari raya membakar semangatku.hahaha.

welcome 20092009.
Labels:
3 Responses
  1. mamalieyna Says:

    ho la,,baru pasan tarikh ari raya jatuh pada 20092009..cantik bangat tu!
    *amboi lamanya coti! ini yg wat k.ina jeles ni..coz apa tau..huhu..myybe beraya kat kota selangor ini! huhu..sbb en suami kena standby, last year dh dpt cuti time raya, taun ni giliran dia tuk standby..sgt cedih tau sbb first time tak dpt beraya bersama keluarga, tp second time tak dpt beraya ngn mak sndiri..wuwu.,nk nangis ni..wuwu..


  2. umihaikal Says:

    uiks..cntik ek tarikh raye tahun ni..
    *peh!! cuti lame tuh..ni yg jelez ni..kite dpat cuti jap jer...uwaa..bos xkasi cuti lame...


  3. ladyBEErd Says:

    jom2 lek kg....i pon blk 17 gak..jgn mara i smpai dlu tau...ekekeke..nati i tgu u kt pintu gerbang p.pekan..bwk banner lg..."welcome Home" gituw...ekekekeke