mek da ©™
ekceli, nk jawab tag. tp hati tgh hot. entri 2 dalam 1 ok.

amboi-amboi mamalieyna! haha.akak, balas dendam kat kite yek. banyaknya sampai 8 perkara nk kena bgatau tuuuu. hehe. ok le, dengarlah jawapan kite wahai tuan hamba.

Tag 8 perkara 'SAYA SEDANG':

1. isi form 'leave'. ekceli emergency leave sbb esk sabtu. patutnya saya kerja half day. pagi td pengasuh haikal bgtau yg dia kena pi sekolah daftar anak dia yang akan masuk darjah 1 next year. so, pening jap kepala saya nih. ye la..xkan saya xpaham lak..kesian gak kat pengasuh, dia pun ade urusan personal gak. mcm mn nih? agak2 bos kasi tak? xkan saya nak bawa haikal datang opis? adehh..buntu..hmm dpt kot lgpun esk saturday. just kje half day. ingat nk tinggalkan haikal kat sepupu tapi rasa cam xleh sbb konpom haikal melalak. dia bknnya nak ngan org lain. kesian gak...pastu pengasuh ckp boleh kalo tinggalkan kat anak lelaki dia yg umur 15 thn tuuu..ish..saya rasa cam xharap le. sbbnya aritu pun dh luka berdarah kat dahi. time tuh tgh main2 ngan budak nih la. budak2 katakan....bknnya leh harap sgt. hehe. emo ni....

2.tgh sakit hati. entah la. mlm td meroyan jap. call ma dan abah kat kg. ckp kpli tak panggil temuduga lagi. gagal lagi. pastu abah ckp, jgn dok mengharap yg tu. mintak yang lain. ma plak ckp, ko tak mintak ke mengajar kat sekolah swasta. jiran kat kg dh kje ngajar kat sekolah swasta kat KL. saya ngan lidah kelu menjawab...aa..mintak. (dlm hati... ma tak thu yg saya pernah dipanggil interbiu cikgu swasta tp saya tak g ).masa tuh saya tak bgtau pun ma sbb tak mau ma membebel. sbb ape ek saya tak mau g interbiu aritu? sila rujuk entri ini.

3.tetiba saya jd angin kat encik suami sbb dia tak suka saya membebel pasal kerja. ape2 yang saya tak puas hati mmg dia xsuka dengar. agaknya bingit telinga dia dgr saya membebel ni. td mlm saya bukak topic psl SPA form saya kena reniew lagi. baru 2-3 hari expired. then, saya warning kat dia dah la suh sepupu awk tu yang kata nk ejas itu ini. semuanya hamprak!! menyampah! dah 2-3 kali mintak no i/c la...mintak dokumen tu la. dokumen nih la...nk amik hati je. ekceli sepupu encik suami ni ade ayah angkat yg byk menolong dia. ayah angkat dia tuh bergelar datuk. datuk ape ntah. tp bukan datuk K la. sepupu encik suami nih dgn sepantas kilatnya dpt keje gomen. pastu kakak dia lak sepantas cahaya lak dapat cikgu KPLI. ngajar kat kelantan lak tuh...pastu kata nk ejas kat cek ni..saya tgk xde effect ape pun...semuanya tipu belaka. tuh yang saya bengang nih. bkn salahkan dia jgk. mmg lom rezeki saya. tp yg saya sakit hati. tiap kali jumpa mintak no ic. ape dia ingat dia tuh sape. berlagak ye. ingat!!! mulai sekarang, saya tak akan mintak advice dari datuk tuh lagi. saya dah tawar hati! datuk tuh ade kat KL/ putrajaya kalo tak silap. azam saya, kalo ade rezeki saya ade lah...from now, xnak mengarap kat sape2 lagi. sepupu2 yg dah berjaya bknnya leh tumpang. maklum takut kite lebih hebat dari dia. al-maklum, ko tuhh keje gomen pakai SPM je. tapi bila dh kje gomen..org pandang hebat la konon. blah la beb.

4.tgh makan kuih karipap ngan nescafe panas. kehkeh.

5.tgh gantikan tempat receptionist kat tingkat bawah sebab kwn saya nih sakit lak. dia dah kuar g klinik. MC agaknya. mcm2 hal bila kat depan pintu nih. mcm2 orang tnya itu ini. dah la hati tgh hot! sabar..sabar..moga kawanku cepat sihat yer cik jura cyg...eee..

6. tgh baca artikel pasal ' malam pertama'.artikel nih kawan saya yg print. haaaa..jgn salah sangka, bkn psl mlm pertama yg tuttttttt...nih ha...seram gak kisah2 malam pertama melihat kuburan, gelapnya kuburan, sempit dan dalamnya liang lahat, kengerian dan kedasyatan alam kubur. adehh...takut...

7. tgh pikir nk buat air ape utk disejukkan dlm peti ais opis nih. haaa..utk diminum lunch karan. haha. buat bagi sejuk dulu. kahkah. kat blkg tuh ade jus barli, limau nipis dan laici. mn satu nk buat nih. kehkeh.

8. tgh tunggu CEO ku masuk opis. nk suh sign leave form saya. cepat le masuk boss!!!
Labels:
Reactions: 
6 Responses
  1. mamalieyna Says:

    maceh sudi menjawab tag dlm keadaan HOT..!! mmg HOT jwpn2 mu ituw..takut i nk mengganggu..ihiks..sabo jerlh ye..situasi lebih kurang samo jek, ada org nk rekemen konon kan, alih2 takde mende sampai skrg..sama la kita! dah tu..org tua ni, sllu la dok nasihat suh mintk keja kerajaan, tak dpt itu, mntk yg ini..huhu...mmg lebih kurang saja kita nih! tp bezanya akak dh tua sket..dh makin kurang minat dh nk meminta2 laeii..ada rezeki ada lah!
    * lorr sian haikal takde owang nk jaga, meh auntie ina jagakan, leh kwn ngn adik arif! hehe..


  2. uik!! betol2 hot neh~ ahaha


  3. MaMaSyAzA Says:

    tengah mkn karipap ngan nescafe tu yangpaling best....


  4. ladyBEErd Says:

    panas jek bace entri neh....huhuhu
    sabo yer cik puan pinky
    klu ade rezeki, ade la tu
    skunk ni fokus je la dlu kt kje yg sdg dibuat
    itu kan punca rezeki jgk
    jgn mengeluh tkt nati ati x ikhlas lak...
    ekekekekeke...
    slmt berHOT


  5. ctlinda Says:

    salam..ala ciannya..byk2 bersabar k...insyaAllah adalah rezeki Ida nanti..setiap yg blaku pasti ada hikmahNya


  6. Tanpa Nama Says:

    what bands are good to see for emo hairstyles?
    [url=http://www.emo-hairstyles.info/]emo hairstyles[/url]