mek da ©™
pada hari raya haji yang lalu, kami berkampung di batu pahat, johor. umah kawan aku. al maklum tak balik kelantan. kami bertolak lebih kurang kol 10.30 pagi. sampai sana dlm kol 12. kalo xsilap aku kampung nih namanya sungai lurus. tp aku tgk sungainya xde la lurus sgt pom. haha. ok. pada hari yang sama, kawanku kak eda sgt bemurah hati menghadiahkan haikal sejibik kek birthday. suprise la kunun. semua nih tak dirancang tau. sampai jek sana, dia terus beli kek, katanya nk sambut birthday haikal yang jatuh sehari sebelum raya haji (26hb)...huhu...thanks my friend. jasamu dikenang. haha.


masa kat rumah kak eda itu ari, mcm biasa ar ade acara makan2 sempena raya haji. sambil2 potong kek birthday haikal. menu raya haji umah kak eda aritu mcm2 gak le. ade lontong, serunding daging, ketupat nasi, rendang, ayam masak merah & puding koktail. thanks akak kerana susah2 masak ye. hikhik. that time ade kaum kerabat kak eda...malu aku dibuatnya...sib baik la ade anak2 buahnya yang havoc...haikal ape lagi, xreti dok diam. asyik main jek. yang tak bestnya time nk potong kek tu, haikal buat2 tak reti, nk berposing pun susah...tgk le gambar tuh...muka dia poyo jek...haha...mama dia lagi la poyo...kehkeh...









kek yg disponser oleh kak eda



hadiah dari kek eda utk haikal


sempat gak g tepi laut berhampiran umah kak eda. aku xsempat posing, hujan turun. huhu...



sekali lagi, thanks kak eda becoz hadiahkan kek, pastu ade lagi hadiah dlm kotak utk haikal, pastu kasi duit angpow lagi...kasi daging/tulang2 lembu qurban, kasi makan2, siap dpt tapau lagi...ape lg ek...hmm...thanks la coz bg servis yg baik punya. aku siap tdo depan tv lagi tuhh...haha. tenkiu. huhu.
8 Responses
  1. MaMaSyAzA Says:

    happy birthday haikal..semoga panjang umo, dimurahkan rezeki...n happy selalu..dari aunty su sekeluarga


  2. mamalieyna Says:

    ala bestnyer abg hekal...org wat surprise party kt die..mama je tak buat kan..nak kena mama nih! kedekut! ekekeke..kalo tak, leh la auntie ngn arif mkn pree kt umah hekal... ^_^..


  3. mummy_ayu Says:

    happy birthday haikal!!!


  4. hepi bezday dear haikal.. be a good boy k!! muashxx!!


  5. mamasyaza: thanks......amin.....


  6. kak ina: aihh...xbaik tau ckp kite kedekut..bkn kedekut..taik idung masin jek.......aih..kita beli kek gak kat haikal woiii....ee