mek da ©™

Sedihhh..percubaan kali nih gagal lagi. Ekceli, aku br jek buat semakan utk panggilan interbiu KPLI. Aku gagal lg buat kali ketiga.Waaaa...sedeyyyyy..tp aku redha..bior la..xdok rezeki aku lg nk buat cam ner ye tak..(Yer tak Mek As?..thn dpn la Mek As deh...tggu mu meletop dulu deh..ececeh..)

Korang....doakan aku moga berjaya untuk permohonan akan dtg tau..aku sedeyyy nih...aku xmahu buku kat atas tuh tinggal kenangan jek....waaaaaa..apepun..aku dh bekerja...selamat hari pekerja untuk aku OK.

I'm OK.Okay!




Labels: 10 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Huh..br blk dari klinik nih.Pegi untuk monthly check up Haikal. Dah masuk 5 bulan la katakan. Cian...kena inject agi kt peha. Aper lagi melalak la dia...hehehe..lps melalak terus tdo.




Alhamdulillah...so far perkembangan Haikal baik serta memuaskan hatiku dan aktif gitu...




Labels: 4 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Nih bkn citer lucu ke haper. Cian Haikal tau. Citernya gini...mlm td dlm kol 8 aku pi la jemur kain 2-3 helai jap jer kat luar umah tuh...(mlm2 pun jemur kain ke?)..masa tuh papa Haikal xde..lum blk agi...Haikal time tuh tgh tdo dalam buainya.
X sampai 5 minit aku kuar, tetiba dgr dia nangis kuat sgt...so aku terus masuk umah cpt2 la.....aper yg berlaku..? Rasa cam mimpi lak bila tgk Haikal dah terdampar kt lantai umah...Ya Allah...Haikal terjatuh dari buainya. Sekelip mata berlaku. Kuat dia nangis time tuh tp mata xbukak. Nak kata aku biarkan dia tidur sampai terjatuh tak jgk.....mmg selalu aku awasi...tp naper kali nih leh jd mcm nih...Aku syukur Ya Allah...nasib baik xde luka mana2...aku cuba bayangkan kalo la Haikal terhempas kat besi buai tuh...Ya Allah anakku...mintak jauh la..Ekceli...anak bujangku skang nih aktif tol...xduduk diam...tak ley tinggal sikit mula la dia goyang2kan buai tuh..cam tau2 jek mama dia pegi buat kje lain. Adoi..start dr skang...aku kena hati2...kena selalu pantau...ee..kalo tak mahu jatuh katil lakssss...Haikal...Haikal...cian adik.


Cenggini lah muka Haikal kalo tgk mama dia membebel...hehehehe...patuh jek...




Labels: 4 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Hari Ahad bawak Haikal jenjalan kt Giant jek..



Tetiba teringatkan produk HEINZ yang direkemenkan oleh NIEZA. Nak try kasi Haikal mkn. So beli la satu dulu. Huh sib baik dia mkn..


Sodap jgk...hehehehe..




Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Akum...selamat hari Jumaat. Okeh...kat sini aku nk inform sikit la. Skang nih company aku ader nk pakai Engineer utk site. So kalo ader saper2 yg berminat, come la join us.Hehehe...

- Company nih kat JB
- Kontraktor Class 'A'

Kelayakan utk jawatan nih :

Mesti ader Degree/Diploma in Civil Engineering
Pengalaman at least 2 thn dlm bidang construction
Gaji boleh dirunding
Cuba la...

Kalo minat...sila tinggalkan no.tel/email kt ruangan komen.
Nati aku contact.

Iklan ini boleh jg disemak melalui Harian Metro dan Berita Harian
Isnin 27 April.

Harap Maklum.



Komen la cikit weh!
Labels: 7 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Mlm td.....sedang asyik aku buat kje umah slps balik dari kje...aku curi2 intai aper anak bujangku tgh buat yer. Tetiba nampak.......yer kita terjah...kakaka


Laa..tgh main ngan soft toy rupanya...Haikal skang dh pandai main tau...tp xleh lama sangat tinggalkan dia keseorangan. Nati melalak la dia...abis satu daerah dgr dia melalak.





Hmm..nih la sebahagian mainan Haikal yg sempat aku enter frame setelah dia dah zzzz...cam gambar kt bwh nih...

Uihh..sodapnya dia tdo.Meniarap lagi tuh.Gitu la dia skang kalo tdo conform mcm tuh....eee..


Komen la cikit weh!
Labels: 6 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Ari nih aku sibuk sikit.Layan tender Kementerian Pelajaran Malaysia. Tapi masih sempat berblogging.Hehehe..mak oi meja aku mmg bersepah ari nih. Pasal aper...aku nk tunjukkan yg aku sangat bizi tahap gaban ari nih.Buat2 rajin dan konon2 bizi pun ader gak. Gambar kt bawah nih diambil slps aku kemaskan cikit meja aku.Kalo tak dah mcm tempat ayam bertelur. Ceh...biasa meja licin jek ker??ngeh..ngeh..ngeh..


Korang tgk la...dateline 28hb nih...tender nih nk kena submit.Ohh dh xlama..tinggal baper ari jek...aku harus siapkannya secepat mungkin sepantas kilat supaya ari minggu nih aku dpt bersenang lenang tanpa memikirkan tender nih yg belum2 settle.Berblog blog jgk..tp aku buat keje OK.Hehehe...


Haruskah aku menjadi pekerja contoh...?kahkahkah (dh mula perasan..tlg jgn layan)
Bos asyik outstation jek..so aku kena dok diam2 ari nih...insaf...insaf




Komen la cikit weh!
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Haikal dapat kasut lagi.Nih pemberian dari Kak Aida. Thanks akak. Haikal nih bkn leh pakai kasut lama2...sekejap jek dh tanggal.Pandai jek dia tarik2 kasut dia tuh...huhu..nakal anak mama erhh...cubit karan...


Hmm..nih plak kasut pertama haikal. Dah xmuat daaa...


Bagi la komen sikit weh...tenkiu!

Labels: 2 comments |
Reactions: 
mek da ©™
PARTY MAMA-MAMA
Tempat: No.1A Jalan Nikmat (Umah aku...)
Waktu: Kol 2 ptg (sambil2 nonton rancangan NONA)
Aktiviti: Makan2, gosip2, tayang anak...hehehe..
Tema: Bebas..hihi..


Nih citer hari Ahad. Aku ader buat makan2 kt umah.Panggil kengkawan opis.Lgpun diorang dtg nk nengok anak bujangku.Huhu.So aku masak la sikit.First of all, aku mintak maaf sgt2 kt my blog follower k sbb korang tgk la gambar aku kt bwh tuh...sungguh tak menarik...dah la xsempat nk pakai tudung...serabai tahap gaban rambut aku tuh.Menggerbang gitu...bkn per...aku kan teramat busy kt dapur..masak la katakan..(biarpun masak simple jek..)so, tak sempat la nk berdandan..hehehe...disebabkan gambar nih jek yg ader..so yg nih jgk la aku tayangkan.


Sungguh buruk wajahku. Gelap lak tuh. Nih cahaya tuh punya psl.Hihi...salahkan pengcahayaan laks.Mengaku jek la.....x tantekk..

Yang tudung biru tuh Mama Ain (kak yatt)..dok kt PTP...yang pakai tudung ekin tuh Mama Miki n Boboi (kak ekin)..model tudung ekin opis kami...hihi..dan yg kt belakang tuh (Mama Adam Haikal) tuan rumah yg sangat poyo dan serabai...rambut menggerbang...maluuuuu..

Ops ader yg tertanya2..mana papa-papanya???ee..xder..sori yer..nih party mama2 jek ok. Kalo ader papa2..sure xleh gosip2 punya. Eh korang tgk Haikal kt bwh tuh..nk nangis lak..sure jeles tgk Ain main ferrari dia nih.Hihi...


Menu aku pada ari tuh set nasi tomato jek.Sungguh kelakar kan.Aku nih asyik masak nasi tomato jek. Xde menu lain ke...Nasi Briayani ke..nasi kerabu ke..nasi ayam ke..emm..ekceli..aku nk buat nasi dagang..tp xreti sgt..dh blaja tp xpernah try buat..hihi..so aku decide nasi tomato jek. Simple dan save bajet.
Kalo korang nk share resepinya..leh cek kat entri bln lps k. Ader aku masukkan kt situ..aku punya resepi sungguh simple. Lain org lain cara ok.

Ayam masak sambal aku. Siap amik gambar kt kuali lg. Aderkah nampak menarik? Hehehe.Sorry la..ayam masak merah pun masuk blog gak ke?

..................acar timun. Letak timun, nenas, carrot, lada merah,lada ijau..huhu..kasi colourful cikit.

Emm...nyum..nyum..untuk dessert nya lak aku bikin puding koktail jek. Sonang.Campakkan buah koktail n jelly kasi grand sikit...huhu

Puding jagung nih Mama Ain yg bikin..sungguh lazat hingga menjilat jari. Ngeh..ngeh..


Kek Marble nih aku beli jek .Untuk banyakkan menu..hehe..
Nih kek ke roti? Ekceli kek pandan chiffon pun ader..
Last sekali air sarsi jek hoi. Xde coke nyer..sarsi jek...hihihi....


Okay nih gambar tambahan..nih Miki..anak bujang Kak Ekin..comel.
Nih gambar Kak Ekin dan anak2 bujangnya Boboi dan Miki....kat Dangabay tuh..lps join kami kt umah aku..diorang g ronggeng kat Dangabay.
Alamak......gambar jurukamera lupa nk uploadkan lah........si anak dara opis...zura. So sorry..eeeee......

Huh aku sungguh hepi ari tu.

Makan2 dan gosip2..itulah hobiku.






Bagi la komen sikit weh...tenkiu!








mek da ©™

Suka hati selepas makan...


Sila abaikan gambar bapaknya yg tak berbaju itu...

Kisah nih berlaku pada 18hb April 2009 pada jam 7 malam.Ceh mcm seram jek bunyinya hihihi.Biasa la intro nk kena sedap sikit... Actually nk kongsi citer psl anak bujangku yg dh start menjamah makanan.Uihh sungguh teruja mama dia..nk dijadikan cerita sebenarnya atok dia dh lama suh suapkan Haikal mkn tp aku buat xkesah jek...lgpun Haikal kuat nyusu..biar dia nyusu dulu...konon 6 bulan br nak kasi Haikal makan.Namun begitu..aku plak yg xsabar2 nampaknya...Haikal br nk masuk umur 5 bulan...aku dh kasi dia mencekik nestum...ohh sungguh rakus bunyi ayat ini.Hihi.

Haaaa..inilah makanan pertama Haikal.Bijirin beras Nestle stage 1. Aku ingat Haikal xnak..mn tau buat2 muntah ker..rupanya layan jgk...nestum+susu dia.Bagus anak mama..

Ader sorang member dia cadangkan anak aku amik bijirin dari Heinz.Ini saranan dari doktor katanya.Dia pun dh kasi anak dia makan.Dah lama kasi makan. Anak dia baya2 Haikal gak ler.Dia kasi Heinz carrot+potato.Look nice..nk kena cuba gak nih tp biar Haikal habiskan nestum nih dulu ler...sbb dh lama atok dia belikan. Nati kecik ati atok dia lak...eee..nih la Bijirin Heinz yang dicadangkan oleh member aku tuh.
HEINZ BABY

Setakat nih aku kasi Haikal mkn sekali sehari jek dulu.Biar dia rasa sikit2 dulu. Lgpun dia kuat menyusu...kesian dia lakssss...ahaks.




Bagi la komen sikit weh...tenkiu!

Labels: 2 comments |
Reactions: