mek da ©™
Chupp! Nak citer...aku br jek lps nangis nih.Sedih. G nangis dlm toilet lak tuh. Tuh gambar aku bersama Kak Aida. Kawan aku a.k.a kakak angkat aku gak le. Ngeh..ngeh..Ekceli Kak Aida dh nak benti kje. Nk buat bisnes Cyber Cafe kat Batu Pahat. But...aku emo.Aku sedih sbb biasa dia lah tempat aku bercerita. Tempat aku bergosip. Tempat aku stori mori masalah personal. Kak Aida nih bkn satu opis ngan aku. Opis sebelah sana sinun. Hehehe. Dkt la ngan opis aku. Aku selalu g lunch kat tempat dia. Tapi skang dia dah nak benti kje. Ari nih last. Aku emo lah. Kak Aida selalu gak lepak umah aku. Ader gak aku g teman dia shopping. Kekadang hantar aku blk kje. G pasar mlm. Aduss...sedihnya. Aku gak pernah melayan hobinya.Berkaroeke itulah hobinya. Ingat dulu masa gila2 g karoeke ngan Liya n Lily sekali.Tp skang aku dh bersara awl. Patuh pada Encik abang. Hihi.Encik abang takut aku join AF nati.Wawawa!Sila muntah.

Ok sambung sedih. Kak...org mintak maaf atas segala kesilapan org selama kita berkawan ok. Org suka kwn ngan akak sbb gila2 gitu. Td masa last jumpa akak org nk nangis tau tp tahan jek. Xnak berdrama. Bila akak YM td ckp ayat last 'Take care'..org jd makin sebak. Kuar air mata maria...ops...air mata ida..serius.Org g nangis dlm toilet sambil tgk cermin. Ceh poyo! Trust me...u are my forever pren k.Bila jd manager CC tuh jgn lupa YM org.Yer sister-sister....org tau akak akan baca entri nih. Ampun byk2...aper2 hal calling org tau.Hikhik..


Aku dan engkau ADUN Taman Suria. Hihi.



Sempat aku bergedik kat tempat engkau semalam.
Kak...ko lah kwn pertama aku masa aku mula2 kje kt sini.
:(
Labels: 13 comments |
mek da ©™
Monink all! Hemm..kalo itu hari aku dpt gambar Hotel Hello Kitty, kali nih Hospital Hello Kitty Lak. So cute! Wujudkah? Hello Kitty Hospital at Taiwan.Layan sebahagian gambar...byk sgt Cik Ladybierd hantar kat Email aku...aku enter frame cikit2 jek.Huhu.









Labels: 0 comments |
mek da ©™
Pagi td bwk Haikal pi Klinik untuk monthly check-up. Haaaaa jgn tak thu yg semalam Haikal dh masuk umur 6 bulan. Dah setengah tahun anak bujang aku nih. Erm ari nih Haikal selamat sbb xkena inject. Check up biasa jek. Tp ader citer kelakar td. Bengang pun ader. Ader ke nurse tuh g sebut nama anak aku Wan Adom Haikal. Bukan Adom la nurse! Adam...sengal..tp xper boleh dimaafkan sbb nurse tuh berbangsa cina. Xsalahkan dia...ee..aku lak nk tahan ketawa tuh bukan main susah sbb masa tuh dah kt depan nurse tuh..amik ko panggil nama anak aku salah lak..kelakar tol..Adam jadi Adom. Alahai.......



Haikal sebelum g klinik...mama sempat snap tuh..
Labels: 1 comments |
mek da ©™
Minggu lps Na Man sepupu Encik abang balik kampung. So mentua aku ader la kirim sedikit barang. Cam2 makanan dia kirim. Keropok, ikan bilis, buah mangga, buah limau, asam, budu pun ader...hehehe....biasa la org tua kt kampung...gini lah kirimannya...dan xlupa gak baju Upin & Ipin untuk Haikal. Huh tok ma pun tau Upin dan Ipin erh....tok ma pun suka erh...mama lg suka...cute sgt...thanks ma.


Hemm..tp baju nih bersaiz besar. Tggu Haikal 1 tahun baru leh pakai. Kihkih.
Labels: 0 comments |
mek da ©™
Hari minggu yg membosankan...
Sabtu Ahad Encik Abang kena bertugas lak
So tinggal la aku ngan Haikal kt umah
Sungguh membosankan.
Sabtu. Bawak Haikal g umah Na. Suh dia main pondok2 ngan Ain Sofea.
Ahad. Sue dtg umah. Haikal main pondok2 lg ngan Saidatul Raihan lak.
Pastu g jenjalan kt Carrefour beli brg Haikal.
Malamnya aku plak menonton Pondok-pondok TV9. Lawak nabil...
Kah!kah!kah!
Hari ni badan aku sakit2 sbb Haikal asyik nk berdokong jek.
2 hari aku manjakan dia.
Lenguh satu badan eeee..
Sakit gg lak tuh.
Tuh jek nk citer.
Sekian.
Labels: 0 comments |
mek da ©™
Tagged by Mama Danish.......ngeh..ngeh..ngeh..

For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.TRANSLATION:


A - ka----F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi

B - tu----G - ji----- L - ta----- Q - ke ----V - ru

C - mi----H - ri ----M - rin ----R - shi ---W - mei

D - te----I - ki -----N - to----- S - ari---- X - na

E - ku--- J - zu ----O - mo ----T - chi---- Y - fu


Inilah hasilnye..

SHAHIDA= ARIRIKARIKITEKA
ADAM HAIKAL=KATEKARIN RIKAKIMEKATA


Hik..hik..poyonya nama jepungku!

Mama Danish..i udah jwb tag u yer..sila bg tiket penerbangan i ke Tokyo, Japan.Huhu...

Nak tag saper yer...
saper2 yg mahu jwb...Hah Cik Puan Eyza...silala jwb...
eee..
Labels: 3 comments |
mek da ©™
Sajer jek buat tajuk gitu.Huh.Kena buat tag lagih...aku telah didera..wakaka...susah sikit tag nih...kena cari2 gambar tuh...take time...ececeh..Puan Eyza kena belanja saya makan nih...dh siap pun assignment nih. Hehe..

1) The Rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below.
2) Then, you must choose a picture in the first page of result and post it as your answer.
3) After that tag 12 people.


ok troskan menjawab.

Q.1 : THE AGE OF YOUR NEXT BIRTHDAY?


Oleh kerana thn nih dh masuk 27 thn..so the age of my next birthday .....28 thn ler..oh sungguh tua diriku ini. Huhuhu..

Q.2 : PLACE I LIKE TO TRAVEL THE MOST?


Ehem..ehem..ekceli i teringin sgt nk g bandar Tokyo, Japan. I like..!

Q.3 : MY FAVOURITE FOOD?


Aku suka makan Lemon Chicken...teringat lak Lemon Chicken kat Restoran Layang-layang yang dah terbang melayang.Ehehe..


Aku juga penggemar kek. Aper sajer jenis kek kecuali fish cake.hihi..

Q.4 :NICKNAME THAT I HAVE


Salah satu gelaran aku ialah DOT.Haaaaa..jgn x percaya yg kengkawan opis aku panggil aku Dot @ Idot. Huhu..

Q.5 : MY FAVOURITE COLOR?


Of course PINK..PINK...PINK....AND PINK.

Q.6 : THE CITY I LIVE NOW?


Bandaraya Johor Bahru

Q.7 : THE PLACE I WAS BORN?


Kelantan kat Hospital Besar Kota Bharu.Kini diberi nama baru, Hospital Raja Perempuan Zainab 2..Haikal pun lahir kat sini gakss..

Q.8 : MY COLLEGE MAJOR


Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah. Misssssss this place...

Q.9: MY BAD HABIT?



Suka minum ais. X elok utk ibu-ibu selepas bersalin. Ngeh..ngeh..

Q.10 : MY HOBBY?


Shopping. Tak pun jenjalan jek. Window shopping.


Kumpul 'cute stuff' especially brg2 kaler pink.


Suka beli n kumpul handbag and kasut. Huh suker..


Blogging World. Suka update blog.


Masak memasak ngan my hubby.

Q.11 : My WISH ?



Hantar ma dan abah ke Mekah mengerjakan Haji.


Beli umah sendiri...


Kereta Vios.Kahkah..


Aku nk kejar gak cita-citaku utk jadi seorang cikgu...nk berbakti kepada anak bangsa...huhuhu...


Tak pun jadilah aku sebagai eksekutif@eksekutip yg berjaya.Hehe..


Nak tambah anak 2-3 org lagih..tp bukan skang...heheheh..tguuuuu..

Ok dh siap.Eyza...sila belanja makan.Hehehe...

Member2 yg tertag olehku:

-Emy my X housemate JB
-Linda Mama Irfan
-Mama Danish (u punya tag pun i lum buat agi..hikhik..jap eh)

Ala...lum cukup 12 org le...
Sesape yg nk buat, dipersilakan.
Tenkiu.
Labels: 2 comments |
mek da ©™
Ayo..burger biasa pun masuk blog gak ker...hehehe..ekceli burger nih namanya Super Long Burger kunun..sbb nama dia lain cikit so aku beli ler..Lima Hinggit sejibik tau..huh...bkn aper aku nk cerita yg aku mmg xpuas hati tol...dah la xsdp...nama cam grand jek..baik lagi burger pasar mlm yg 2 hinggit tu tau..kalo beli dapat dua jibik.Nih sejibik jek..aku xpuas hati tol..abis duit aku 5 hinggit....huh kedekut tol..biarpun burger tuh dah masuk perotku..ish xbersyukur lak aku nih ek..patutnya cakap alhamdulillah kenyang...ops lupa nk ckp burger nih dijual di satu KIOSK kat sebuah pusat membeli belah kat JB nih...jgn lak tokey burger nih marah aku lak ek...jgn lor ko baca blog sengal aku nih...heheheh..ala cuma nk komen jek..komen membina...erm ekceli aku xbayangkan burger nih bentuknya mcm nih..lain sama sekali dgn aper yg aku bayangkan...ngeh..ngeh..ngeh..



Labels: 3 comments |
mek da ©™
Akum semua. Rasanya dah 2-3 ari aku xupdate blog. Huhu..xsempat ler. Hari Isnin lepas aku cuti tau. Haikal demam lagi. Kesian lak aku nk tinggalkan dia pada pengasuh so aku decide cuti ler...skang dh ok cikit cuma batuk2 jek. Tak tau la naper..start daripada aku kasi dia mkn biskut nih..


Nampaknya mcm xkena pun ader. Aku rasalah biskut nih mmg xsesuai utk dia...mcm sakit perut dan kembung perut lps mkn. Cian Haikal...satu mlm xleh tdo (Ahad mlm tuh)...dgn aku2 sekali mengantuk tahap gaban so decide xnak g kje...tambah2 pagi tuh badan dia panas. Ntah la xtau sbb per...atok dia ckp demam nk merangkak...ee..tp bila pikir2 setiap kali aku kasi mkn biskut nih mesti malamnya dia nangis2 cam nampak hantu. Ntah ler...so aku terus campak biskut nih dlm tong sampah dengan kotak2
sekali. Xtau sbb per la...

Ok lupa nk citer ptg tuh lps bg Haikal mkn, kuar jenjalan jap kat Carrefour, just top up brg dapur cikit.. time tuh Haikal ok jek..lum meragam.... On the way g Carrefour, Sue called...suh g mkn laksa umah dia...aku aper lg..siap beli brg semua g lah sbb dari td dok pikir2 lama dah xmakan laksa lemak nih. Tp minggu lps ader gak beli laksam kt psr mlm.Sedap gak laksa Sue.Harus aku mkn byk2..tp mak oi mlm tuh rasa nk demam pun ader..huhu..mcm2..Haikal demam...aku pun nak demam gakss...



Tp skang anak mama dh sihat..ceria2 gitu....


Jaga-jaga..Haikal bisa mengoyakkan magazine mama walaupun lum habis dibaca..waaaaaa..kena simpan leklok...nati abis la dimamah anak bujang nih...
Labels: 0 comments |
mek da ©™
Selamat Hari Guru kepada semua guru di Malaysia termasuk cikgu2 kesayanganku. Sebelum tuh, aku nk bgtau kt korang...jgn la gelak lebey2 sampai terguling-guling pabila melihat gambar2 poyoku semasa menjadi murid dulu hehehe..aku tak kira, nak letak jgk gambar2 zmn lapuk nih.Bila tiba jek hari guru, pasti aku teringat kembali pada zmn persekolahan dulu. Inilah kenangan yang tak dapat aku lupakan sampai bila2.


Eeee..ni gambar aku masa mula2 mengenali alam persekolahan kat Tabika Perpaduan. Aku start g tadika nih pada umur 4 tahun.Cikgu aku pada masa nih ialah Puan Mayzam Binti Musa iaitu mak aku sendiri. Mak aku kan bekas cikgu tadika. Masa nih aku amat besar kepala sbb mak aku ader kt sekolah.Perasan tak gambar aku masa tadika tuh..aku conteng sikit kat rambut tuh...kasi bergaya cikit..kunun2 masa tuh nk meniru gaya rambut model Vidal Sasson (betul tak eja nih?)ee


Okey yg nih plak gambar aku masa darjah 6 kat Sek Keb Pasir Pekan. Masa nih aku teruja sgt bermain muzik.Tuh gambar masa aku mewakili sekolah menyertai pertandingan Genderang. Kalo xsilap aku cikgu muzik masa tuh ialah Tan Yee Lin dan Alahyarham Tengku Seri Bani.


Poyo tak gambar nih? Masa nih aku di tingkatan 1. Amat gila kepada kumpulan KRU. Masa tuh kan lagu KRU best gila babas. Kalo xsilap album AWAS! Huhu..sonoknya. Bapak aku marah gile sbb aku suka tampal poster KRU dalam bilik. Kalo tampal nota blaja xper gak..eee...dalam kelas suka sgt menyanyi lagu KRU sampai cikgu berasap dan berapi.Sowy yer cikgu........


Nih plak masa FORM 2.Time nih aku amat gedik gile. Masa nih lah jgk aku start bercintan. Gatalnya aku time nih.Nak buat cam ner...dh org minat kat kita kan. Ekekekkek..perasan tol..tapi aku belajar ok..bukan main2 ok! cikgu dengarkanlah!


Windu kt korang. Masa nih nak PMR.Form 3 ler..nampak baik dan insaf tak masa nih. Ye la nk exam kan...kena skema sikit..kena selalu g library baca buku..kuang..kuang..xleh main2..cikgu marah woooooo...masa nih cikgu kelas aku ialah Ustazah Rahimah. Aku selalu tumpang kete dia balik umah. Selalu gak ikut dia g wat direct selling. Aku nih mcm PA dia la kunun2 time tuh. Dia pun pernah buat party direct selling kt umah aku.

Form 4. Leh bulan madu tak masa tingkatan 4 nih? Org kata la...eee..ekceli mn ader..mentang2 lps PMR...huhu..time nih aku suka bersukan. Olahraga beb. 4 X 100 agi..pecut tuh..eeehh..poyo..tp xpernahnya nk jadi juara!


Aku sungguh sopan di tingkatan lima.Lihat la gambar aku bersama best frenku itu.Hehehehe...masa nih nk SPM. Amat berdebar jantungku. SPM menentukan masa dpnku.

Okay muka cikgu Helmi pun ader kt situ tau. Yang lain2 tuh Bahar, Mat Dam dan Miji. Budin lak tgh amik gambo saper ntah.Cikgu Helmi cikgu fizik aku. Sorry to say..aku paling x suka FIZIK. Mengantuk ajer kt dalam makmal.Busannnnnnnnn...sorry cikgu.


Slps jek keputusan SPM kuar..aku apply matrikulasi dan politeknik. Mungkin sbb aku nih xpandai sgt..(ye la dlm makmal selalu tdo kan)...aku berjaya ditawarkan ke politeknik sahaja.Nih la gambar aku semasa di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah Kuantan dulu. Aku amik Diploma Sains Kesetiausahaan. Tp kejap jek sbb tetiba aku gatal nk masuk form 6.Ye la masa tuh aku teringin nk masuk U cam org lain. Marah tol mak aku masa nih. Elok2 jek blaja kt Poli, gatal nk blah. Ader betulnya jgk aper yg mak aku ckp..may be kalo aku teruskan grad kt poli dulu...skang aku dh keje Gomen. Ramai kwn2 aku dh masuk gomen. Huhu....Lecturer aku pd masa nih kalo xsilap Encik Rahim. Yang nih jek aku ingat..heheheheh..Ops....gambar tuh diambil bkn pd hari konvo tau..sajer lecturer suh pakai utk berposing..padahal time tuh br Sem 1.Huh..aku nyesal sgt tinggalkan DSK dulu...aku nyesallllllllll..Sengal!


Erm..bila dh balik sekolah semula..sekali lg aku berdepan ngan cikgu-cikgi. Xper lah janji aku berusaha sampai berjaya masuk U. So aku kena duduki STPM. Masa nih aku study betui2 sbb takut mak aku marah gila2..heheh..dia ckp kalo nk blaja buat cara nk blaja OK. Aperpun aku blaja OK. Bukan main2 OK.Hihi..nih gambar Persatuan Bahasa Inggeris yg aku sertai dulu masa form 6. Masa tuh akulah presidennya..huhu..poyo agi.


Harapan ma ingin tgk aku masuk U kini tercapai bila aku diterima masuk ke UUM sintok. Masa nih aku amik Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan Majoring Banking.
Selamat Hari guru jgk kepada semua lecturer di UUM.Tanpa kalian..saper la aku nih.Ntah grad ntah idak..hehehheheheh...ops mintak jauh..eee


Okaylah..aku dh penat manaip nih.Hehehe..sempena hari guru tahun nih..aku memilih gambar ini sebagai kenang-kenangan.Nih foto aku bersama salah seorang cikgu kesayanganku iaitu cikgu Sarwani. Guru kelas aku masa form 6 dulu. Cikgu nih amat sporting habis. cayalah..huhu..

Lastly, selamat hari guru jg kepada kwn2 ku yg bergelar cikgu-cikgi.Tak ingat nk sebut semua...especially to Linda, Che Nor, Izah, Ernida, Mek Ja, Jum, Mimi, Laily, Atie, Ajis, Meyi, Lela,Zura dan so on..ramai sgt lah. Aku jek yg tak de rezeki lg kot....aperpun selamat berjuang ok. Bukan senang nk jd cikgu kan...perlukan pengorbanan. Sanggupkah aku berkorban? Heheheh...
Labels: 0 comments |