mek da ©™


sekali sekala jek masak ketam nih. haha. bkn ape, xsuka sgt la sbb xpuas. isi xbyk sgt. pastu yg penting MALAS. sbb time mkn kena ketuk2. ye tak? mn tau korang telan gitu jek. hehe.

kalo msk ketam mesti masak lemak atau goreng bercili jek. ari ni nak kongsi ketam bercili berapi power. power la sgt. hahaha.

resepinya senang banget dong...

3 ekor ketam besar...cukup la sekor setengah sorang kongsi ngan encik suami. hehe
cili kering kisar
bawang putih
bawang merah
belacan cikit
minyak utk menggoreng
telor sebijik
garam
serbuk perasa
gula
air
batang sup utk hiasan (mayang halus2 tabur kat ats bila dh masak)

cara memasaknya mcm biasa, mcm ko goreng ayam msk merah hehe. cuma telor tuh ko pecahkan time dkt2 kuah tuh nak msk. kacau telor tuh jgn terlampau hancusss...yg penting kuah tuh kasi pekat ok. biar dia melekat kat ketam2 tuh.

coming soon here
Labels:
3 Responses
  1. iedaLUVsham Says:

    amboi ghajin nye memasak, bagus2 jgn jadi cam aku pemalas, ahaha!! mek, ko blk klate tak bln 3?


  2. mamalieyna Says:

    hamboi..berapi2 mek da! takut ni..nak masak! hikhik..


  3. ai x reti makan ketam!!! slalunye laki ai dh kopek isi dia siap.. baru ai makan..kekekeke