mek da ©™
kalo korang ade baca psl entri nih, dah tau la ape cerita sebenarnya ek. hmmm...

atas nasihat member2 dan smlm encik suami sendiri yg suh pi jumpa puan doktor, maka haruslah sekali lagi membuat UPT yakni urine pregnancy test. hikhik. kecoh tol psl terlewat dtg bulan nih ek. harhar. dari aritu lum abis cerita agi. tlg jgn bosan. kehkeh. al maklum, dah hampir 2 bulan kan xperiod. gue takut dong. kot ade masalah dalaman ke hape. ye idak. tapi, langsung xde tanda2 hamil tau tak. smlm adalah membuat upt kali kedua dan keputusannya adalah seperti yang dijangka jugak. NEGATIF. fuhhh!!! lega lagih.



mcm biasa bila dah negatif nih...haruslah mintak ubat untuk turunkan haid mek yang sgt degil tuh. mkn 1 bijik 2 kali sehari. cepat2 la ko kuar ok.

doktor ckp mungkin sbb hormon tak stabil dan......dia tanya mek, ade makan ape2 ubat tak? teringat lak pada supplement spirulina luxor yang mek tgh cuba mkn skang nih tuh. katanya may be supplement tuh tak sesuai utk mek. so, dia suh stopkan. mungkin sbb tuh hormon jd x stabil. beralih arah gitu. majuk ek. harharhar. pastu dia ckp, buat ape mkn spirulina tuh, org tua umur 40 ke atas ok la mkn tuh. harhar!! malu. tp ekceli produk yg mek mkn tuh bkn nya utk org2 tua kerepot jek, (mesti mak mek terasa sbb dia yg suggest mek mkn spirulina ni)..hikhik...utk tambahkan tenaga, kesihatan dan pastinya mmg tak letih ar bila mkn tuh...kita leh bergerak aktif ke mn saje...huhu. kalo dah puan doktor suh stop, stop jek la. kalo dulu makan jamu mas cotek ok aje. period regular. murah pun murah. semuanya untuk kesihatan dalaman wanita. tak gitu?
Labels:
Reactions: 
11 Responses
  1. Siti Says:

    hehehe....nasib baik yer...
    hormon kurang stabil yer.
    siti ni period jenis teratur jer..kalau sehari dua lewat mesti debor2.


  2. Mama_Aqish Says:

    maybe hormon tak stabil kot...kiter pun pernah gak jadi camni period tak datang2 rupenyer trauma lepas xcident ari tu...haq tu yang period lambat


  3. mekda,

    kita serupa...
    kita serupa...
    ahahahha...


  4. mamamiera Says:

    misti mek ni 'tekanan' x?
    x kirelah ape mslhnye.. mungkin itu penyebab hormon x stabil kot..


  5. mamalieyna Says:

    hoho...hormon tak stabil ghupenye ye..bila nak stabil balik ni..?hehe..


  6. shahida® Says:

    siti, tu la debar kan


  7. shahida® Says:

    ita, ye ke kite sekapal le


  8. shahida® Says:

    mamamiera, mak aii rasa cam xde pikir ape2..pening2


  9. shahida® Says:

    kak ina, tlg stabilkan pls..ee


  10. MAMASYAZA Says:

    mmg kalo period tak muncul2, sudah semestinya kita akan rasa gelabah..kalo mmg plan nak preggy, mmg tak de masalah, tp kalo tak plan nak preggy tiba2 excidentally in love...preggy...kita belom bersedia dari segi mental n fizikal..susah tu nak terima


  11. wahwah..samalah kita..maac yg mendebarkan! 16 hari lambat...wakkakak...ingtakan eysraf nak dpt adik dah...