mek da ©™
ni kisah bunyi hon, mek x suka tekan hon sbb mek tak suka di hon. Tapi rupanya hon ni ada maknanya tersendiri yang tak terfikir dek mek. Dalam lawak ada logiknya tuh. Lepas ni kalau tekan hon jgn sembarangan hon. Kredit kepada penulis asal lawak ni. hahahaha!

Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.


mek bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe

1 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “HAI”
2. 2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
3. 3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
4. 1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan
5. 2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”
6. 4 X atau lebih HON PENDEK – pemandu tu cakap ;
:

:
:
:
:
:
“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”
skali
jual tilam daa..

hehehe ;)))

Labels:
5 Responses
  1. Fieza79 Says:

    hahaa kelakar yg last tu...


  2. mrs.spicy Says:

    hahaha..yang last tu dh lama tak dengar=p


  3. purple_lav Says:

    waaa lawok lawok
    nak suko hok last sekali tu

    da, kita memang serupa.
    aku tak suka hon sbb tak suka di hon.
    titik.


  4. mamalieyna Says:

    hahaha..akak suka yg last tuu...^_^


  5. Azfa Says:

    haha...best..best...