mek da ©™
ade sape-sape ngantuk takkk?? meh makan coklat nih!!! emm peknen kali nih suka sgt mkn coklat. stok coklat tuh nak kena ade. wajib! ish patut lar berat asyik naik jek. dlm masa 2 minggu naik 1.5 kg. dalam masa sebulan naik 3 kg. amik kooooo... tapi sib baik xde kencing manis. tapi kira disuspek jugak aritu sbb masa pegi check up kena buat GM.. mujur le kandungan gula normal huhu. yg penatnya asyik kena pam darah ngan cek air kencing 3x seminggu. adoiiii penattt... padahal xde ape pun :) apepun, kira ok la dipantau oleh pihak klinik demi baby yg semakin membesar dan suka menendang di dalam hehe. skang dah nak masuk 8 bulan.. oh kejapnya masa berlalu. time nih lah mek sukar nk tdo... asyik pikir psl nk beranak jek.. takottttt huhu. dear Allah, permudahkanlah.
Labels: 0 comments |
mek da ©™
dear diary, gambar lama tapi terjumpa dlm tepon... puding koktail kegemaran haikal. rasanya semua dah reti buat benda nih kan. so x payah lar citer psl resepi kan. saje je tepek kat sini. huhu. kalo xsilap buat puding nih masa berpotluck kat opis aritu. alhamdulillah disapu bersih. :)
Labels: , 0 comments |
mek da ©™
its yummy! sape suka makan cheese cake plus stroberi pasti menggemarinya tapi hakikatnya haikal x suka eskrim nih. ngeh ngeh. ape lagi, mek tukang abiskan hohoho. :P
Labels: 0 comments |
mek da ©™
dear diary, alkesah smlm amik leave sbb nak g submit ngan bayar yuran pendaftaran tadika utk abg haikal. huhu. 5 tahun br hantar school k. tapi bulan depan br cukup 4 tahun umurnya. maklum lar lahir ujung tahun. baby dlm perut nih lagi la.. ujung bulan 12 tuuu.. :) ok continue blk psl register tuh. ekceli dh lama risik2 tadika nih. tak cari tadika lain pun sbb yg nih la paling dekat ngan rumah dan tempat keje. nak kata dekat sgt tak jugak larrr.. bayaran pendahuluan adalah sebanyak RM1000 termasuk nursery.. kalo x nak nursery byr RM750 jek. haikal kena duk sampai petang sbb tengahari xde org amik dia. emm.. bayaran bulanan pulak sebanyak RM350. botak jugak lah kepala.. mcm daftar U gitu hikhik. tak pe lah berkorban demi anak cewaaahh... antara subjek yg dia blaja ialah BM, BI, Maths, Science, Bahasa Cina, Pendidikan Islam dan Komputer, Muqaddam blaja sebelah petang masa nursery tuh... tuisyen jugak ade sebelah petang... gitu lah kesahnya. harap2 haikal dpt mengikuti pelajaran dgn baik. insya Allah. tapi sygnya..disebabkan haikal akan mengikut mek berpantang di kg bulan 12 nanti, maka haikal juga akan bercuti 2 bulan. pulak tuh baru nak masuk tadika. pikir punya pikir, Insya Allah kt kg nati haikal akan menumpang sekejap tadika yg dekat2 umah tok ma kt kg. xkan nak dok saje kan... huhu. ape2 pun harap semuanya berjalan dgn lancar. amin.permudahkanlah.
tadika mutiara keemasan, jln stulang taman suria jb
form siap dihantar, padahal dh lama amik form nih... smlm br submit hee..
gambar passport pertama haikal, masam jek muka.. takut nk senyum mn tau kot2 kamera meletup hihihi
Labels: , 0 comments |
mek da ©™
dear diary, tahun nih kami meraikan raya haji di johor jek. tak balik kampung pun. sadis jugak larrr sbb xdpt merasa daging korban uhuk3. kat bandar jb nih xde org nak kasi so kena la beli kat pasar larkin hahaha..ayat kesian!! dua tahun lepas masa beraya kat jb ade jugak dpt kupon suh amik daging tapi tahun nih xde pun xpe lerrr may be ade lg yg lebih memerlukan cewahhhh :P baju raya haji kami adalah bersamaan dgn baju raya puasa. tema warna warni haaha keelasss gitu kan. tahun nih catat sejarah mek x masak ape pun utk raya haji lagi keelasss ko mek hehe. konon nk buat rendang lah, nasi kerabu lah, nasi berlauk ayam gulai lah... last last beli satay je hahaha..penat wooo..x larat campur malas. huhu. pagi raya kami berjalan ke rumah pengasuh haikal jap, pastu ke rumah member incik suami kat taman gembira then pegi lepak umah cousin kat taman johor jaya. 3 bijik rumah tuh jek mek pegi keelasss ko mek haha. emm padahal ramai lg kazen kt jb nih tapi xpegi pun umah dorang...pegi yg kat johor jaya tuh jek. penat pulak nak berjalan byk rumah. alasan! petangnya, mek ke carrefour utk melenguhkan kaki. kata penat, tapi kalo ke pasaraya mana ade penat. ok ok je :P misi utama nak mencari anggur hijau. dah lama x mkn anggur hijau. biasa dok beli yg itam2 pepel tuh jek. but kali nih mengidam yg ijau2 tuh. ok abis citer. bye.
Labels: , 1 comments |
mek da ©™
dear diary, kesah mlm minggu aritu... tekak rasa nk mkn western2 la pulak. so pegi lah bersantai-santai kat restoran santai-santai area larkin idaman tuh. tak jauh dari umah. ala yg ade satu kiosk western tuhhh... hajat di hati nk oder sizzling.. hampa dia kata xde la pulakkk..ish ish..ish :(
- chicken fillet
- yg nih grill chicken chop,lps balik dari mkn aritu, makan lagi nasi kat umah.. x kenyang rupanya Ya Allah HEHEHE!
Labels: 0 comments |
mek da ©™
emm..nak kata gambar terkini haikal tak la jugak... tapi dari terbiar dlm pc baik mek tepek kat blog kan.
Labels: 0 comments |
mek da ©™
huhu, inilah gambo masa kak dyla wat suprise birthday si ayumi kat opis. happy belated day my pren :P
mek da ©™
dear diary, emm rasanya tak terlewat utk mek mengucapkan congrats utk pasukan TRW Klate coz menjuarai piala malaysia 2012. yeaaaaa!! ore kito huhu. 3 piala ok tahun nih. alamak riak lak hehe. jgn marah atm sbb esok mek akan jumpa atm utk cucuk duit gaji hehe. syggggg atm haha.
haikal dan jersinya... huhu
anak-anak buah mek penyokong setia TRW okih...!!!
mek da ©™
dear diary.. alamak ekceli ade lagi gambo masa g JPO aritu tapi henpon mek rosak larrr..abis la gambo dlm tuhhhhh..eiiii x suka!
Labels: , 0 comments |
mek da ©™
dear diary, emm rasanya nih bkn first time mek bikin puding trile nih tapi sekali sekala buat nak jugak post kat blog. kalo boleh nak selalu buat puding nih sbb haikal dan papa dia suka sgt makan. hikhik. buat jek stok byk2 pastu simpan kat peti ais.
untuk tatapan adik mek, ko kata nak buat puding nih kan. ok nih bahan2 nya. kek gulung/atau ape2 kek boleh jek kot tp lebih suka guna kek gulung. tak pun ko guna kek swiss roll dlm kotak tuh. then, tepung kastard 4-5 sudu besar. pastu, jeli kristal. perisa terpulang tapi mek suka guna stroberi/mangga jgn lupa susu full cream dlm kotak yg 1 liter tuh. kalo guna susu cair pun xpe. akhir sekali, buah dlm tin/ fresh fruit. i prefer kiwi/peach/laici atau koktail pun boleh.
ok memula sekali ko susun kek gulung tuh dlm bekas. susun sama rata dan kasi mampat k.
pastu ko masak kastard lak. campurkan susu segar tadi dengan kastard pastu gula. bukak api slow2 pastu kacau perlahan2 sampai kastard tuh pekat dan likat. jgn pekat sgt tau. bila dah mula memekat tuh ko terus tuang atas kek yg disusun tadi.
then , ko susun buah pulak lepas tuang kastard pada kek. lps tuh ko masak pulak jeli kristal. didihkan guna air 400ml. bila dah betul2 mendidih, ko tuang atas sekali lps ko susun buah2 tuh.
nih la hasilnya bila ko dh tuang jeli kristal tuh. simpan jek la dlm peti ais. tapau byk2 bagi kwn2 opis hehehe.
selamat mencuba, kalo tak sedap jgn cari mek!!! haha :P
mek da ©™
dear diary, jom menikmati asam laksa at cafe uncle joe's plaza pelangi. sorrryyy.. iklan ini tidak berbayar hakhak :P
kenyang, alhamdulillah.
Labels: 1 comments |
mek da ©™
dear diary, baiklah nih citer bulan bape ntah. gila lama tol br update.. hehe.. time tuh org dok sibuk2 mkn pavlova so teringin la jugak nak menikmatinya walaupun beli yg kecik ciput je. hik2. serius! mek ingatkan sdp sgt benda nih... tapiiiiiiii..... xnak mkn lagi lah hehe.. biasa je :)
Labels: 0 comments |
mek da ©™
emmm.. sape nak mee sup dan abc nihhhh.... rasanya boleh larr... haihhh tekak org peknen nih mcm2 tau..
Labels: , 0 comments |
mek da ©™
dear diary, time nih masa mkn2 ngan bff at sizzling stonegrill jusco tebrau city... emm not bad, tapi rasanya lagi sdp tomyam kat tepi jalan hehehe.. ops!
mek da ©™
birthday 30 at anjung senibong seafood senibong beach
mek da ©™
kenangan dari cherating...
Labels: , , 0 comments |