mek da ©™
dear diary.. ini cerita last week. biasa la friday punya lunch..happy hour with bff heheeeee.. aritu kat opis ade buat mkn2 utk majlis tahlil so perut dh kenyang sikit. ape lg terus plan nk mkn dessert. my bff suggest  LA Gourmet dessert sbb dia kata kat situ ade dessert sdp2 & lain dari yg lain. so ape lg teringin la nak cuba.


kedai ni terletak kat jln kuning tmn pelangi. kitorang pegi 4 org. masa mula2 duduk kat meja tu waiter dia dtg nak amik oder & explain kat kitorang yg menu kat sini NO PORK ok. Hehee... was2 jugak nak mkn kat sini ekceli... tapi ramai jugak muslim dtg sini. 


strawberry


kiwi


mango


french fries buat kudapan


kalo dtg sini i suggest you all oder yg ni.. kalo tak silap rege yg ni RM35.90 dan boleh mkn 4-6 orang. mmg berbaloi sbb buah nya sgt2 fresh weii...


kalo tak abis leh tapau lagi. ais byk sgt kan. tak abis nak mkn hahaaa..sampai banjir mangkuk tuuu..heee.. kalo nak sdp lagi masa mkn tu mintak susu pekat atau susu cair campur dgn ais tuuuu..rasa lemak2 manis masam2 gitu heeeee.. satu hari sejuk je rasa sbb telan ais byk sgt. grrrrrr

Labels: , 0 comments |
mek da ©™
dear diary.. gotong royong.. wah bunyi cam byk jek goodies bag utk majlis akikah zara ni padahal tak byk mana pun hihiiiiiiiii... tukang packing sape lg kalo bkn adik bongsu mek hee. kos utk goodies bag nih tak de la byk mn pun. ciput jekkk.. heee.. kos utk satu goodies bag tu ade la 2 hinggit - 3 hinggit gituuu.

antara jajan2 yg dibuat goodies mcm gambo kat ats tu lorr.. apollo!! hee.. beli kat kilang lagi murah.

 air mineral beli kat aeon big..
 nih la hasil kat dalamnya.. budak2 suka larr

dah siap heeeeeeee...pink + pepel
Labels: , 2 comments |
mek da ©™

dear diary.. sehari sebelum balik jb aritu..kitorang plan ke pantai. lama tak pi pantai kalo balik klate nih... kdg tak sempat.. tapi kali nih menyempatkan diri ke pantai irama bachok. serius.. dekat 10 tahun tak jejak sini .. teruk kan!!! last pegi masa bw member sabah dtg kelate. erkkkkkkk.. grrr


saje jek la pegi amik angin pantai sambil mkn colek. ramai tol orang. keadaan situ dh byk berubah. huuu


posing tu wajib laa.. ekceli byk gile gambar tp x larat nk post.


nih je gambar edit. yg lain muka pecah haaaaaaa


kaki c-da. heeeeeeeeeeeee


abaikan muka mek tuuu.. teruk norrrr.. zara pun tgk2 hee


si bongsu


zara dh ade 2 gigi.. jln laju..gigi lambat hee


adik angkat


luaskan kuasamu haikal


zara main air. tak takotttt


makan kat sini leh dikatakan mahal jugak larrr.... ketam celop tepung  cicoh colek


air kelapa susu .. kalo tak silap rege air kelapa susu ni RM 2.50


coconut shake.. tak pasti bape rege.. 3.50 ke atas kottt


colek seafood


sosej cucuk, fishball cucuk dan yg seantero dgnnya RM2 satu cucuk. kalo ade mayonis ke cheese lagi tambah rege


sasa and i


jiwang tak gambo ni..kikikiiii


c-da ialah mek da heeeeeee




rindu kamu semuaaaaa..bila nak balik kg lagi nihhhh..arghhh heee...muahhh


Labels: , 0 comments |
mek da ©™
dear diary, selera cik siti.. suggestion by adik2 mek. ekceli sejak dh lama dok johor, mek sendiri dah tak tau restoran ape yg best utk mkn2 kat kota bharu ni. lps jek meronda ronda with adik beradik kat wakaf che yeh mlm tu, mek request nak mkn western. so adik mek pun ajak lorr pi try kat selera cik siti nih. masa pegi tuu huihhh ramai giler manusia. gambar kat atas tuh google je. thanks to tuan punya gambo. gambo kat bwh nih pulak ihsan dari adik mek. ahakkkkks.. tapi dlm tu mcm teringin nak ke warung ajihs nasi lemak 80 sen tuuu... he he.. tapi tak jadi sbb tekak dh rasa nk mkn chicken chop :)

 grill chicken chop. RM 10.. sos dia sedap..cuba larrr

 chicken chop, RM 10.. sedap jugak..

first time try banana cheese.. yummy tp mcm pisang goreng jek. haha. just tabur cheese kat ats tu. pastu ade curah susu pekat. manis leting.. lemak2 manis. yg penting pisang dia tuhhh sedap. high quality

 with my adik bongsu, SASA
 SASA
 teruk nya muka mek... gambo tak editt.. hahaaaaaaaa kantoiii


ijat with her gf

ijat........... suggestion by him.
appreciate time together with uolsss..miss u... best mlm tu cuci2 mata kt wakaf che yeh. tangkap satu henbeg celop haaaa

aappreciate
mek da ©™



dear diary.. first day kat klate ma mek masak gulai lemak ketam utk lunch. lupa nak snap menu lain. haha. sedapnya lama x rasa air tangan bonda nih. huhu :) time nih semua adik beradik dah berkumpul utk pulang beraildil adha ahakss :P


menu simple di pagi aidiladha


mek request suh ma masak laksa penang  & mee goreng je sbb aritu pun sibuk nak uruskan majlis akikah zara pada hari raya kedua. makan yg simple2 je lagipun xde org nak datang pun. heeee


haha raya pertama di aidiladha. masing2 sibuk tengok lembu. no tema tema haaaaaa


colek perut lembu. sape suka? mek tak makan. heeeee


daging lembu digoreng & dimakan panas2. fresh sedapppppp


sape tau ni buah ape? dah berpuluh tahun tak makan. beli kat pantai bachok. rm 10 sebotol. this is buah setoi kan?? 


buah cempedak di luar pagar. manis leting..


kuih kegemaran zaman berzaman. koleh ubi hikhik

Labels: 0 comments |