mek da ©™

dear diary.. mek rasa la kan dh lama org dok up resepi ni kat blog. baru sekarang mek sibuk nak buat hahahaha! baru sampai seru nak buat murtabak maggi. ok la kan.

pastu pulak resepi ikut citarasa sendiri... ikut suka sendiri hehe

ok bahan2 mek pakai adalah seperti gambar di atas. gambar bwg merah sebijik je xde :)


rasanya ramai dah tau buat benda ni. oleh itu mari kite cerita dari pertengahan hahaha. ok bila maggi tu dah kembang mula la digaul dgn serbuk kari dan telor yg dipukul terdahulu. pastu potong cheddar cheese then masukkan ke dlm maggi yg digaul td. hehe. 

aik apesal gambar time menumis tak masuk ni??? ok xyah la msk.bayang sendiri jek la ek hehe. tumis planta tu dgn bwg merah dan masukkan hotdog. ade org guna ayam/daging cincang. saje test dulu ngan hotdog. then panaskan minyak sedikit je pastu masukkan je la mcm nk goreng telor dadar tuuu


uhhh sayangnya rupa dah mcm telor dadar pulak hahahaa..tlg abaikan ekk.. may be sbb guna kuali yg biasa tuh kot bkn kuali leper..eh yeke? mcm x logik je alasan. pastu minyak terlebih pulak alahaiii hee


whatever la ye janji mkn panas2 sedap ok. testing je br nih. belum betul2 cewahhh hahaha... lain kali xnak pakai hotdog lah. tak best hotdog heee


yg penting ade cheese kat dlm tuu..rasa cheese tu yg best


haikal mmg pelik, makan dgn susu pekat hehe. dia mmg gitu, mkn roti canai ngan murtabak biasa pun dgn susu pekat uolss..kelantan style gitu :)

selamat mencuba.

Labels: 0 comments |
mek da ©™

dear diary.. yeahhh sambung citer lat's place smlm hikhik. nih gambo posing2 kat luar restoran. layanzzzzzzz !
haaa perasan tak ade lambang hello kitty land kat bangunan tu? :P


luar restoran lat's place


nampak tak ade satu kedai kek kt belakang tu? sweet giler cupcake yg dijual kat situ tau


ade  gaya model muslimah tak? haha


peace yawww!


huhu.....


haaa nih la cupcake yg sgt comel. kecik2 je. sebijik RM1, kalo beli 6 biji RM6 dan kalo beli RM10 dpt la 12 biji hehe :)


nama kedai ni house of mini. so semua kecik2 comei2


pelbagai pillihan cupcake


tapi mek beli donut nihhh..sedapppp...


yummy!!! nak lagi...

mek da ©™

dear diary, last friday my friend and i pegi lunch jauh sikit..huihh kat nusajaya nuhhh almaklum friday. tahun dpn dah tak dapat merasa lunch lama2 ngan bff hikhik sbb johor dah jadikan jumaat dan sabtu sebagai cuti hujung minggu. uhukkk uhukk kite ikut je :) 

baiklah, first time lunch kat sini.
Lat's Place @ Puteri Harbour Family Park, Johor Bahru 

tempatnya berdekatan hello kitty land yg comel tuuuuuu.. teringin nak g hello kitty land tp hubby tak suka arghhhhhhh.. i love hello kitty : P


alhamdulillah my oder ari tu. set ayam percik. sedap gilerrr ayam percik niii..terasa lemak santannya tuuuu.. set ini didatangkan dgn (eh betul tak ayat mek ni???) sayur dan buah campur sekali. so puas walaupun air kena oder asing hehe. 


my friend punya.. set asam pedas ikan pari..sedap jugakkkk


dan ini set daging masak hitam.. mmg terbaiklah masakannya....


air sirap bandung mek oder RM5


menu ala carte


ok ni menu set meal yg mek oder td tuuu


mmg cantik restoran nih. tuh yg posing sampai lebam hahaha. lantak la ape org nak kata yg penting kenyang heeeeee eh ?


nih la geng bff mek.. lg sorang xde sbb pegi bercuti hehe


sambil tggu makanan sampai


huhu


lepas makan ahahaaaa 


ok kalo nak beli souvenier pun ade ok


mcm2..


cantik susun aturnya


menarik kan?


nak jugakkk tuu


kampung boy.. kasi haikal jeles hehe


betul2 rasa mcm dok mkn dlm kampung..yg kelakarnya siap ade bunyi kambing tuuuuuu


dont worry free wifi


abaikan muka yg comot sbb ayam percik sdp giler hehe


ok jgn lupa dtg sini yerrr.. tak rugi sbb masakan nya betul2 rasa asli dari kampung hehe!

Labels: , 0 comments |
mek da ©™

dear diary.. ini kisah sabtu minggu lps. huhu... kenduri kawin adik opismate kat taman tampoi indah. tema pink gituuuu.. i loike


posing sblm gerak kuar. zara kena paksa bergambar hahaha


haikal tukang amik gambo


posing lg


dan lagi hahaha

gambar pengantin xde tp gambar dgn kakak pengantin ade hehe


my opismate


telor pindang


jemput mkn.. :)

dan esoknya ade kenduri lg tp dekat je huhu 

mek da ©™


dear diary.. aduhai skang nih pantang tgk permainan anak pompuan plak. tambah2 pattern hello kitty tuuu auwww nak nangis mek tengok!! meleleh.. padahal zara xreti pun lg, mak yg lebih hikhik. kalo dh pandai mintak pengsan mak ahahahaa.. arghh barbie tuh cute ehek


haaaaaa tgk aper tuuu


port dia kalo duduk kat seat kete


lalalaaa..pinky!

Labels: 0 comments |