mek da ©™


Dear diary... adoi sakitnya gusi woi. Bengkak oi... maklum lah semalam baru lepas cabut gigi. Semalaman mek tak tido tau takkkkk..ahhh. Haaaa... time tak sakit bila makan tak ingat dunia ye hikhik...
Ok arini just nak share gambo food yg terperap kat henpon cap itik mek nih.. alaaa.. bukannya jjcm mana pun.. dekat-dekat umah je. Sekitar bulan July & awal ogos. hahaha.... tajuk harus meletop gitu!!


1) Steamboat Dataran

Lepak-lepak ngan adik kat steamboat dataran. Steamboat oder tak banyak pun sebab malam tu craving char kueh teow. Sedap tau char kuey teow ni.. cukup rasa..ala lupa lak nama gerai. 




2) Restoran Al-Hijjaz

Kisahnya masa pegi kedai ni nak oder mee besen sebabnya kami penah nampak kat menu sebelum ni. Pegi punya pegi eh tak ade la pulak.. adoi frust. Last2 mee goreng basah yang so-so jek.. uhuk uhuk


3) Marry Brown, Giant Southern City

Time ni keluar bertiga dengan dua budak busuk masam mek nih. Just oder nasi ayam & ciken cop.


4) Restoran Aliff, Taman Suria

Time ni pulak mengidam roti pisang. Mek zara ade cakap nak roti. bila dia sebut roti mek tahu dia nak roti tisu nih. Garing-garing & manis leting. suka la dia gini gakkk.. huhu. Encik papa ngan haikal pulak layan sup mamak. huhu


5) Sri Tomyam, Uptown Pandan

Masa ni pulak tgh kebulur nasi. So oder set RM 37 ni. Mahal ke murah?? Ikan bakar tu besar tau. Kalo tak nak bakar, leh pilih sama ada nak stim atau sweet sour/tiga rasa. Ikan blh pilih sama ada nak siakap/pari. Harga air lain ok. cuma set nasi nih jek la yang rm37. Alhamdulillah kenyang. ehek


6) SDS Bakery & Cafe

Kejadian sebelum mek disahkan sakit gigi yang serius. hahaa........oooo patut laa..makan manis-manis tak ingat duniawi. Alaa meroti je pun.. belum kek lagi. 


7) KFC Larkin Perdana

Emmmm... nak buat mcm mana.. opis dekat ngan kfc. Boring2 telan nasi pi oder kfc. Adoiii... habit tau. Dah la mintak extra cheese tu. Bila nak berubah nih? SAY NO to lemak lemak tepu. heee


8) Nasi Berlauk Pondok Cherry, Kangkar Tebrau

Bersarapan dengan adik. Layan menu klate. Nasi berlauk oiii..yummmms!!


9) Seri Jendela Tomyam, Jalan Stulang

Wow...megi goreng nih sedap tau!! Bape saat jek mek boleh habiskan nih hahaha.... ganas tol. Tak cukup sepinggan k hakhak. 


10) Restoran Anggun (Nasi Padang)

Testing nasi ayam penyet kat kedai nih. boleh tahan sambal ayam penyet dia... 


11) Dunkin' Donuts Plaza Angsana

Favourite anak-anak. Tak dapat big apple.. dunkin' pun jalan. 


ok... daaa.. nak sambung tido sebab gusi tengah bengkak. denyut-denyut ni oiii.. kuat sangat makan kan!! amik ko bila Tuhan dah uji dengan kesakitan ehek hekekekeke...

Labels:
Reactions: 
0 Responses