mek da ©™

Dear diary, kisah dari dapur mek da lah pulak... tapi guna dapur kakak ipar hahaha...
Masa balik kampung aritu ade buat kenduri doa selamat (seminggu sebelum mak mertua kembali ke Rahmatullah)..... AL FATIHAH


So buat la puding ni utk mkn anak beranak.. bkn utk tetamu tau haha kejammmm

Puding Trifle, my signature dessert..aucakkkk


Sekali hadap jek 3 bekas ni..korang jangan ngata eh......mek susun buah-buah tu agak bercelaru sikit hahaha..


#daridapurmekda


till then............mekda

Labels: , 0 comments |
mek da ©™


Dear diary, pucci pucci pucci. 

Corak yang tengah in skang ni kan? Mcm-mcm brand ada. Yang paling menyerlah koleksi dari ariani lahhh... mek punya by Orlin Scarf. Sesaje tepek kat sini. 

......... tak sabar nak tunggu kain pasang corak pucci... abam posmen bila nak sampai nih? hehe

Till then.............mek da.
Labels: 0 comments |
mek da ©™

Dear diary, Western Talam... nampak macam menarik ke tak wei?!! hehe.
Pada mulanya mek mengetahui mengenai fenomena western talam ni famous dari salah sebuah kedai makan di Melaka. Dan kini... kat JB pun ade... rata-rata kedai dah tiru kekeke....ok jom kite tengok Western Talam versi JB gitu...


Untuk korang yang berada di JB boleh la singgah menikmati western talam ni di Mak Dara Corner Cafe, Kg Melayu Majidee.. makan ramai-ramai lagi best.. satu talam leh makan sampai 5 org.. kami makan 4 beranak pun tak abis.. ehekk lain la kalo korang terlajak lapar makan 2 orang pun tak sedar hahahah.............. 


Kisahnya kami saje-saje nak try nikmat makan western dalam talam. Konon-kononnya laaaa...huhu


Agak malang sedikit sebab terpaksa menunggu lama... may be sebab malam minggu, ramai customer. Mohon tuan kedai upgrade servis... hehe. Apepun rasa makaan kat sini sedap jugak... boleh la... 


Mek suka dekorasi kedai ni... cantik


Amboi adik...... adik mkn fries jekk..


Coke, Lemon Ice, Longan, Tea O Ice


Ok tuan tanah pun nak posing jugak ok.. haha.. sebelum terlupa, korang mesti tertanya-tanya berapa harga satu talam western tu kan? Ok harganya RM 39.90 didatangi dengan spagetti (boleh pilih carbonara atau bolognese), fries byk giler letak mayonis, chicken chop 2 ketul besar, meatball ade cheezy cheese kalo tak silap ade 11 ke 12 ketul meatball........ alhamdulillah kenyang :) #happytummy


MAK DARA CORNER CAFE
No.41, Jalan Sekolah
Kampung Melayu  Majidee, Johor Bahru

*Ditutup pada setiap hari Selasa



Till then.....................mekda


Labels: , 0 comments |
mek da ©™

Dear diary, mek pun tak tahu bila punya gambar. Dah lama benor bersarang dalam pen drive kehkeh. Kisah di malam minggu, layankan kiddos main kete nih kat Dataran Bandaraya Johor Bahru.



Sangat havoc di malam hari.. ade yang main basikal, main roller blade... main belon-belon, naik kete kecik nih... main skateboard dan macam-macam permainan lagilah..huhu



Harga sewa untuk permainan nih boleh tahan jugak... 


Si budak dua orang ni hampir tak nak balik...lama jugak tu pujuk.. suka la tuu




Till then...................mekda.


Labels: , 0 comments |
mek da ©™
 


Dear diary, Assam Laksa Kopitiam, Kota Bharu bukanlah nama baru rasanya. Kalo tak silap kopitiam ni dulu bertapak di Pengkalan Chepa Kelantan. Kalo salah betulkan mek ye huhu. Now kopitiam ni bertapak di Lembah Sireh, Kota Bharu... area Tesco KB.

Ape yang menarik bagi mek masa mula-mula mengunjungi kopitiam ini ialah 'Buku Menu' nya. Isi dalamnya kemas & teratur. Sape designernya? hahaha :)

OPss...lupa pulak nak snap isi kandungan menu itu tadi.

LOL.


Signature dish haruslah Laksa! Dont worry bukan assam laksa je tau tapi banyak lagi menu-menu pilihan mengikut citarasa uolss. Nasi goreng kat sini sedap tau!

Pada mulanya mek pikir makanan-makanan kat kopitiam ni lebih kurang je.. so so gitu. Jangan marah, sekadar pendapat :) Tapi, sangkaan mek salah..... foods kat sini boleh tahan jugak sedapnya...terasa la jugak bila masuk kat anak tekak ni, tak macam ade segelintir kopitiam, langsung makanannya tak sedap..harapkan susun atur dalam kedai je cantik.. huk aloh mung.



drinks, kopi o terbaik!


assam laksa & nuget


roti bakar


nasi goreng nih sedap woooo


Nasi goreng kampung telor mata


kueh teow goreng


the razalians clan, i miss u!





Assam Laksa Kopitiam
PT 469, Rumah Kedai Lembah Sireh, 15050, Bandar Kota Bharu, Kelantan, Malaysia



Till then.............................mekda.




Labels: , 0 comments |
mek da ©™

Dear diary, kopi-kopi time with family di Restoran Kak Ros, Kota Bharu.
Pekena maggi goreng & roti canai.... hirup kopi panas uhhh.... rasanya kedai ni agak legend. Dah lama wujud kedai ni... abah mek la ni tetiba ajak mengopi kat sini... kehkehkeh. Kedai kopi favourite abah kot :P
Kari for kuah roti canai nya sedap wehhh... nyum nyum. Ade roti naan & lamb curry!



Restoran Kak Ros
No. PT128, Jalan Gajah Mati, Kota Bharu Kelantan 15000



Till then.................mekda.
Labels: , 0 comments |
mek da ©™
Dear diary, 
Teluk Cempedak, Kuantan with love.



Bukan kunjungan pertama ke pantai ni tapi.......... sudah agak lama tak menyinggah ke sini.
Wah....dah banyak perubahan.. meriah betul... pendek kata hidup di malam hari.. sangat havoc tambahan pula masa pegi ni cuti hari malaysia, memang ramai la pengunjung!



Pada asalnya nak menginap di De Rhu Beach Resort, Balok... nasib tak baik sbb tak book awal-awal..memang full la time tuh... budak-budak duk sibuk ajak mandi pool. 


Dah akhirnya ke TC, sib baik byk permainan untuk budak-budak nih...


diorang ni dapat melompat-lompat nih dah cukup2 happy dah..








lepas melompat-lompat sepuasnya kite main kat pantai pulak....



sukanya!


tak selalu jugak mandi pantai...






layan roti bakar sambil menghirup udara malam di TC... cewahhhhh


try burger bakar abang sado....daging dia best tapi warna hijau tu.....seram haha 


main dan main lagi...



star bucks view, jalan-jalan kat uptown TC...meriah sangat2...sambil2 tu janji ngan sorang member yang ade turun kuantan, nak paskan tudung bawal yang dia kirim beli kat kelantan



taaaaraaa... my bff farah amore.. mom to be

dah penat ronda-ronda kat uptown, kite balik ke bilik buat taik mata sampai pagi hahaha...




Sebelum bertolak balik, posing dulu depan chalet


By the way, baju family kami disponser oleh bakal adik ipar uhuk-uhukkk...#razaliansclan


my nyawa......


Budak-budak remaja ajar mek posing mcm ni..kekekeke..




dan lagi.....





Sebelum meninggalkan kuantan, singgah breakfast nasi dagang......... sedapnya! bye Teluk Cempedak.


Till then........ mek da.
Labels: , , 0 comments |