mek da ©™








Dear diary,

Hello, haiii kuikuikui... berjumpa lagi kiter dalam entry Melaka 2017. Sorry ye kak non, dik non... jangan muntah ye.. seminggu dua ni tak sudah-sudah entry Melaka. Itu belum citer pegi over the sea.. kalo pergi over the sea.. 2 bulan hoi tak abis bercerita kihkihkih :p


Kesahnya kami teringin nak naik beca bertemakan kartun comel-comel nih... ade didi & friend, ade upin ipin, ade doraemon... tapi kami pilih HELLO KITTY! Sape yg pilih hello kitty tu? kak mek? zara? my maa? ohh jwb sendiri :)




Beca Melaka ni sangat legend. Kalo ada bajet lebih tak rugi pun naik... fun sangat hokkeh! Uollss boleh menaiki beca di Dutch Square, Melaka. Ala... kat bangunan merah-merah tuuu... 


Beca yg kami naik ni regenya RM25 untuk satu pusingan. Sambil pusing sambil dengar lagu.. suka sgt si zara bila lagu baby shark doo dooo berkumandang kikiki..


Kalo korang ke sini jgn lupa ye naik beca, if mahu lebih sejuk dan seronok.. korang naiklah waktu malam... tapi peluang bergambar taklah sebaik di siang hari hehe...


Kak  mek memulakan perjalanan berbeca ini start dari bangunan muzium setem kalo tak silap, pastu dia bawa round sampai le ke bangunan depan Christ Church Melaka. Kat situ dia stop jap dan dia bagi peluang kite amik2 gambo dan beli souvenir dalam masa 15 minit... then kembali ke perhentian di mana kite start naik td. hehe...seronok!


Jangan lepaskan peluang! iklan jap kihkihkih


Address:-
Beca Melaka, 
Dutch Square Melaka

Till then,
mekda.
Don't mess with malacca










Labels: , ,
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...