mek da ©™

Dear diary, 30 April 2017 ♥♥

Hari ketiga bawa bff jjcm jb. Sebelum tu breakfast Nasi Lemak mek dulu kat umah kihkihkh. Hari ni dah tak banyak jalan sebab malamnya bff dah nak bertolak balik kelantan. Kami ke Plaza Angsana untuk mencari buah tangan. Plan nk kirim kurma kat mak di kampung. By the way hari ni birthday belated salah seorang bff, Zura. Happy birthday BFF! Kesian... birthday girl demam. Plan nak celebrate kat Angsana tak menjadi. Uhuk uhuk :P


Cewah... mok ra drive in JB uhuhuhu


Plaza Angsana, jalan-jalan cuci mata



Cari kasut untuk haikal


Kuar berempat dengan kiddos



Peace yawww


Penat jalan lepak McD 


happy meal time... tak sudah-sudah dengan mainan tu haihhh


ok dah ada stok kakaka...



Balik dari Angsana singgah Giant Southern City jap... sambung cari kasut haikal, kat Angsana tak de size hmmm...




Check point seterusnya, ABC KG MELAYU


bff teringin nak merasa ABC Kg Melayu dengan bakso... ramai sangat orang kat sini.. panas aihhh... budak-budak pun dah meragam.. pening mak! kehkeh


Abc Kg Melayu ni korang wajib try kalo datang JB. #MUSTTRY



 

Ais jagung pun sedap...harga berpatutan masing-masing RM3 je :)



Hamboiii tgk tu BFF makan sampai tak pandang kiri kanan.. sedap ke?


Kih kih kih....... Abc Kg Melayu DONE 


Ais Jagung


Dah sejukkan tekak dalam cuaca yang panas.. moh ler kite pulang. Dalam kol 4 gitu..mak aiii hujan lebat bangettt... sambung tdo jap zzz...





Petangnya kami buat surprise secara kecil-kecilan pada Bff Zura... beli satu slice kek secret recipe & frame yang cute tu kat Romantika. 


Happy Birthday Yunk



Semoga panjang umur, murah rezeki


May Allah bless u


... and success in whatever you do :)


Petangnya jugak masing-masing dah bersiap-siap nak balik Kelantan... sunyi sudah, tak de geng borak kehkeh 


Sedikit buah tangan untuk BFF, wafer nabati yang sedap made in INDON



sorry la mek tak de kasi hadiah ape pun, cuma goodies bag ni aje ehekkkk


comel tak paper bag ni hahahaha!!!


Jeng jeng jeng......... pandai korang buat surprise ye... bangun pagi dapat bunga coklat ni. Thank you bff Dyra & Zura kasi bouquet coklat ni.. mek suka! Sempena bufday ke 35 gitu.. terharu mak! Tak sangka kihkih


Tart nenas yang sedap ni pulak Dyra yang kasi.. thank dear sedap.. macam tau-tau aje mek mengidam tart nenas


Abaikan muka mek yang ntah ape-ape matanya tu hahaha...


Mata merah kakaka



candid by haikal.. nak jugak tepek kat sini sebagai kenangan 


Love this picture



Like this ♛♛♥♥





Maka tamat sudah episod jjcm jb my bff.. sempat la korang merasa beberapa jenis makanan johor ye.. kalo yang tak sempat tu forward ke lain kali la ye hikhik.. tak cukup masa kakaka!

Di kesempatan ni (cewah ada ucapan la pulak hahaha), mek mohon maaf..maklum la sebagai tuan rumah...if korang tak selesa ape-ape mintak ampun la ye... jangan serik untuk datang lagi ke pondok mek ni hihihi...

Insya Allah ade rezeki boleh kite holiday sama-sama kat check point seterusnya.. mungkin bukan sekarang tapi akan datang.. Aamin :)

Semoga berjumpa lagi tata...



Credit to DYRA untuk gambar-gambar collage ni 


Till then, mekda............♥♥ ♥♥ ♥♥

Labels: , , 0 comments |
mek da ©™


Dear diary, 29 April 2017 ♥♥♥♥

Sambung lagi episod jjcm JB bersama best friends. Plan hari ni shopping!!!!
Lets go............



  

Kami bersarapan di rumah sahaja. Mek tapaukan Roti Canai Cheese & kuih-muih. Selesai bersarapan kami gerak ke Johor Premium Outlet (JPO). Nak ke JPO tapi dah terlajak jalan sampai ke Ayer Itam.. haiyakkk rugi masa shopping kehkeh :P


Haruslah posing maut kehkeh.........


Haikal jd mangsa tukang snap...cian abam uhuk uhuk




my favourite picture huhu


Cari baju mek zara @padini



Eh, ada orang wefie dalam Carlo Rino... boring tunggu mek pilih handbag agaknya hahahaha!!!!!!!!!
Ok dah dapat tutttttttt..jom balik kakaka


Posing lagi 



auumm gucci belakang tu.. gue tak mampu uhuk uhuk














Kami shopping baju kat Padini, kasut kat vincci & handbag carlo rino...... tak abis pusing sebenarnya...ahh boleh pulak lupa nak masuk butik GUESS..hmmm


Bila ntah nak soping sama-sama lagi 



Hasil rembatan



Perut dah kelaparan, kali ni mek bawa bff ke Restoran Majid Murtabak Cheese No.1


Murtabak Jumbo daging dah sold out maka kami oder murtabak daging cheese special..


Pisang goreng kicap JDT


ABC Special & ais jelly




Meleleh-leleh cheese nya..


Nasi Ayam Penyet


Emmm sedap 


Tarikkkkk!



Hamboiiiiiiiii...kemain menikmati hahahhaaa


Ekekekkeke.........



Harap-harap kena lah dengan tekak korang ye?!!

Dah kekenyangan melantak cheese, balik rumah rehat-rehat... makan malam mek goreng garing-garing ikan siakap then kuah sweet sour & tomyam tu tapau aje...hikhik





After dinner, kaki lom serik.. sambung lagi jjcm haha. Check point seterusnya ialah Laman Foodtruck Hutan Bandar MBJB.




Meriah jugak la...ade gerai jualan. Kanak-kanak boleh main-main kete.. dewasa boleh naik basikal ronda-ronda huhu..


Setengah jam RM25


Kebanyakan menu kat foodtruck sini adalah menu western



koww jugak coconut shake ni..sedap!



meatball



selfie!!


Dah puas lepak foodtruck sambung lagi senaman kaki ke Bazar Karat JB... kuikui


Layan............


Selesai episod jjcm jb day 2 huhu... jumpa lagi di check point seterusnya kekekeke...



opssssssssss...photoboom by amoi and apek mana ntah kakaka.... cittt

till then, mek da.


Labels: , , 0 comments |