mek da ©™

Dear diary,

Akok Pandan #daridapurmekda





Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Dah pernah cerita pasal Salahuddin Bakery ni sebelum ni. Kak mek kalo datang sini memang rambang mata. Korang kalo datang sini sila jangan tamak ye hahahhahahha!

Ok tak sabar nak balik buat kopi!

Jom...

Till then,
@mek_cda







Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, nama Hiap Joo Bakery sudah tidak asing lagi. Sebut je mesti terbayangkan kek pisang nya yang sedap tu... lembut, gebu, dijual panas-panas.......aromanya ahhhh!


Korang kalo dtg JB wajib beli tauuuu! Diberi jolokan 'the best banana cake in town'

Kedai bakery ni dah lama beroperasi since 1919. Tradisional gitchuuu....

Must try when you in JB!


JB Hiap Joo Bakery

Address13, Jalan Tan Hiok Nee, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor
Hours
Closes soon: 5PM ⋅ Opens 7:30AM Tue


Satu kete bau kek pisang ni... tak sabar nak makan haha.

Till then, @mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Saje nak tayang Ikan Siakap Bakar Sambal kahkah..

Malas ahh nak share resepi sebab biasa biasa-biasa je ni...kikiki

Masa masak ni, kak mek terbayangkan Ana Ikan Bakar dapnyaaaa!!!

Petai xde pulak ahhh....

#daridapurmekda

Till then,
@mek_cda




Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Simpan sini, koleksi menu & gambar-gambar sajian dari dapur mek da.

Wahhh  gitchuuuu....

Layankan............


























Till then, @mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kemainnn tajuk... padahal buat biskut cornflakes je pommmm hahahhahhaa.......... si mek zara laa.. ngajak mama buat kuih raya, kesudahannya buat biskut cornflakes coklat... senang tak yah bakar haha. Eh encik somi dah belikan oven baru pom malas ehhhh kikikiki..........


Dan yang pasti biskut ni la paling laku....... paling cepat abis kat umah. Lajuuuu...


Dapat la 4 botol.. kalo beli dah brapa kan... nih modal dlm 30 hinggit jeee


Guna coklat Beryl's...........sedap!!!

yummmssss


Pembantu, mek zara la tukang isi dekat paper cup


Laju je dia buat



ok ni projek buat popia cheese pulak... projek ni  diketuai oleh encik suami haha.


modal ciput je.... dpt popia ni kemainnn banyak. Maksud kak mek, serbuk cheese plastik kecik tu muaiii jgk... banyak blh dpt popia cheese.



Buat popia nestum horlick jugakkkk...


bideoo popia yeahh


Tu je la kisah kuih raya kak mek tahun ni.


Target tahun depan nak jual biskut cornflakes ni. arrrr sudahhhh perasan lebih hahhahahahaha..

Ok lah... berangan tu free ann

Till then, @mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...