mek da ©™

Dear diary, 

29/4/2018 (Ahad)

Last day di Langkawi, breakfast di my DZ Corner sebelum bergerak ke Jeti Kuah. Signature menu kat sini ialah Nasi Lemak Kelibang. Nasi lemak dengan sambal ayam, sambal sotong dan banyak lagi pilihan lauk. 


Kuih-kuih pun banyak!


Ayam goreng panas-panas :)



amboi.. makan roti jala jekkk.. yg lain makan nasi


Ok dah nak balik........... jom ke Jeti Kuah.

Bersambung.


Till then, mekda.

Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary, 

Malam last kitorang cari makan kat Pasar Malam Kuah. Agak besar dan panjang jugak la deretan gerai-gerai kat Pasar Malam Kuah ni. Macam-macam hadoooo... MERIAH!


Pasar Malam Kuah ni pada setiap hari sabtu ye... ramai jugak peniaga Kelantan berniaga menu kelantan di sini.

Thai food pun banyak. 


Budak 2 beradik ni beli beg galas. 


Dalam banyak2 menu kat pasar malam, tak de satu pun yang berkenan di hati ini. kihkih. Bukan tak best ye, best jekkk cuma tekak kak mek rasa macam tak nak. Tak tau nak beli apa. Last-last masuk kedai makan oder masakan panas hahaha. Kedai makan ni berhampiran pasar malam ni jekk.. 



Badan dah penat. Need rest! 

Bersambung.........................


Pekan Kuah Night Market

AddressLencongan Putra 3, Kuah, 07000 Langkawi, Kedah




Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary, sebelum balik haruslah posing kat sini. Ye dok? haha.

Dataran Lang merupakan mercu tanda Langkawi yang menjadi tumpuan pelancong dalam dan luar negeri. 


Tempat ni memang cantik... so layan je la gambo. Sorry spam!!! bila nak abis ntah entry Langkawi ni hahaha!!!


So layannnnnnn!!


muka dah penat sebenarnya time ni.. petang dah pommm... dah lapar jugakkk time ni ehekkkk!



















Till then, mekda.


Eagle Square

AddressKuah, 07000 Langkawi, Kedah
Hours
Open 24 hours



Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, sambung lagi shopping coklat. Maklum ler esok dah nak balik ke sarang huuuu. Kali ni menerjah ke beberapa bijik kedai. Kira banyak jugak la kedai yang kak mek jejak hari ni. Sampaikan lupa nama kedai sebab banyak sangat mek duk kuar masuk haha. Yang pasti HiG tu mesti repeat. Masuk lagi HiG yang kat tempat lama. Berhadapan dengan HiG lama ni ada pasaraya Langkawi Saga. Kat sini pun ada macam-macam pilihan jugak. Huuu feningggg!


Lupa pulak ni kat mana... rasanya kat HiG lama (Cawangan 1 di Jalan Pandak Mayah)


HiG ni kecik sikit berbanding Kompleks HiG yang baru tuu...


cuci mata jekkkk... ahakss



ini pun dah lupa kat kedai mana haha..


Dekat jeti kuah pun ada jugak shopping coklat tapi tak banyak pilihan kat situ. Setakat nak buat tambah-tambah last minute boleh laaa...




Ok lah episod shooping sudah abis.. nanti kak mek citer ye beli apa kat Langkawi ni... sikit jeee tak banyak ahaksss! Till then, mekda.


Bersambung...............

Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, Alhamdulillah semasa di Langkawi sempat menjejakkan kaki ke masjid ni. Masjid Al-Hana. Cantik masjid ni. Terletak di Pekan Kuah dan merupakan salah satu masjid terkemuka di Langkawi. 


Tak sempat nak snap gambo banyak-banyak, so gambo masjid ni kak mek google jek kikiki. Cuma gambo yang first tu je kak mek snap. Rasa segan lak nak selfie lebih-lebih kat masjid dah lama ramai orang kekekeekkeke. Ntah apa-apa yang kak mek snap tu, tatacara majlis akad nikah? hahahhahahhah!


Butiran Masjid Al-Hana Edit
Nama:Masjid Al-Hana
Status:Masjid
Daerah:Pulau Langkawi
Negeri:Kedah
Alamat:Mukim Kuah, 07000 Pulau Langkawi, Kedah.


Ke mana seterusnya?


Till then,
Mekda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary, 

Satu lagi tempat wajib singgah kalo datang Langkawi, HAFIZ ROJAK! Terletak di tepian Pantai Kok, Langkawi. Rojak dia ni femes meletop top top. Berniaga guna van je. Hafiz rojak pernah menjadi lokasi pilihan program JJCM TV3.





Memandangkan masa sampai sini tetiba hujan renyai-renyai turun, maka kitorang take away je. Hajat di hati nak lepak tepi pantai ni sambil menikmati rojak gitueww... nampak langit tak berapa cerah maka kak mek tapau rojak pasembur dan rojak buah. Nak rasa-rasa je macam mana rupa rojak yang meletop ni. 


Kehebatan Hafiz Rojak ni terletak pada kuah rojaknya. Pekat likat memang mabeloss! Memandangkan take away, kuahnya dah jadi sedikit cair masa nak makan. Tapi sumpah kuah nya sedap!!!





Cantik view ni....


Antara menu lain yang turut dijual:-

  • Mee rebus
  • cendol
  • nasi lemak bungkus
  • laksa



Dari segi harga pula murah dan berbaloi. Makan pula di tepi pantai... aman dan damai. Gitueww!


Yummmehhh!


See, tudung i dah basah-basah u tapi still mahu bergambo ahaksss!



Kesimpulannya, tak sah percutian ke Langkawi kalo tak ke sini :-

Hafiz Rojak
Jalan Pantai Kok, Kampung Kok, 
07000 Langkawi.



Bersambung........................

Till then,
Mek da


Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...