mek da ©™

Dear diary, pagi raya kitorang makan satay ayam & nasi impit kuah kacang .... menu ringkas-ringkas je dulu sebab kang nak masak-masak daging untuk jamuan petang nanti heeee :)


my mum goreng mee... sedapnyaaa


tapai pulut encik suami yg buat



ada la jugak jajan-jajan & biskut mazola


tq bff, mok ra snapkan gambo menu jamuan di petang raya, mak bz xsempat nak setting hidangan hahahhahahhah


telor dadar pun hadoo haha... 


satay, nasi impit


emm nasib baik ada jugak gambo menu yee... 


kek pisang & kek coklat 


daging goreng fresh


sup tulang yumssss power by encik suami




kuih lopez frozen ni bawa dari Johor. Beli dari kedai isra lopis... sedap! 



Thats all untuk raya pertama aidiladha. Bersambung.....................

Till then,
@mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Kampung & Aidiladha

Dear diary, Alhamdulillah tahun ni sekali lagi dapat mengerjakan ibadah korban. Amik satu bahagian je... setakat ni baru 3 bahagian dapat buat korban... Insya Allah ada rezeki dapat cukupkan 7 bahagian jika mampu :)

Terima kasih buat encik suami sebab dia yang sponser kak mek buat korban. Semoga bertambah-tambah rezeki awak ye....

Harap-harap tahun depan panjang umur boleh join buat korban lagi.



Selesai solat raya terus bersiap-siap ke tempat penyembelihan lembu. Ala dekat ngan umah, jalan kaki je heeee...





Raya haji kali ni tak cukup korum, bergambo dengan ma dan anak-anak je.


Time ni adik ada yang beraya kat rumah mertua, ada yang pagi-pagi dah cabut sebab rushing nak ke tempat korban jugak.... korban kat tempat lain. Suami pulak dah tukar uniform raya, siap-siap nak melapah daging lembu.... kesudahannya bergambar kenangan dengan ma je hikhikkk...


 
buh la jugak gambo ni walau muka tak siap!




tuh diaa lembu yang kak mek book.. si hitam haha



semoga korban kali ni diterima oleh NYA



Layankan bebudak ni





mmg gitu buat muka haihhh


mek zara baru balik dari haji. EH



Jom balik nanti kan nak kena bagi2 daging korban & masak sekali


tepek lg sekeping haksss


Alhamdulillah........... dpt la bagi-bagi daging korban ni


selebihnya kita masak-masak panggil sedara mara & kawan makan-makan



menu wajib.......... daging goreng


dan............. sup tulang


Alhamdulillah, syukur. Cerita makan-makan bersambung........................

Till then,
@mek_cda


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary,

Bagi penduduk Kampung Pasir Pekan, Kedai Kopi Pok Hok Tepi Sungai ni sudah tidak asing lagi. Sebut je mesti orang kenal punya. Kedai kopi ni letaknya di Kampung Pasir Pekan Hilir tak jauh dari rumah ma abah kak mek.



Sesampainya di kampung aritu kami sepakat membawa berkat pergi bersarapan di sini.

View tepi sungai ni cantik, siap ada buaian dah sekarang ye :P



Nasi berlauk macam-macam hadooo... ayam kampung hadoo, gulai kambing pun aderr


Sib baik datang awal... panjang dah Q. Hebat kedai kopi di kampungku ni hikhik. Tak perlu pergi jauh ok kihkih


Makan sambil tenung view tepi sungai syiokkk oooo


lepas rindu....... ma abah


perghhh air koww wehhh


ini air ma & abah... kemainnnnnn haha

kami minum yang beng beng... ehh tea beng?


angin sepoi-sepoi tepi sungai


sudah bersarapan terus ke Pasar Siti Khadijah cari ketupat & barang-barang kiriman kawan. Senang terus beli dah xyah pikir ehekk



ketupat sambal daging



 cari durian pulakk, tak cukup dengan tu.... rambutan, manggis hahhahhahah


durian kampung.... ok la, walau isi tak tebal... rasa tetap manis ummpphhhh... makan dengan pulut la apa lagi :)

Bersambung..................

Till then,
@mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...