mek da ©™

Dear diary,

Entahlah.... tak tahu nak mula dari mana. Sejak PKP, nih la first time Kak Mek kembali log in blogger. Agak bersarang ye hehe.

Terlalu banyak yang ingin dikongsikan di sini, pelbagai kisah pahit manis sepanjang menjalani hidup berikutan rantaian Pandemik Covid 19  bermula dengan Fasa 1 hingga lah sekarang kita masih dalam PKP memasuki Fasa Pemulihan.

Benda ni berlaku secara tiba-tiba je, rasa macam mimpi pulak. Tak pernah-pernah kena berkurung 24 jam dalam rumah, norma baru katanya.

Sepanjang PKP hingga PKPB, Kak Mek terkandas kat kampung halaman. Kiranya ber PKP bersama ma & abah di kampung la ni. Banyak kenangan tercipta... banyak hikmah di sebalik semua ini. 

Di catatan lain Kak Mek akan kongsikan gambar-gambar kenangan semasa PKP... emm rasanya banyak gambar makanan je kot hihihi. Apa tak nya, setiap hari ada saja menu yang akan disajikan. Menu PKP katanya. Masing-masing feeling nak jadi chef hahaha.


Kak Mek copy tarikh-tarikh ini sebagai kenangan di masa hadapan.
  • Fasa 1: 18 Mac – 31 Mac 2020 (PKP)
  • Fasa 2: 01 April – 14 Apr 2020 (PKP)
  • Fasa 3: 15 April – 28 Apr 2020 (PKP)
  • Fasa 4: 29 April – 12 Mei 2020 (PKP)
  • Fasa 5: 13 Mei – 09 Jun 2020 (PKPB)
  • Fasa 6: 10 Jun – 31 Ogos 2020 (PKPP)
*(PKP) – Perintah Kawalan Pergerakan
*(PKPB) – Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat
*(PKPD) – Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan
*(PKPP) – Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan
Sampai berjumpa lagi... daaaa

P/S: Agak lain cara Kak Mek bersiaran kali ni haha. 
Nampak tak mcm skema sikit  :P

Till then,
@mek_cda
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Aaajoom kita cari makan hehe.....

Tu je la isu yang selalu di update kahkahkah



Tart sedap gilerrr



Ais jelly



Lunch lauk kampung


Kacang Pool



Craving Roti Naan Cheese Ayam Tandoori






Satay paling best di Johor



Mee celup  best in town


Nasi Goreng Maharani


Kuehteow Al Mizan





Mochi mochi durian sedap hoii





Sup tulang merah yumssss


............ dan satay sedap kg melayu



Till then,
@mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary,

Today kak mek nak share gambo posing je aci tak? Sorry nak jd model jap hahahahaa
Sila jangan muntah. kohkoh



Kisah jalan-jalan cari makan di B5 Johor Street Market kat Tampoi tu... alahhh yang bersebelahan Plaza Angsana tu haaa... dah pegi lom? kalo belum baik pegi skang kahkah...


Banyak port bergambar tauuu.. yang penting banyak kedai makan yang best-best. Soooo, korang boleh la cuci-cuci mata sambil makan-makan. Agichuuuu


Konsep B5 antaranya:-

Uptown concept
Food & Beverage
Box Park
Food Truck
Hab seni & budaya


Tgk  tu  Cendol Kampung Hulu pun ada kat sini tauuu







Korang kena cuba ni... Lok Lok yang pedas berapi yumssss


Pedas berapi tapi sodapppp



Nak makan kacang pool cupchai pun hadooo.. 

Till then,
@mek_cda


B5 Johor Street Market Leasing Gallery
AddressTaman Tampoi, 81200 Johor Bahru, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 11:30PM
Phone07-244 1271






Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, simpan sini untuk kenangan........ hadiri event Hari Wanita di Danga Bay Convention Centre. 


Enjoy!!






Alhamdulillah..............





Till then, @mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Hey you all, cendol yang  popular dekat Melaka & Muar tu dah ada dekat Johor Bahru uolsss...

Cendol Kampung Hulu........... tuh diaa!


Taraaa... bertempat di B5 Johor Street Market, kiosk Cendol Kampung Hulu ni sedang menjadi tumpuan ramai bagi yang craving nak menikmati cendol yang pernah tular dekat Melaka ni.



Tak leh tahan tengok buah-buah fresh ni oii



Puas ati walau harga up sikit tapi memang recommended. Sedappppp!!! 

Buah-buah pun fresh. Cendol durian, cendol mangga, cendol longan.... wahlaweiiiiiiiiiiiiiii



Menarik tak toppingnya?? yumsss



Soo, korang boleh la ke B5 Johor Street Market untuk menikmati cendol yang sedap giler ni. 



MUST TRY!

Till then, @mek_cda


Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...