mek da ©™

Dear diary,

Ini pula kisah si abang. Duk ngajak mama temankan gunting rambut dekat barbershop. Siap request tak nak gunting kat kedai mamak...amboiiiiii... kemain ye selera abammm skang ye haha. Dah meningkat dewasa ni mcm-mcm permintaan ye hikhik...  ok baiklah!




Mama pun nyajak laaa papa pegi barbershop bawah opis mama jeee... 

Fendi Barbershop & The Gang!


Deco kat sini cantik tau.. i loikee... barbershop ni antara yg femes di JB. TMJ & player jdt pun penah dtg sini cewahhhh.. nk ckp pegi tempat femesss la tuuu.. padahal bawah tangga opis kak mek je kedai ni hahhaahaa...


Barbershop ni selalu je ramai customer, kena amik nombor K..


Yg benonya barbershop ni berkonsepkan barbershop & cafe. Masa mula2 dibuka dulu kak mek & opismate ade la lepak-lepak sini mkn mee sup/tomyam kalo tak silap..western pun ada... 

Ade jugak kiosk baju kanak-kanak di dalamnya.. opss itu dulu, masa pegi aritu tak perasan lak ade lagi ke tak.. tp ada juga nampak jual baju baju giturrr...

Dan lepas tukang masaknya yg selalu on off, kami dah jarang lunch sini. Sesekali ada la tapau ice blended/coffee.

Baru-baru ni ade jual burger best kat sini.. la nii dah tak de pulakkk.. huhu



Deko hipster...





Ok done...hehe


Sape yg belum tahu di mana lokasinya boleh tengok alamat bawah ye.. nak jumpa kak mek boleh naik opis tingkat atas hahhahahhahaa opssssss!

Fendi Barbershop & The Gang

Cafe
Address29, Jalan Susur Dewata 1, Larkin Perdana, 80350 Johor Bahru, Johor
Hours
Open today · 12PM–12AM


Till then,
Mekda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

18/11/2017 Sabtu lepas berlangsungnya Majlis Penyampaian Hadiah untuk mek zara sebagai tanda tamat sudah sesi tadika bagi yang berumur 4 & 5 tahun. Tahun ni zara 5 tahun! Alhamdulillah....


Semoga adik terus cemerlang di masa akan datang...


Kecik je anak dara mama ni ye hehe...


... bersama bff katanya




yayyy... dapat set alatulis hello kitty... sapa yg yay yay tu.. zara ke mama heh? :P




Majlis ni berlangsung di Dewan Raya Kg Melayu Majidee


Mama belikan bunga coklat untuk zara........ patung hello kitty dah sold out la dik uhuk uhuk.. laku keras bunga-bunga ni... kemain skang ni ye.. konvo tadika mengalahkan konvo degree haha! Mama dulu konvo degree bunga pun kena beli sendiri kekkekekek kesian !!!!

Tapi byk jugak la dpt bunga n teddy bear cewahhhhhhhhhhh haha.


oh muka mama mu yg terpaksa di black n white kan


:P


Tahun depan 6 tahun, belajar rajin-rajin ye nakkkk



RM 8 ok tak? ada 2 jenis coklat..seketui bunga n seketui patung... ok la dari malas nk buat sendiri & kena cari bahan lagi kohkohkoh


Ini gambar masa amik report book kat sekolah...


Cikgu cakap zara ok, dah pandai tulis nama sendiri
Huruf masih tertukar
Nombor pun ada lagi tertukar
Jawi masih slow
Tak pe dik boleh improve
Baru 5 tahun, slow slow lah yeee... 
add on......

Cikgu cakap adik ni nakaiiii sikit dlm kelas,
suka usik kawan
If cikgu marah, adik susah nk nangis
adik akan pandang & renung cikgu
wahhh gitu ye dikk
kalo budak lain dah nangis if kena marah dgn cikgu
... itu cikgu cakap


............... bukan mama cakap haha!

yg benonya mama dah faham sgt dgn perangai kamu ye dik..
tapi mama tahu awk budak cerdik kikiki!












Wan Adelia Izara
Permata hatiku...

Till then,
Mekda
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kunjungan kali ke 3.. so far makanan di sini boleh tahan... sedap juga. Kedai kelantan harusss la hehe...! Merah Bistro nama di beri huhuhu. 


Fresh orange suam kak mek punya heee :p


Total makan mlm tu RM66. Not bad. Kepok lekor sedakkk!



Merah Bistro 

Address2D, Jalan Bunga Antoi, Kampung Dato Sulaiman Menteri, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Open today · 4:30PM–3AM
Till then,
Mekda.
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,

Update sikit tentang kebun tepi tingkap kami kuikui. Kali ni laki hakakkk tanam buah tomato. Hakakk tanam ape pulak? Tanam tebu tepi bibir :P



1) Pokok Buah Tomato


Masa mula-mula nk membeso... 



dan telah meninggi dari hari ke hari... dgn jayanya



jeng jeng jeng...... dah kuar nampaknyaaaa encik tomato kite nihhh... boleh petik dari tingkap dapur tak agaknya kahkahkah.... tak sabar nk tgk ia bertukar warna.. mesti chomellll kennn!


2) Pokok Daun Kunyit, Daun Sup, Daun Limau Purut & Daun Ketumbar



Laki hakakkk gigih menanam pelbagai jenis daun koh koh koh.

Daun kunyit
Daun sup
Daun Limau Purut
Daun ketumbar

Terasa senang sikit skang ni bila nak masak ala-ala thai giturrrr.. petikkk jekkk...cehh berlagak!




ini daun limau purut & terung




daun kunyit


terung, kobis & daun limau purut


Tunggu apdet tentang pokok kobis pulak :)

Till then,mekda.









Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,
Pagi-pagi jamu mata dengan gambar makanan. Terima kasih pada yg sudi baca-baca belek-belek blog merepek ni kikiki........ 


kueh teow goreng udang


chicken chop homemade





kangkung belacan kuah lebih 



bubur ayam goreng




Ayam paprik thai


siakap goreng garing dari rumah, kuah sweet sour dari kedai haha


Next entry nak share resepi Ayam Paprik Thai :)

Till then,
Mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: