mek da ©™



Dear diary,

Bagi penduduk Kampung Pasir Pekan, Kedai Kopi Pok Hok Tepi Sungai ni sudah tidak asing lagi. Sebut je mesti orang kenal punya. Kedai kopi ni letaknya di Kampung Pasir Pekan Hilir tak jauh dari rumah ma abah kak mek.



Sesampainya di kampung aritu kami sepakat membawa berkat pergi bersarapan di sini.

View tepi sungai ni cantik, siap ada buaian dah sekarang ye :P



Nasi berlauk macam-macam hadooo... ayam kampung hadoo, gulai kambing pun aderr


Sib baik datang awal... panjang dah Q. Hebat kedai kopi di kampungku ni hikhik. Tak perlu pergi jauh ok kihkih


Makan sambil tenung view tepi sungai syiokkk oooo


lepas rindu....... ma abah


perghhh air koww wehhh


ini air ma & abah... kemainnnnnn haha

kami minum yang beng beng... ehh tea beng?


angin sepoi-sepoi tepi sungai


sudah bersarapan terus ke Pasar Siti Khadijah cari ketupat & barang-barang kiriman kawan. Senang terus beli dah xyah pikir ehekk



ketupat sambal daging



 cari durian pulakk, tak cukup dengan tu.... rambutan, manggis hahhahhahah


durian kampung.... ok la, walau isi tak tebal... rasa tetap manis ummpphhhh... makan dengan pulut la apa lagi :)

Bersambung..................

Till then,
@mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, cerita balik kampung bermula haha. Kenangan balik kampung raya haji. Singgah makan kat Restoran D'Gazebo F&B. Second time berenti makan  kat sini. Cantik kedai ni sebab bertemakan gazebo. Lokasi di Kuala Rompin, Pahang.


Makan nasi dengan sup, hubs makan kuehteow hong kong. Kepok lekor ni sedap jugak :)

Meneruskan perjalanan pulang ke kampung........ sampai je Plaza Tol Kuala Terengganu, panjang Q ehekkkk... bersambung :P

Till then, @mek_cda.

D'Gazebo F&B

AddressKampung Tanjung Gemok, 26820 Kuala Rompin, Pahang


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Sekadar berkongsi diary masakan #daridapurmekcda je arini kikiki... layannnn.







Till then, @mekcda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, lately mama jarang update pasal anak dara mama ni kat blog. Ok ni mama nak tepek la sikit gambo anak pompuan mama yang makin hari makin besorr ni walaupun tuannya kurus hihihi.


Anak mama skang ni suka sangat make up. Tak tau nak buat macam dahh.. risau jugak mama kalo2 efek pada kulit nya.. tapi under kontrol la haha. 



Sangat suka berhias cantik-cantik bila nak kuar. Kasut dan handbag wajib pakai :P



Makin suka mengumpul mainan. Pening mama dibuatnya. Mama  ingat dah naik darjah 1 ni dah xnak main ini semua. Memang hantu kedai Eco dan Mr DIY.


Lagi mama pening bila hari-hari dia ubahsuai biliknya. Deko sana deko sini. Tepek macam2. Rak ditukar ke sana ke sini. Adehhhh...






haaa amik... nih kerja abangnya make up kan zara


Alhamdulillah, perkembangan kat sekolah ok ok sahaja. Perlu lebih berusaha untuk berjaya ye dikkk...



Muka senyum bila dapat mainan



Harap awak membesar dengan sihat dan berjaya di dunia & akhirat. aamin


Till then, @mek_cda

mama............






Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary,

Selagi tak abis musim durian, seminggu sekali wajib la mencari ye dok hahahahha.. ada yang makan hari-hari ke? Wahh dahsyattt kikiki.......







dapnyerrr... lemak2 manis pahit lite litee... haa gitchuuuu





nampak kek durian ni dekat Ksl city mall... perghhhh

Nak balik kampung makan doyannnnnn.. nexttt

Till then, @mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...