mek da ©™

Dear diary,

Dah bape kali parking resepi viral ni. Kali ke 40 baru try buat haha. Jom cuba.

Resepi Telur Rebus Air Asam


Bahan-bahan:-

3 Biji Telur - direbus
Cili Padi secukupnya
Bawang merah - dihiris
1-2 biji tomato - potong dadu
Air asam jawa
Belacan 
Limau nipis
Garam 
Gula
Aji jika suka
Air suam secukupnya

Cara-cara:-

Boleh rujuk bideoo hehe...


Till then, @mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

#daridapurmekcda

Till then, @mek_cda
















Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Weekend yang tak tahu nak kemana... jalan-jalan pusing-pusing Kampung Kong Kong. Singgah di Jeti Kong-Kong amik angin laut. Kong Kong kauuu haha!



Kat sini ada gerai makan, korang yang suka makan seafood boleh la ushar ushar restoran seafood kat sini ye. 


Korang juga boleh naik bot pusing-pusing kawasan ni



Santai-santai dekat jeti ni sambil posing hohooo


Ehhh... ada buai



Laju... laju buaiku lajuuu







Kat sini juga ada chalet terapung yang femes tuuu.. retis pun dah ada stay kat sini tau. Harga uolss boleh rujuk dekat Kong Kong Chalet Terapung Pasir Gudang.



Yang benonya Kong Kong ni dikenali sebagai PORT MEMANCING. Korang yang bermalam dekat chalet terapung ni boleh la santai-santai stay kat chalet atas air, boleh memancing, ber BBQ bagai... gitchuuu

Koraoke dalam bot pun ONZ uolsss


Kami? posing la ape lagi hee



Minum dulu...........



Eh banyak pulak gambo hakakkk pose.

Till then, @mek_cda













Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Selalunya kak mek share tempat makan sana sini kan... ok kali ni kak mek nak share satu kedai makan famous sebelah office kak mek je ni hahaha. Kalo kak mek malas-malas masak lepas balik dari keje, kat sini la kerap kak mek tapau. Selalunya tapau tomyam atau sup. 


Apa yang best kat sini? Of course la menu masakan thai. Tomyam dia memang power okay. Sumpah tak tipu uolss! Lemak terasa sangat pada tomyam dia... lain dari yang lain ahaksss. 


Sebab tak pernah try Siakap Masak Chiangrai, maka oder lah menu ni....

Ehhh... sedap weiiiii... sekali rasa macam ikan percik. Lepas makan gigih google resepi, tapi tak jumpa-jumpa adoiii.. sape tahuu?? haha




Daging goreng bawang putih ni tak tahu nak cakap apa... lazat aihhh... meratah ajeee erkkk


Semua orang minum teh O ais hahaaaaa


Tuh diaa.. tomyam sedap creamy


Ok sila pilih

Till then, @mek_cda


Restoran Anggun
Address39-41, Jalan Susur Dewata 1, Taman Larkin Perdana, 81000 Johor Bahru, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 3PM ⋅ Reopens 4PM
Phone017-761 1759

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Tak perlu ke Langkawi, Pengkalan Kubur Kelantan pun ada kedai coklat macam Langkawi.... cehhhwahhh agitchuuuu haha!

Kisah balik kampung hari tu, jalan-jalan dekat Kawasan Bebas Cukai Pengkalan Kubur, pusing-pusing tak tahu nak beli apa... kan dah terborong coklat. Beli coklat favourite je, paling suka PEPERO.


Korang yang berkunjung ke Kelantan silalah ke Pasaraya Impian Suri ni... terdapat pelbagai pilihan coklat macam kat Langkawi tuuu... harga pun berpatutan. 


Rambang mata walaupun bukannya nak makan sangat coklat ni hahaaaa


Perangaiiii je kannn..... kalo boleh semua nak beli


Dah cukup yang ni jee laaa


Hoho.. total pembelian coklat ni dalam 90 hinggit 


Tak cukup dengan tu, bagi penggemar pinggan mangkuk, pasaraya ni juga menawarkan pelbagai pilihan pinggan mangkuk idaman anda haaa gituuu!


Biasa la... posing dulu :P hahaahaa

Till then, @mek_cda

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Tak sangka pulak kat kampung kak mek ada nasi lemak sedap hehe.. apa tak nya kannnn!

Nasi Lemak Pasir Pekan... perghh sambal dia sedap, cuma kalo xtra pedas lagi padu hehe. Dah sedap dahhhh... 


Punya lama kedai ni bertapak, baru aritu teragak nak try. Sungguh tak mengecewakan...


Yang penting ayam goreng panas-panas... besar-besar pulak tu potongan ayam tu. RM 5.50 je sebungkus. Ok la kan?


Alhamdulillah, must try when u in Kota Bharu

Till then, @mek_cda



Nasi Lemak By Fatimah Az-Zahrah
AddressKampung Baharu, 16210 Wakaf Bharu, Kelantan
Hours
Open ⋅ Closes 10PM
A user suggested these hours
Mon-Sun 2–11pm

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...