mek da ©™

Dear diary,

Baru berkesempatan mencuba Mee Tarik Warisan Asli ni. Sebenarnya cawangan di Bandar Baru Uda, JB ni baru je dibuka. Masih panas-panas lagi orang kata hehe. Wah laju kak mek apdet, baru je pegi makan tadi kot kahkahkah (boss tak de pergi Korea, ko hanya mampu mkn mee china kat malaysia je lol).

Bersyukurlah........... :)


Buku menu, sebelum tu dah google2 dulu sambil pikir nk oder ape


Signature Mee Tarik, kak mek oder yg ni


tepat jam 1 ptg masuk sini, orang tak berapa ramai lagi


selang 10 minit... full house


Signature drink kot kat sini... Ba  Bao Tea 

Ba Bao Tea, minuman teh istimewa yg mengandungi 8 jenis bahan yg dimasukkan bersama. Bahan tersebut ialah kurma merah, buah laici, wolfberry, teh hijau, buah longan, buah apricot, gula kristal dan bunga kekwa. Kebaikan air ini ialah dapat memberi kesejukkan dalam badan pada hari yang panas.





Signature mee tarik
Mee Soup with sliced beef
RM 14.80
Review: 5/10 


haaa, yg ni best! basah-basah, sedikit pedas
Fried wet mee with sliced beef
RM 14.80
Review: 8/10



yang ni rasa dia masam-masam sikit
Mee goreng spicy diced chicken with pea pcs nuts
RM 15.80
Review: 6/10




mee tarik yg ber sup ni nak kata tak sedap idok la... cuma kalo pedas sikit & tambahkan rasa masam baru kowww... 





erkkk...


ok... yg goreng tu win, tengok la licin kawan aku kerjakan hehe...


live tarik.......... huhu


Total makan 3 orang 


nampak kurus sikit tak kak mek? hahahaha koyaaaaaaaaa


Yang belum cuba boleh lah try!



Mee Tarik Warisan Asli 
AddressJln Padi Emas 1/2, Kampung Skudai Kanan, 81200 Johor Bahru, Johor



"Mee Tarik Paling Best Di Malaysia"

Till then,
Mekda.
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Dari Dapur Mek Da punya stories........


Gulai kuning ikan kerisi, ayam goreng kunyit, ulam raja, budu tempoyak, ikan masin & air kopi panas. Kampung sangat uolsss hehe #hatikampung   :P



Kite ke negara siam pulak, tomyam udang versi thai


balik ke Kelantan jap, gulai ayam kelate style




di pertengahan jalan, tetiba insof acah acah eat clean 5 minit hahaha


terbang ke china pula, pekena nasi goreng cina kahkah


akhirnya mereput di melaka, agar-agar santan gula melaka !

Hahaha,

Kak mek yg merepek,
Till then, 
mekda.


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary, 

Happy si zara dpt jumpa maskot didi and friends. 
Bertempat di Plaza Angsana, sempena karnival karangkraf... ada pertandingan mewarna. Penulis-penulis novel pun hadooo :)








 




kelakar hakakkk tengok gambo2 ni.. budak-budak ni masing-masing pandang henpon mak dorang... punya la ramai nk bergambo.. terpaksa la mcm ni, kena photobooooom




Lepas layan didi lunch happy meal...........



Till then, mekda.





Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Aktiviti cuti sekolah, main-main kat playground aje. Tak nak review banyak-banyak sebab sebelum ni dah penah review di sini Smart Kids Indoor Playground - Plaza Angsana

Cuma yg bezanya, sekarang ni tiket masuk dah berubah. Sedikit murah berbanding dulu. Kalo dulu RM 23/sejam... sekarang ni RM18 main sampai puas. Pastikan bawa stokin, kalo tak caj lagi RM3 utk stokin huhu. Ok, layan gamba eh :)



















Sambal nasi lemak dia sedap la weyyyy hihi.. coconut shake pun lg terasa dari klebang opssss waaa A punya review kuikui.


Till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: