mek da ©™

Dear diary,

Satu lagi port mengeteh yang tak kurang bestnya... Warung Rimbun Cherry di Kg Melayu Majidee Johor Bahru. Amboiii jauh bebenor dgn rumah iolsss haha! Saje rekemen kat korang. Nih la jugak tempat kak mek selalu beli pisang goreng.


Warung ni jugak best untuk breakfast dan lunch. Banyak choices!


Ngeteh dgn ma abah lps balik ikea. huhu

Ma, abah........ i miss u :(

Till then, mekda.


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

8/9/2018 - Jalan-jalan cuci mata di Ikea Tebrau with ma abah. Hajat my mum nak beli set pinggan ikea akhirnya tercapai kekkekekekke.. ma ... ma... tak lena tido nak g ikea kihkih



Perkara wajib... lantak la kannnn... hahahahaaa






anak dara i ni laju jeee.. orang duk belakang dia dah ke depan 


dah tau port posing tak yah cakap... kena terus snap kalo dia dah ready mcm tu


kelihatan ma agak bz mencari pinggan idaman kahkahkah


abah pun tak kurang bznyaaa... bg pendapat kat ma set pinggan mana yang ok


yang maa pegang tu wishlist kak mek.. lom beli lagiii


cantikkan yg line biru ni.. i loikeeeee


rambang mata aduhhh


ditemani cucu-cucu yang tak reti duduk diam ahakss



ma beli pinggan putih2 tuuu.. pinggan nasi, pinggan lauk, pinggan kuih, mangkuk, tupperware, pinggan dan cawan plastik yang kaler pastel tuu... sudip senduk bagai


pasu bunga... bunga-bunga abis dia angkut hehehe


kesudahannya anak dia ni duk posing je la keje hahahhaah


semua gambo tak jadi sebab anak i sabotaj adoiii


nampak sgt ko happy kan datang ikea kehkeh


port favourite mek zara... kena pauuuu


ikea candy



beli coklat tu wajib.. yg biru tu beli 1 dapat free 1


demi seketui karipap... ku sanggup beratur


abah suka karipap ikea... sekali makan 2 biji... then mkn aiskrim acah-acah org bercinta giturrr


karipap !! sesuatu yg wajib ko capai bila pegi ikea

yogurt beku haikal punya


lepak duluuuu........


ok jom balikkkk....


ma cakap x puas lagi round ikea


ok next kita dtg lagi yeee


Till then, mekda.

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Putu Bambu Juriah Ayer Hitam... pernah viral di media sosial.

Alang-alang dah lalu sini, moh ler kita try. Padahal dah banyak kali lalu hari tu baru nak try hahahah!


Pada kak mek, putu bambu nya sedap. Boleh makan. Makan time panas-panas memang layan. Kurang manis.. ok la not bad. Kak mek bukanlah penggemar putu bambu sebenarnya!



Macam-macam makanan ada


coconut shake pun hadooo


sejukkan tekak


yum yum........ cuba ok kalo ada lalu sini ehekk :)

Till then, mekda.


Putu Bambu Juriah

AddressTaman Ayer Hitam, 86100 Ayer Hitam, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 6PM

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Baru-baru ini kak mek ke Ayer Hitam. Saje jalan-jalan cuci mata. Korang yang tercari-cari mana nak beli barangan pengantin atau doorgift untuk sebarang majlis boleh la berkunjung ke Ayer Hitam ni ye.


Terdapat banyak kedai yang menjual pelbagai cenderahati dan barang perhiasan rumah,






Pinggan mangkuk antik, pasu bunga, barangan rotan pun banyak dijual. 


Bunga-bungaan.... daun-daun perhiasan 




karpet, bantal & langsir.. semua cun

Harga berpatutan... boleh tawar menawar.. haa gituuu

Till then, mekda.

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Semalam kak mek sempat jalan-jalan cari makan di Amart, Kempas. Yelah, memandangkan kat sini ada Original Food Fest ThaiMalay yang setiap tahun pasti ada event ni, so moh ler cuci mata uhuk2.


Colours of food........ warna warni suka tengok




Hamikkk koo, dah semua gerai kak mek tangkap gambo kahkahkahhahah















Macam-macam hadooo... yg pasti kak mek beli yang rasa nak makan jeee. Yang pelik2 tu tak beli pommm :)

Nasi Kerabu - RM10 (2 Pax)
Nasi Ayam Thai - RM8
Ayam Panggang - RM10
Kerabu Mangga - RM7
Aiskrim - RM4
Colek Mangga Thai - RM 10

Total KERUGIAN : RM 49 jeee.. ehhhh jee? haha

+ beli suar basahan zara RM10

=RM59




sedap kuah rojak a.k.a colek niiii... recommended!


Till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...