mek da ©™



Dear diary, 

Sebelum ni Kak Mek penah janji kan nak share macam mana nak dapatkan bilik dengan harga lebih murah di Lexis PD. Ok  selalunya kita survey-survey kat Agoda atau seangkatan dengannya, harga satu bilik di Lexis PD lebih kurang range dari 400 hingga 500 lebih gitu lah kan. Harga tu termasuk 2 breakfast.


Pikir punya pikir nak save bajet, kak mek cuba book melalui owner persendirian. Owner persendirian tersebut ialah MY SEFFA MANAGEMENT. Apa tu?

Kak mek amik info mengenai My Seffa ni melalui FB. Let's check it out!


Apakah My Seffa? My Seffa Management merupakan company berdaftar yg menyediakan servis sewaan bilik (Private Unit Water Chalet) di Port Dickson. Private unit (bilik hotel) di dalam kawasan hotel atas air di Port Dickson. Kami bukan agent perlancongan kami hanya menguruskan private unit kami sahaja. Kami juga menyediakan servis surprise decor hanya untuk My Seffa shj
.
Untuk pengetahuan anda juga, Akaun company kami merupakan akaun berdaftar bukannya akaun persendirian atau nama perseorangan. Ianya adalah akaun company My Seffa Management
.
Bagi mengelakkan kes penipuan, kami maklumkan info ini kpd anda semua. Harap membantu
.
Click Sahaja link di bawah untuk sebarang pertanyaan & tempahan
FB page : My Seffa
IG page : my.seffa



Melalui My Seffa, kak mek dapat merasa percutian atas air dengan harga RM320 je. Kuranglah sikit kan. Kalo direct hotel memang tak akan dapat dengan harga 300 lebih ni. 

Don't worry, My Seffa ni private unit muslim tauu!


Cuma ada bezanya sikit kalo korang book melalui owner persendirian ni. Antaranya:

1. Tak akan dapat kupon breakfast. Kalo book melalui hotel akan dpt 2 kupon kan. Tak de masalah kalo nak breakfast sangat kat hotel, korang bayar je sorang sekepala nanti. Pun tak jadi masalah pada kak mek sebab memang agenda nak JJCM, maka breakfast kat luar hotel lah yee.. ehekk.

2. Bilik tak de WIFI
Terkejut ke? haha. No problem lah. Data sendiri banyak lagi hahahahahhahhahahha

3. No buggy Car
Korang tak dapat merasa servis naik buggy car. Alaa.. kete buggy yang akan hantar korang ke bilik tu lah haha. Ada driverr.. so xyah angkat beg berat-berat. Pada kak mek tak jadi masalah sebabnya kak mek kaki posing, jalan je la untuk sampai ke bilik. Dengan berjalan-jalan, dapatlah 100 keping gambar nak boleh sampai ke bilik hahahhahahaaaa... boleh tengok view, boleh snap sana sini. Emmm, sib baik dapat bilik tak jauh sangat. 

Haaa, itu je la. Tak kesah, janji dapat jgk merasa cuti-cuti kat sini.



Lain-lain kemudahan boleh je korang guna. Parking pun selamat dalam bangunan hotel. So tak yah risau lah. Mandi kolam FREE, sewa basikal pun boleh. Ada movie room, pusat gym, ehhh maciamm maciamm lah.


So, apa lagi jangan lupa kontek my seffa ye. Deposit Booking RM 100 jee... Security deposit RM100 akan dipulangkan selepas check out dalam masa 24 jam. Gitchuuuu!

So, done review! 


Thank you My Seffa Management untuk servis yang tip top!

Till then,
@mek_cda






Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Makan, makan, makan

HAHA!








Till then,
@mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Hakak ni sejenis suka pegi pasar. Pegi PD aritu sempat juga melawat Pasar Besar Port Dickson. Tak de beli apa pun. Rata-rata peniaga berbangsa cina.





Cari daging salai kat sini tak de pulak... uhukkk

Till then,
@mek_cda


Pasar Besar Port Dickson
AddressJln Dato' K. Pathmanaban, Bandar, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kesah dari dapur mek cda.




cehhhhh.. nak jugak post!









Till then, @mek_cda


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Makan-makan di Restoran Sayam 2. Lokasi di Taman Melati, Johor Bahru. Selalu pegi Sayam yang dekat Stulang Laut tu. Kali ni kita try kat sini pulak.


Suka dengan deko-deko kedai ni. Cantik.



Mak oder air kosong je. 3 ni suami, abang, adik punya.



Bismillah.............


Kerabu mangga



Sotong celup tepung


Daging black pepper


Sup campur


Alhamdulillah.........................


Till then,
@mek_cda

Restoran Sayam 2 Taman Melati
AddressLorong Melati 4, Taman Melati, 81200 Johor Bahru, Johor
Hours
Closed ⋅ Opens 6PM
Phone013-788 9901


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kesinambungan cerita mandi pool di Savanna Hill bulan lepas. Jalan-jalan pusing-pusing sekitar Savanna Hill Resort. Simpan sini buat kenangan. Posing itu wajib haha. 




































Sweet moment,
Till then @mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...