mek da ©™




Dear diary, resepi laksa penang ringkas #daridapurmekcda

Bahan-bahan asas:-

1 paket laksa
5 ekor ikan selayang
1 kuntum bunga kantan
3 keping asam gelugur
1 cekak daun kesom
bawang merah
bawang besar
belacan
gula garam

Bahan hiasan:-
Telur rebus
cili merah
daun salad
nanas
limau nipis/kasturi
timun batang
cili padi

*hiasan ni boleh letak kalo suka hikhik. kak mek letak yg mana ada dlm peti je kihkih...

Cara-caranya:-

Eh apa yang ringkasnya. Sama je nampak dgn resepi orang lain hahahhahaha... kalo dah sama xyah la kak mek taip cara masak. apa daa kak mek ni ........................ eh ngelak!!

Slurppp... kuah di frozenkan... terasa nak makan boleh panaskan ajeee.

Till then, @mek_cda


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Port makan baru di Kg Melayu Majidee, Johor Bahru... THE NGETEH.

Nama pun ngeteh jadi boleh la ajak kawan-kawan & family ngeteh kat sini ye. Tengah viral sekarang ni jadi cepat-cepat serbu kalo x nak berdiri lama menunggu turn tempat duduk hahahahhahahh!


Mula2 masuk je nampak kete comel ni jadi paksa anak posing kejap kihkih


Macam-macam hadooo...


yang membuatkan kak mek nak datang ke sini ialah nih haa.. air tower

Sekarang tengah promosi... RM10 je ni. Boleh minum puas-puas sampai buncit kikiki

Semua jenis minuman berais boleh order untuk air tower ni


kami pilih tembikai tower


nampak orang ramai order tembikai & fresh orange


masakan panas not bad laa... sup sedap


mek zara punya... nasi goreng ikan masin. Dia ni hantu nasi goreng


dah kenyang baru muka senyum & ada mood nak posing haha

ok boleh rujuk info di bawah:- sumber: FB THE NGETEH





Sooo... apa lagi, jommmm !

Till then, @mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, Restoran Wan Dee Seafood ni memang famous. Dah penah review sebelum ni. Antara kedai makan favourite kak mek jugak lah. Kedai ni yang kat Kangkar Tebrau tauu... sbb ada jugak kat tempat lain.

Tomyam pok tek kat sini mmg win... sedap! Walaaaa hoho




Siakap Stim pun sumpah sedap weyyyy




Tak kurang juga dgn sup tulang ni....... mabeloss tahap dewa kahkahakahhhhhh



berhadapan kedai makan ni ada menjual lokcing kelate ni... murahh, harga sama kat klate


yumsss



Wan Dee Seafood

Rugi tak maiii

Till then, @mek_cda



Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary, 

Try makan kat sini pulak.... Restoran Crazy Kitchen di Damansara Aliff.

Not bad, banyak pilihan menu.


Ada masakan panas, western, ikan bakar, asam pedas, shell out dan macam-macam lagi lah.



Try makan chicken grill


Anak bujang nak makan nasi huhu.........


Boleh cuba makan kat sini ye uolsss 

Till then, @mek_cda


 Restoran Crazy Kitchen
AddressTaman Damansara Aliff, 81200 Johor Bahru, Johor


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, kedai menyaka 2.10 ... Ninso Tampoi yang baru dibuka.... best la jugak. Ada juga jual sayur2 & brg frozen. Hikssss :)


Cumanya wallpaper tak de pulak kat sini hohohoh


mainan budak2 byk pilihan




sweet hanger ni




buku2 mewarna banyak pilihan



mee kuning pun hadooo


nenas punnnn


sayur-sayur masih segar



aiskrim


brg frozen






terdapat nin cafe..... boleh layan oden & makan aiskrim


part paling bebudak ni suka... dah puas pusing2 kat dalam sementara mak ko tgh menyaka... dorang kuar lompat2 kat sini ehekkk

Ok done promote!

Ninso Tampoi
AddressNo 83, Jalan Tampoi, Kawasan Perindustrian Tampoi, 81200 Johor Bahru, Johor


Labels: , 1 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...