mek da ©™


Dear diary,

Alhamdulillah 26.11 yang lalu genap 12 tahun umur anak sulungku Wan Adam Haikal Bin Wan Zamri. Semoga abang membesar dengan sihat, jadi anak yang baik... Insya Allah. Semoga sentiasa dalam rahmat Allah Aamin!


Mama masak pulut kuning & rendang ayam. Share rezeki dgn jiran & kawan-kawan.



Parcel hadiah sampai tepat pada tarikhnya alhamdulillah... jauh dari China gitu haha padahal benda biasa-biasa je mama bagi abang.


Nih haa, casing PUBG je pun hehe

Tak pe kan sebab baru je dapat hadiah handphone dari papa. 







Mama order kek batik indulgence... selalu repeat kek batik ni sebab perfect! sedap sangat


celebrate dari rumah je. order Mc delivery sebab abang kata nak makan ayam mcD kan


Bila mak cuti masak.............


saje la deko pulut kuning simple gini hehe


Happy birthday abang


Love youuuuu!


Adik nak posing jugak yee


Alhamdulillah share rezeki


Happy for you all!

Nanti buat IC ye hehe

Till then,
@mek_cda



 

Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Roti Kukus Asli Kuala Kangsar - Johor Bahru

Sedap weiiii... kena pulak dengan kopi O perghhhhhhh

Lembut roti kukus ni..... makan time hujan plak hehe

Layannnn

Till then,
@mek_cda



 

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Lately bercinta betul nak update diary berhabuk nih hehe. Tak tau hilang ke mana moodnya. Macam biasa tak tau nak start dari mana hoho. Ok apa yang boleh i katakan lately i banyak order food delivery. Jarang sikit makan kat luar. Masak tu selalu cuma malas nak update kat sini. Tunggu la mood datang ye.


Sebenarnya nak cerita ni...  dalam bulan lepas i agak ketagih dengan ayam geprek atau seangkatan dengannya iaitu ayam gepuk dan ayam penyet. Hahaha. 

I try order ayam geprek from Universal Sambal. Allahhh... sedap weiii


Tak rugi beli.... ayam besar, rempah sedap, sambal powerrrr!


i order ayam geprek sambal brown sugar sebab tak nak la yang pedas sangat


Korang yang berada kat JB boleh call no ni untuk tempahan. Order melalui Grabfood atau Foodpanda pun ONZ!




Antara pilihan menu yummehh

Overall, puas hati dengan ayam geprek kat sini. Sedappppppppp mantul oi.

Till then,
@mek_cda


 Ayam Geprek Universal Sambal

  •  Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
AddressJalan Imam, Kampung Melayu Pandan, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Orderfoodpanda.my
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Repeat lagi breakfast kat sini.

Menu utama Roti Canai Sarang Burung. Macam biasa la i order yang special cheese punya hahaha. Sedapppp!


cheese paduuuuu!



Berhadapan Stesen Petron Datin Halimah uolsss.

Till then, @mek_cda

Yusz Dapoq Campoq


  •  Dine-in·
  •  Takeaway
AddressJln Datin Halimah, Kampung Muafakat, 80350 Johor Bahru, Johor



 

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Pertama kali merasai asam pedas kat sini. Patut la menjadi bualan, memang sedap betul. Pekat likat, kuah terasa, ikan tak hanyir, tak pedas sangat. Cukup rasa lah orang kata. Boleh repeat lagi.


Pilihan menu.. bukan asam pedas je, macam-macam lauk hadooo



Kami order ni, sotong celup tepung yang kami pesan tak de, so tak pe lah. Ni pun dah cukup kenyang. Alhamdulillah.








Nak sampai ke sini berliku jugak jalannya. Melewati kebun kelapa sawit. Uihh kalo datang malam seram jugak hahahhhaaa... dengan hujan lagi hehe. 


Sambil merenung view yang cun mata memandang. Hujan, so tak dapat nak berOOTido sangat kahkah


Restoran Sri Pantai Asam Pedas Kampung Sungai Melayu

Cuba jangan tak cuba...

Till then,
@mek_cda






Restoran Sri Pantai Asam Pedas Kampung Sungai Melayu

  •  Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
Address79100 Nusajaya, Johor
Hours


 

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Gerai cendol legend di Taman Suria Johor Bahru. I rasa macam dah lama gerai ni bertapak. Sejak mula-mula i berhijrah ke JB gerai ni memang dah wujud. Dulu i suka tapau nasi bungkus kat sini. hehe

Cendate with husband. Aummm heee


Cendol tapai ubi for me

Till then,
@mek_cda




 Sofie Cendol

  •  Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
Address33, Jalan Suria 12, Taman Suria, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

I memang dah jatuh hati dengan pizza sentuhan negara timur tengah, pizza dari restoran arabian. Lagi sedap dari biasa weyyyy... tak tau la macam kemaruk pulak hahaha!

Order by Grabfood from Zaituna Restaurant, salah satu restoran arabian yang agak dikenali jugak lah di bandar Johor Bahru ni.



Yummehhh, tak kedekut cheese, harga pun jauh lebih murah. Lagi berbaloi, puas makan.


Pilihan pizza yang ada. 

Till then,
@mek_cda

Zaituna Restaurant مطعم زيتونة

  • Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
  • Address27, Jalan Glasiar, Taman Tasek, 80200 Johor Bahru, Johor
    Hours
    Order: foodpanda.my


     

    Labels: , 0 comments |
    Reactions: 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...