mek da ©™


Dear diary, 

10/3/2018 malamnya bawa bff makan-makan kat senibong. Antara tempat favourite makan-makan kami jugak lah kat senibong nih! 

Malam tu kami decide makan kat Anjung Senibong Seafood. Lebih daripada satu restoran seafood kat sini, pandai-pandailah korang pilih ye hehe...........


Encik ikan hikhik


The menu :P

Tak nak review lebih-lebih sbb dah pernah review sebelum nih kekkekekke



taraaaaa.........


tibai seafood dengan harapan tak diserang alergik kahkah





weolsss.......



cakkk....... 




last dtg mkn sini bulan puasa aritu... time tu makan kat SSS (Selera Senibong Seafood)


the BFF...AUMMMM... hizauuu themee


Tomyam campur


siakap stim limau


kerang bakar


udang nestum


kailan ikan masin


sotong celup tepung


singapore view


Till then, mekda.



Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Sambung lagi story jjcm with my bff.
10/3/2018 my bff teringin nak merasai satay goreng dekat food court Labuna Labuni ni. Kat mana?

Kedai ni terletak dekat depan masjid kg melayu.. alaaa.. yg sekali dgn murtabak kg melayu tu la hehe.


Ada macam-macam gerai kat sini... abc, murtabak, western & pelbagai johor food. Jgn lupa cari gerai bernama Labuna Labuni. Kat situ ada satay goreng, lontong kering, aneka sup dll.

Akhirnya dapat jugak merasai satay goreng ye... sedap! RM1 secucuk. Rangup, garing......juicy di dalam.. cewahhh kuat promote kahkah :P




abc tu wajib


lontong kering nih sedappp



otak-otak favourite abam kaka :P



kami...............



bff try murtabak cheese kat sini pulak........




alhamdulillah, kenyang hehe


Till then, mekda.

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

10/3/2018
Jalan-jalan ke Medini Mall, Legoland bersama my girlfriends hikhik. 
Sesampai je hujan lebat dan pergerakan menjadi agak terbatas. Syukurlah, sejuk sikit cuaca hehe.

Wahhh.. Legoland tengah renovate nampaknya. "Sealife Malaysia" masih under construction dan bakal dibuka pada penghujung tahun ini.

Apakah itu SEA LIFE LEGOLAND?

Sedikit sedutan daripada website Legoland.


SEA LIFE  adalah brand atraksi akuarium terbesar di dunia dengan lebih dari 50 cabang di seluruh dunia. SEA LIFE mengkhususkan diri pada pengalaman menjelajahi dalamnya samudera. Semua wahananya didesain untuk bisa dinikmati semua umur, terutama anak-anak.
Dengan cara bercerita yang menarik dan interaksi jarak dekat, SEA LIFE Malaysia memiliki misi untuk mengajak dan menginspirasi anak-anak dalam belajar, mencintai dan menyayangi laut. Pengunjung dapat belajar tentang berbagai hewan laut yang populer, seperti kuda laut, pari, hiu, dan ubur-ubur, ditambah dengan pemeliharaan dan penyiapan makanan bagi penghuni laut tersebut melalui tur di balik layar.
SEA LIFE Malaysia akan menghadirkan hutan hujan Malaysia secara eksklusif sebagai salah satu zona spesial, menampilkan berbagai binatang dari habitat hutan hujan setempat.
Dengan sentuhan DNA LEGO, yaitu membangun imajinasi dengan bermain, SEA LIFE Malaysia menawarkan pengalaman belajar yang unik, menyenangkan dan penuh keseruan. Pengunjung akan gembira melihat LEGO® Mini-Figures dan beragam makhluk laut LEGO® lainnya saat memulai penjelajahan edukatif dalam SEA LIFE Malaysia.
*
*
*
*
ohh macam tu hehehhehe...

Berapa la tiket masuk tu agaknya hikhik :p



Jom layan gambo posing kami kahkahkah........ sekadar buat kenangan di masa akan datang kehkehkeh

























Kami bukan bertiga......... budak-budak ni ada hehe








Till then,
Mekda


Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...