mek da ©™

Dear diary,

Simpan buat kenangan.

Till then, 
@mek_cda




Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Antara benda yang dikidnap dari Melaka & PD. Tak beli apapun kat PD benonya. Banyak memborong di Melaka kihkih.


mak kak mek borong kerepek & dodol

Sambal belacan tu sedap.. mee siput tu kasi kawan.

Dodol & wajik harus dibeli.

Cencalok & belacan dah tak masuk list sbb dah beli dulu.. tak abis2 lagi hahhahaha


Try ni... sedap




Benda wajib

Beli bape ketul je fridge magnet kat PD. Kat melaka wajib beli lagi walaupun dah berlambak fridge magnet dari Melaka kekekekke.


Dah lama nak terompah nyonya ni hahahhhaa


Sedap lahaiiii........ nyesal tak borong banyak2.


kopi mana kopiiii


Kompang Mek Zara




Baju kelawar kak mek hahhaahaaaaaaaaaaaaa!


Mek zara ngepauuu.. beli beg LOL. Tahun ni mmg dia penggila LOL hehe. Tu belum beg sekolah. 

Lupa pulak nak amik gambo tshirt yg dibeli kat Melaka. Tu pun ma beli kat cucu-cucunya. Hiksss.

Till then, @mek_cda











Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Rasanya dah berulang kali bawa budak-budak pegi sini. Dekat Plaza Angsana je tempatnya. Ok la budak-budak, happy. Have fun. Kali ni pegi time diskaun. Bayar RM 9.90 main sampai puas haha.
Harga biasa lupa pulak, Boleh refer post sebelum ni ehekkk.


Dekat 3 jam korang main. Jenuh mak nunggu.











Sambil-sambil tu layan oden dan coconut shake. Air favourite mak kat sini haha.




Voucher untuk beli dessert.


Layan aiskrim vanilla + coklat pula.





Menu


Sambung jalan-jalan dalam Angsana



Tempat favourite dalam new market


Late lunch McD



Kebetulan ada Festival Kraft 



Sebelum balik cari sayur dan buah2 dekat Hero Market.


Eh ni bukan troli hakakk... hakak banyak borong sayur. 

Enjoyyyy........
Till then,
@mek_cda
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Hunting for char kuey teow. Kitorang ni memang penggemar Char Kuey Teow. Kali ni try dekat Krusty J'Crab Damansara Aliff pula.


Boleh tahan, portion pun banyak. Sengkak perut nak abiskan ni hahaha.



Sebelum menu sampai... dia kasi kudap-kudap ni dulu.




Yang benonya menu utama kat sini Crab tauu.. penggemar seafood wajib try. Tu antara menu dan boleh refer harga berapa sekilo crab tu.





Zara punya.


Dalam kedai ni cantik tau. Wall kartun2. Tapi kitorang sepakat membawa berkat nak duduk luar. Amik angin sepoi-sepoi bahasa. hoho

Korang patut cuba!

Till then,
@mek_cda


LobsterCrab & Burger
(Krusty J'Crab)
Address49, Jalan Aliff 4, Taman Damansara Aliff, 81200 Johor Bahru, Johor
Hours
Closed ⋅ Opens 2:30PM Thu
Phone07-234 2845



Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Cerita cuti sekolah yang lalu... bawa budak-budak mandi kolam di Savanna Hill Resort, Ulu Tiram Johor. 





Wah tak sangka dalam kawasan kampung Ulu Tiram terdapat resort yang tersergam indah. Tenang je melalui kawasan kampung ni weh... best sangat! Rasa mcm balik kampung cehwahhhh.


Patutla kat sini banyak organisasi jadikan sebagai tempat berkursus dan sekolah-sekolah mengadakan pelbagai program termasuk kem kepimpinan pelajar. Memang kena sangat dengan tempatnya. Konvo-konvo sekolah dan tadika pun banyak diraikan di sini tau!


Ok berbalik pada kisah mandi kolam. Kalo korang buntu nak bawa ke mana anak jalan-jalan di hujung minggu, boleh bawa mandi pool kat sini ok. Bayaran sekali masuk untuk mandi kolam adalah sebanyak RM10 sahaja. Korang yang nak mandi je bayar.. mak mak yang jadi tukang amik gambo tak payah hikhikkk. Korang boleh ke kaunter di lobi hotel untuk membuat bayaran. Pakaian mandi rasanya tak formal sangat kat sini.Tak sure sama ada wajib pakai swimming suit ke tak. 


Bersih hotel ni. Ni coffee house 


Tandas




Bangunan kat sini ala-ala oberrrseaa cantik sangat



Sempat lagi posing kat lobi






Ok lets mandi

Kolam dibuka bermula jam 7.00 pagi hingga 7.00 malam





Cuti sekolah kolam full


Makanan dari luar tidak dibenarkan di bawa masuk makan di tepi kolam.

Ada meja-meja dan kerusi disediakan untuk duduk-duduk berhampiran kolam mandi. Kalo guard xperasan boleh je bawa masuk makanan dari luar hahahhahhahah... kalo korang bawa bekal dari rumah pun ada tempat untuk makan-makan... ada juga booth jualan makanan ringan dan air kat situ.


Enjoyyyy... lama jugak main air dari jam 3 sampai 6 lebih kahkah
Sib baik cuaca redup je aritu







Ok check it out story savanna hill part 2, posing-posing dekat bangunan lawa-lawa pula.

Till then, @mek_cda


Savanna Hill Resort
Address1516, Jalan Nasiman, Batu 18, Kampung Sungai Tiram, 81800 Ulu Tiram, Johor
Hours
Open today · Open 24 hours
Phone019-330 6176

Labels: , , , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...