mek da ©™


Dear diary,

Repeat lagi breakfast kat sini.

Menu utama Roti Canai Sarang Burung. Macam biasa la i order yang special cheese punya hahaha. Sedapppp!


cheese paduuuuu!



Berhadapan Stesen Petron Datin Halimah uolsss.

Till then, @mek_cda

Yusz Dapoq Campoq


  •  Dine-in·
  •  Takeaway
AddressJln Datin Halimah, Kampung Muafakat, 80350 Johor Bahru, Johor



 

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Pertama kali merasai asam pedas kat sini. Patut la menjadi bualan, memang sedap betul. Pekat likat, kuah terasa, ikan tak hanyir, tak pedas sangat. Cukup rasa lah orang kata. Boleh repeat lagi.


Pilihan menu.. bukan asam pedas je, macam-macam lauk hadooo



Kami order ni, sotong celup tepung yang kami pesan tak de, so tak pe lah. Ni pun dah cukup kenyang. Alhamdulillah.








Nak sampai ke sini berliku jugak jalannya. Melewati kebun kelapa sawit. Uihh kalo datang malam seram jugak hahahhhaaa... dengan hujan lagi hehe. 


Sambil merenung view yang cun mata memandang. Hujan, so tak dapat nak berOOTido sangat kahkah


Restoran Sri Pantai Asam Pedas Kampung Sungai Melayu

Cuba jangan tak cuba...

Till then,
@mek_cda






Restoran Sri Pantai Asam Pedas Kampung Sungai Melayu

  •  Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
Address79100 Nusajaya, Johor
Hours


 

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Gerai cendol legend di Taman Suria Johor Bahru. I rasa macam dah lama gerai ni bertapak. Sejak mula-mula i berhijrah ke JB gerai ni memang dah wujud. Dulu i suka tapau nasi bungkus kat sini. hehe

Cendate with husband. Aummm heee


Cendol tapai ubi for me

Till then,
@mek_cda




 Sofie Cendol

  •  Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
Address33, Jalan Suria 12, Taman Suria, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

I memang dah jatuh hati dengan pizza sentuhan negara timur tengah, pizza dari restoran arabian. Lagi sedap dari biasa weyyyy... tak tau la macam kemaruk pulak hahaha!

Order by Grabfood from Zaituna Restaurant, salah satu restoran arabian yang agak dikenali jugak lah di bandar Johor Bahru ni.



Yummehhh, tak kedekut cheese, harga pun jauh lebih murah. Lagi berbaloi, puas makan.


Pilihan pizza yang ada. 

Till then,
@mek_cda

Zaituna Restaurant مطعم زيتونة

  • Dine-in·
  •  Takeaway·
  •  Delivery
  • Address27, Jalan Glasiar, Taman Tasek, 80200 Johor Bahru, Johor
    Hours
    Order: foodpanda.my


     

    Labels: , 0 comments |
    Reactions: 
    mek da ©™


    Dear diary,

    Ada macam-macam burger kat sini. Korang patut cuba. I order via grabfood. Nak makan kat sini pun boleh. Nice view. Kedai burger bertemakan van. Burger van. Githcuuuu! 

    Order by foodpanda pun onz.






    Burger van


    Nice kan.

    Till then, @mek_cda



    Burgers eat.chill.repeat

    •  Dine-in·
    •  Takeaway
    AddressNo 2, Jalan Dataran Larkin 2, taman dataran larkin, 80350 Johor Bahru, Johor
    Hours
    Order: foodpanda.my / grabfood

     

    Labels: , 0 comments |
    Reactions: 
    mek da ©™



    Dear diary,

    Uolss yang nak beli barangan dari Thailand dan negeri pantai timur especially Kelantan boleh la berkunjung ke Klate Mart JB yang terletak di Jalan Merdeka, Kampung Melayu Majidee, Johor Bahru.

    Ada bermacam-macam barangan masakan seperti pes tomyam, beras siam, budu, lada solok, keropok lekor, rempah ratus kelantan dan macam-macam lagi uolss!

    Kiranya Klate Mart ni  merupakan pembekal barangan makanan Kelantan & Thailand. Tak perlu susah-susah angkut dari kampung kan hahaha!

    Ehhh, air tuok pun hadooo.. iolss beli air botol legend tu, mengimbas balik.. my childhood memories. Gituuuu :)

    Till then,
    @mek_cda


    KLATE MART JB


    AddressJalan Merdeka, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor

     

    Labels: 0 comments |
    Reactions: 
    mek da ©™


    Dear diary,

    Bucu Terminal Makan. Konsep dia macam food court. Ada macam-macam jenis gerai. Dari makanan Johor sampai la western food. Semua ada. Korang pilih je lah.


    Kalo korang boleh nampak signboard tu, salah satu kiosk nama Idaman Seafood Corner. Kiranya boleh order masakan panas dan thai food lah kat situ. My hubby order nasi goreng seafood ke cendawan eh kalo tak silap. Lupa pulak snap gambo nasi goreng. Alaaa sian, mentang-mentanglah nasi goreng, i tak ajak bergambo uollss :P



    i pulak acah-acah tekak orang sarawak. fuhhhh


    i order mee kolok daging. Nama kiosk tu cactus. Char kue teow pun hadoo


    sedapppppp namateee, daging dia lembut sangat


    mee kolok ayam pun hadooo. 


    yg lawaknya i tak hirup pun sup tu.. makan gitu ajeee, patut rasa masin gilerr hehe. Sepatutnya kena campur ke masa makan?


    kiosk menjual minuman. gelas besar. terkulat-kulat i nak abiskan hahaha


    kiosk nama shalloo shelloo. sumpah western kat sini buat i teringat-ingat pada sosnya! tak caya? ok tunggu entri repeat kedai ni hehe


    kiosk nama burgers. gambo ni i amik kt fb. sorry tuan gambo... pinjam ek hehe. 


    i pernah order burger dan macam-macam kt sini tapi via grabfood. so tunggu i review next entry ok.


    dia punya slogan. burgers. chill. eat. repeat.

    wah wah wah... gempak uollsss!

    Till then,
    @mek_cda


    Bucu Terminal Makan

    AddressNo.2, Jalan Dataran Larkin 2, Taman Dataran Larkin, 80350 Johor Bahru, Johor
    Hours

     

    Labels: 0 comments |
    Reactions: 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...