mek da ©™

(kredit gambar: IG@nasikakwookperling)

Dear diary, wah nampaknya nasi kegemaran kak mek ni tengah trending di JB sekarang ni.
Nasi kak wok! emm dap erghh :p

Kalo kat Kelantan dah tak heran dah nasi nih kan kuikui... 

Sebelum ni kak mek penah review nasi kak wok di JB:-
  • Nasi Kak Wok, Mek Singgang Kg Melayu
  • Nasi Kak Wok ADS Corner, Kebun Teh

Dua-dua tempat ni pun memang WIN!

...... dan ini ade satu lagi kedai baru bukak di JB. Terletak di Taman Perling dengan  menu utama ialah Nasi Kak Wok dan teh tarik madu. Terdapat juga pelbagai menu Kelantan di sini antaranya nasi gulai ikan kering, nasi berlauk ikan tongkol (gulai kuning), air mangga susu, laksam, colek pauh dan kuih muih kelantan. Bunyi macam best kan!!





OK gambar2 bawah ni kak mek amik melalui IG @nasikakwookperling


uihhh dap nyerrr



meleleh..... padu!




21/1/2018......... kak mek ke sini memburu nasi kak wook perling pulakkk cewahh haha.......


waa.. klasik almari tuu...i loikeee... kedai bertemakan kopitiam klasik



kak mek oder:-

nasi kak wook
air mangga susu
laksam
kuih cek mek molek



member-member opis makan nasi kerabu & teh beng madu



tuan tanah :P

sekadar review: harap dapat improve teh beng madu & ayam goreng.......... caiyok2! apepun best! 


Nak tau kat mana? boleh rujuk alamat di bawah:-

Dibuka setiap hari kecuali Isnin
Waktu operasi: 10.30 pagi hingga 5 petang

Till then, mekda.

* Dengar-dengar nasi kak wok di Pasir Gudang pun boleh tahan sedapnya. Kak mek lom cuba!

Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Deko bajet semput untuk bilik tidur anak dara kak mek. Tema hello kitty la konon........ kahkah.

Yang benonya byk brg lama. Cadar tu pun dah bertahun. Langsir je yg baru!! huk alos :P



Kalo diikutkan byk brg tema hello kitty ni kat umah, tapiiiii........byk yg dah rosak dan hilang! 


Layankan... tema favourite anak ke mak ni? haha


Suka lettewwww... bilik yg hari-hari bersepah, penat mak nak kemas oi




Kalo nih bukan rumah sewa, dah lama kak mek panjat dinding cat warna pink. Wallpaper? belum timbul mood lagi nk tepek kat bilik ni...... ade plan nk tepek wallpaper pinky2... nanti lah hihi..

Till then, mekda.

Labels: , , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,

Eat and eat ☺☺☺☺


Craving Satisfied. The return of Beef Prosperity Burger 



Cuaca yg sejuk seminggu dua ni... pekena megi celup, mabelosss uolss


Roti pelangi viral 


Lunch at Galleria, Kotaraya.............. kerabu mangga


Nasi Ayam Kak Ros, Galleria



Hokkaido Baked Cheese Tart
RM5.80 seketui


Till then, mekda.


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary, menu dari dapur mek da seminggu dua ni.. yg mn sempat snap pic kihkih..........

Simple saje... :)



Tomyam Campur + Telur Dadar




Ikan Selar masak sambal + Sayur Goreng



Pari Bakar, sambal kicap, ayam goreng kunyit





Cekodok Oat Spicy


Siakap Bakar Sambal


Megi Goreng


Hong Kong Kailan Sos Tiram

Lebihkan makan sayur dalam menu harian............ cewahhhh... padahal laki hakakkk yg abiskan sayur2 tu :P

Till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, senaman di hujung minggu. Kemain punya tajukkkk haha poyo je an :P


Macam biasa, ade waktu terluang kite jogingggg!! huhu


Tempat biasa, Hutan Bandar JB. Nak pegi Taman merdeka full weyyy..arghhh.. kalo kat situ siap ade coach senamrobik... best!!!



kak mek acah-acah exercise kakkakakka



encik suami betul2 fokus gituuu


huk alosss, besarnya peha arghhhhhh oh tidakkk


berat terkini... naik weiiiii adoiii, dah tu mkn tak hingggattttt kahkah


sib baik paras gula kak mek normal.. ok lagi la setakat ni


Tgk tu...... overweight weiii.. maklum le berat kak mek 151 jekkk...xleh nak berat2 sgt uhukkkk... berat boleh setakat 57kg je benonya hehhehehe.. ok kena kurangkan 1 kilo kahkah!!!!!


Sekali sekala kena la pantau kennn... emm kolestrol belum cek, tekanan darah selalunya ok tapi tadi tak cek pommm.. ok!

Till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: