mek da ©™


Dear diary,

Kak mek nak rekemenkan salah satu best baker di JB semestinya Bellytreatsjb! Berduyun-duyun adik kakok abang-abang ke cafe ni sejak viral beberapa bulan lepas. Tapi cafe ni memang best laa dari segi rasa kek dan segala dessert memang sedap!!!



Mengiurkan tak? ahakss RM5 sebiji


Yang benonya kami kuar kopi-kopi ni haa sempena meraikan bufday akak opis ehekk


kek dah banyak abis... semua nampak sedap kan


paling win tauhu berlauk ni. sedap weiii... moist sangat. RM13 per pack


kek onde onde.. selera mak mak.. memang kena dgn tekak weolsss.. RM15 per slice


kak mek minum fruit passion tea.. hot hokkeyy


kebetulan akak opis terserempak dgn kwn lama kat blkg tu... riuh la cafe


happy birthday kak dila


waffle eskrim... manis lite lite jee




korang kalo nak tempah kek ke kopi-kopi ke tak rugi datang sini sbb mmg best! lunch hour mmg ramai orang tapi ok ok laaa... 






sempat lagi wefie ahakss... 

Till then, mekda.


BELLYTREATSJB

No 16, Jalan Dataran Larkin 5, 80350 Johor Bahru

11am-6pm (Tues-Thurs)

12pm-6pm (Fri,Sat,Sun)


Labels: , , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Alhamdulillah pada 17 November lalu berlangsungnya Majlis Konvokesyen Mek Zara... dah tamat tadika anak pompuan mama ni. Tahun depan darjah 1 dik. Moga dipermudahkan segala urusan.


Majlis Konvokesyen Tadika Al Ummah 2018 berlangsung di R&R Bistro, Bandar Baru Uda.



Ada la jugak nama kikikiki








congrats my dear!!

Bunga coklat tu mama gubah sendiri hokehhhh.. opsss


abaikan muka mama yg ************ bla bla



nih dari cikgu


semoga membesar dengan cemerlang dalam semua aspek anakku...


mama suka gambo ni... tq papa yg snap eee


Pada majlis tu jugak Zara dan kawan-kawan buat persembahan nasyid dengan lagu UNiC bertajuk Ainul Mardhiah.




video nasyid


kumpulan Unic ada apdet ig dorang post video anak-anak ni bernasyid.. haha (bangga la jugak hahahhahha) poyo mak




Semoga terus cemerlang!

Aamin YRA






Till then,
Mek da

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,

Actually kedai ni dekat je ngan rumah. Dah lama kot viral. Baru nak cuba. Tu pun tetiba incik suami bawa balik. Tapau ajeee :)


Sape2 pencinta udang galah, lobster, asam pedas, telor ikan mayong, ikan bakar... haa korang wajib kena pegi kedai ni.

Rasa? cuba sendirilah baru tahu heeheheeeee.... 🤤🤤🤤

Antara port makan sedap JB yang kak mek boleh rekemen kan.

Dgr2 juga satu lagi cawangan kedai ni akan dibuka di Seri Alam Johor. So check it outtt!

👇👇👇




Selera Pantai Timur Mek Lin

Address27, Jalan Merdeka, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Closed ⋅ Opens 11:30AM Wed





Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

20/11/2018

Kak mek ke Kelas Kek & Roti Ummi Nawal (Hands Off)
Bertempat di Hotel Seri Malaysia Johor Bahru




Antara resepi dalam kelas tersebut:-

Pastry Fruit Cake
Loaf Butterscotch
Kek viral




Fruity Pastry Cake







lembutttt sangattt




dapat la jugak merasa kek dalam kelas aritu



Nih la my mentor a. k. a cikgu Ummi!


untuk second kelas pada 1 Disember nanti kak mek tak dapat join uhukkk... cian nah pegi sorang2 heee


happy meee yeahhh... 

Till then, mekda.


Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...