mek da ©™


Dear diary,

Selalunya kak mek share tempat makan sana sini kan... ok kali ni kak mek nak share satu kedai makan famous sebelah office kak mek je ni hahaha. Kalo kak mek malas-malas masak lepas balik dari keje, kat sini la kerap kak mek tapau. Selalunya tapau tomyam atau sup. 


Apa yang best kat sini? Of course la menu masakan thai. Tomyam dia memang power okay. Sumpah tak tipu uolss! Lemak terasa sangat pada tomyam dia... lain dari yang lain ahaksss. 


Sebab tak pernah try Siakap Masak Chiangrai, maka oder lah menu ni....

Ehhh... sedap weiiiii... sekali rasa macam ikan percik. Lepas makan gigih google resepi, tapi tak jumpa-jumpa adoiii.. sape tahuu?? haha




Daging goreng bawang putih ni tak tahu nak cakap apa... lazat aihhh... meratah ajeee erkkk


Semua orang minum teh O ais hahaaaaa


Tuh diaa.. tomyam sedap creamy


Ok sila pilih

Till then, @mek_cda


Restoran Anggun
Address39-41, Jalan Susur Dewata 1, Taman Larkin Perdana, 81000 Johor Bahru, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 3PM ⋅ Reopens 4PM
Phone017-761 1759

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Tak perlu ke Langkawi, Pengkalan Kubur Kelantan pun ada kedai coklat macam Langkawi.... cehhhwahhh agitchuuuu haha!

Kisah balik kampung hari tu, jalan-jalan dekat Kawasan Bebas Cukai Pengkalan Kubur, pusing-pusing tak tahu nak beli apa... kan dah terborong coklat. Beli coklat favourite je, paling suka PEPERO.


Korang yang berkunjung ke Kelantan silalah ke Pasaraya Impian Suri ni... terdapat pelbagai pilihan coklat macam kat Langkawi tuuu... harga pun berpatutan. 


Rambang mata walaupun bukannya nak makan sangat coklat ni hahaaaa


Perangaiiii je kannn..... kalo boleh semua nak beli


Dah cukup yang ni jee laaa


Hoho.. total pembelian coklat ni dalam 90 hinggit 


Tak cukup dengan tu, bagi penggemar pinggan mangkuk, pasaraya ni juga menawarkan pelbagai pilihan pinggan mangkuk idaman anda haaa gituuu!


Biasa la... posing dulu :P hahaahaa

Till then, @mek_cda

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Tak sangka pulak kat kampung kak mek ada nasi lemak sedap hehe.. apa tak nya kannnn!

Nasi Lemak Pasir Pekan... perghh sambal dia sedap, cuma kalo xtra pedas lagi padu hehe. Dah sedap dahhhh... 


Punya lama kedai ni bertapak, baru aritu teragak nak try. Sungguh tak mengecewakan...


Yang penting ayam goreng panas-panas... besar-besar pulak tu potongan ayam tu. RM 5.50 je sebungkus. Ok la kan?


Alhamdulillah, must try when u in Kota Bharu

Till then, @mek_cda



Nasi Lemak By Fatimah Az-Zahrah
AddressKampung Baharu, 16210 Wakaf Bharu, Kelantan
Hours
Open ⋅ Closes 10PM
A user suggested these hours
Mon-Sun 2–11pm

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Simpan buat kenangan, macam biasa lah ye :P

Kisah mencari makan yang tak pernah ada kesudahannya haha!

Mc D taman daya, last weekend.


Cari pulut bakar, tupat dakap kat depan persada, warung pokok cherry.



mee celup dekat kedai mee celup telor dangdut panderosa, area pandan / taman molek


grill chicken chop kat tempat biasa, Republic D&C


Kawww... teh beng mee celup pandan


test...... karamel aiskrim mcD


ABC, wanie mee celup majidee



Cendol house


Kuih-muih atas Pasar Siti Khadijah


sarapan best dekat Pondok Santapan Larkin


                                                                        Lempeng Kelapa



Alhamdulillah

Till then, @mek_cda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Nak rasa kelainan makan dalam tempurung? Aaajommm, kedai ni ada menyajikan mee celup dalam tempurung, mee tomyam dalam tempurung... segala tempurung ada lah! kikiki...........

Restoran D'Tempurung Seafood ni terletak di Kg Bendahara, Johor Bahru. Waze je D'Tempurung Seafood. Pasti ke temu...... gitchuuu :P


Kaww wehh tomyam nya, tomyam hunter must to try!


mee celup dalam tempurung



tak cukup tempurung, kuali dia bagi hahaha


Alhamdulillah............. korang boleh cuba ye!

Till then, @mek_cda
D Tempurung Seafood
AddressKampung Bendahara, 81100 Johor Bahru, Johor


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Hari ni nak share tempat makan baru di JB. Nasi ala-ala 7 benua yang popular di utara pun dah ada kat Johor Bahru uolsss.. moh ler cuba. Korang boleh rasainya di Restoran Nasi 7 Belanga yang terletak di Kebun Teh, Johor Bahru.


Taraaaa... tak sabar nak rasa. Haa gitchuuuu


Kak mek agak-agak ni kot nama 7 jenis nasi 7 belanga ni hehe.. kalo tengok kat pages FB Nasi 7 Belanga ni ada disebut nasi-nasi ni:

Nasi Serai
Nasi Tembikai
Nasi Tomato
Nasi Hujan Panas
Nasi Putih
Nasi Minyak
Nasi Lemak Pandan


Sedap nasinya........ lembut dan wangi haaa 


Uolss boleh pilih nak lauk apa... macam-macam lauk ada. Kak mek amik lauk ayam kari kandar jeee. Acar wajib amik sebab baru kena makan dengan nasi kaler-kaler ni hehe. 


Alhamdulillah, kenyang


So, korangggg jangan lupa try nasi ni ok!

Recommended!

Till then, @mek_cda


NASI 7 BELANGA
Address15, Jalan Kebun Teh 1, Larkin, 80350 Johor Bahru, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 8PM
Phone07-220 0509
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kenangan berpicnic bersama keluarga di Pantai Irama Bachok, Kelantan.


............ nothing is better than going home to family and eating good food & relaxing. 
















Menu........... macam-macam benonya, ni je sempat snap. 


My maa goreng mee
Kak mek goreng bihun singapore


adik buatkan sandwich


adik ipar masak spagetthi







Till then,@mek_cda

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...