Dear diary, diary makan-makan je la yg selalu kak mek hapdet hikhik.......... sila jangan jemu. Lately xde citer best. hohooooo
yg kat atas tu, mango float... sedapnya weii.... puas ati RM5 pom.. mangga pun banyakkk!
j &j nasi kerabu ni mmg favourite
ayam mango dia ni mmg A lahh
sotong bakar sumbat terbaekkkk
lunch hourrrrr
korean chicken
kedai nasi kukus tepi opis
nasi kerabu pun hadooo
kepci
laparrr kekkk!!!
dap erghhh
kek lagii.. red velvet my fav
texas sogo
cheese leleh durian
mini kek.......... pandan gula melaka
mee daging goreng basah at mee celup wanie
nasi kukus
breakfast mcD
nasi daging goreng yumsss
Till then, @mek_cda
Dear diary, resepi ayam percik klate style.
Bahan bahan:
1 ekor ayam - potong 4
Bahan Perap:
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inci halia
Garam secukupnya
Bahan Kuah:
2 pek santan pekat
10 ulas bawang merah
1 inci halia
1 batang serai
3 tangkai cili kering - boleh tambah jika suka pedas
Garam secukupnya
Gula - kena ada rasa manis
1/4 keping asam keping - letak sekejap dan dikeluarkan takut terlebih masam
Kredit resepi: Azie Kitchen
Till then, @mek_cda
Dear diary, Corat - coret #daridapurmekcda
Till then, @mek_cda
Dear diary,
Kek Pandan Gula Melaka untuk ma & abah di kampung. Tempah dari baker dan minta deliver pada ma... sob sob
Dari anakanda yang jauh di mata
Ececehhhhh..............
Rindunya............ simpan buat kenangan. Insya Allah hujung bulan ni bertemulah kitaaa ma abah.
Haha........... sedap !
Till then, @mek_cda
Dear diary... satar versi pantai timur
Bahan-bahan:-
5 ekor ikan selayang/kembung -rebus dgn garam & asam keping.
Asingkan isi ikan & tulang. Hancurkan isi ikan.
5 biji bawang merah dihiris halus
2 ulas bawang putih
1 ikat daun kesom
1 cm halia
5 sudu kelapa putih
5 sudu santan atau boleh ganti dengan air
Garam, gula secukup rasa
Nak sedap lagi boleh letak cili kasi rasa spicy
Cara-cara:-
Satukan semua bahan,kacau bagi sebati dan cukup rasa.
satar ni boleh dijadikan inti karipap. kulit karipap tu pakai roti gardenia jeee
satar yang digoreng
boleh dijadikan inti roti goreng
seriusss sedap!
Boleh simpan dalam peti ais... nak makan goreng jeee dapp ohhh. Nak dijadikan inti popia pun boleh uolsss... cuba ehhhh
Till then,@mek_cda
Dear diary, Salahuddin Bakery again and again. Kedai Roti legend di JB. Freshly baked roti.
Pesan daku sila jangan tamak bila masuk kedai roti dia hokkay!! haaahahaaaa....
Address: 26, Jalan Dhoby, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor
ONLY in JB.......
Till then, @mek_cda
Dear diary,
Tempat best untuk bersarapan di Johor Bahru. Warung Pokok Ceri depan Persada Johor. Dah lama la kedai ni... dari kak mek mula menetap di Johor lebih 12 tahun dulu memang dah ada kedai ni. Asalnya dari gerai bawah pokok ceri rasanya.. masakan Pantai Timur.. mananya kak mek tak suka.
Rambang mata weyyyyy.......... semua kak mek nak hahhahha. Pelbagai lauk pauk, laksa, laksam, nasi kerabu, nasi dagang, nasi dengan ulam-ulaman, ikan bakar, ikan percik, keropok lekor, kuih-kuih kelantan meriah. Yang best pulut dakap pisang tu perghhhhhhhh dan pulut bakar yummeh
Penangan gulai, ikan pekasam, ulam-ulaman, budu!
my favourite
Ok doneee........ hikhik
Jom pekena makanan kelantan di tengah-tengah bandar JB
Address: Jalan Inche Besar Zubaidah, Kampung Mahmoddiah, 80100 Johor Bahru, Johor