mek da ©™



Dear diary,

Port favourite iollss... Masakan Pantai Timur Che Yah

Cawangan Jalan Tampoi

Eh ada kiosk Nasi Lemak Kukus Ketagih pulakk kikiki :)






Till then, mekda.





Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Pasaraya baru di Johor Bahru. NSK Trade City, Pandan JB.
Kak mek suka pasaraya ni. Best! Walaupun bersesak... tapi best sayur2 buah2 murah!!


So far ok la.. kalo datang sini wajib beli buah laa... setakat ni dah repeat 3 kali. Cari lauk basah, sayur & buah2. 



Ada banyak jugak kedai-kedai pakaian kat luar NSK. Ada food court jugak, kedai roti, kedai handbag, coolblog, kedai borong makanan ringan, kedai handphone dan banyak lagi la kiosk. 







model NSK HAHAHA!!


fresh!!!



murah......... harga patut



suka beli anggur kat sini... yumyummmm




tak perlu pergi thai utk beli mangga...kihkih



selalunya tangkap buah laaa hikhik

Till then,mekda.



Nsk Pandan

AddressJalan Waja 9, Kawasan Perindustrian Pandan, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 12AM


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™





Dear diary,

Idea kitchen labels. Guna stiker dari kedai Eco kikiki...

ok ke ok?










dapur bajet kahkah





Till then, mekda.


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

 Nih la tempat Kak Mek berangan sambil berblogging. Acah-acah sudut 'me time' gituewww hahaaha.

Biasa la, deko rumah sewa... bajet ciput. Kelaut semuanya haha.

Barang-barang dari mr diy & Eco.

Eh rak tu dari ikea. Frame quotes dari kaison ke romantika lupa lak haha.

Till then, mekda.


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,

Yellow Bamboo di Kota Bharu. Kalo tak silap ada 4 ke 5 cawangan. Jarak setiap cawangan tak jauh pomm... yg kelakar kitorang sampai tertukar kedai. Satu kete tunggu kat cawangan 2. Group lain kat cawangan 1 dan satu lagi group family kat cawangan  3 hahahahaaaaaaaa... siap susun meja tu.. sib baik tak oder air. 


Apa yang famous kat sini?

Western Food
Air Buah gelas besar


Celebrate bufday ayah chik & haikal






selain western food, menu set masakan panas pun ada.


satu kongsi 2 orang


tomyam belut, sup belut, paprik pun hadoo...




nih gambo from Fb: yellow bamboo

kitorang ramai2 berkumpul kat Yellow Bamboo 2 selepas masing-masing tersesat ke cawangan lain.


TQ mok su banje kitorang!!

Till then, mekda.


Labels: , , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, haaluuuuu pengemar2 belut sila lah ke sini kihkih. Mek tak makan belut tapi boleh rekemenkan tomyam kawww kawww kat sini. Megi tomyam sodapppp...!! kawww


Ni cawangan megi belut yang femes kat Bukit Marak tu haaa... lokasi cawangan ni kat Parking KB.. tak reti pulak nk explain tempat ni kat mana..kalo orang kelantan mesti tahu 'Parking' ni area mn hehe......... yang pasti bandar Kota Bharu




slurpppp......


mee sup abah punya






bergambar kenangan...............






Till then, mekda.

Maggie Tomyam Belut Kaw (Cawangan Bukit Marak)

AddressBandar Kota Bharu, 15000 Kota Bharu, Kelantan



Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...