mek da ©™

Dear diary, 

Deko bajet semput untuk bilik tidur anak dara kak mek. Tema hello kitty la konon........ kahkah.

Yang benonya byk brg lama. Cadar tu pun dah bertahun. Langsir je yg baru!! huk alos :P



Kalo diikutkan byk brg tema hello kitty ni kat umah, tapiiiii........byk yg dah rosak dan hilang! 


Layankan... tema favourite anak ke mak ni? haha


Suka lettewwww... bilik yg hari-hari bersepah, penat mak nak kemas oi




Kalo nih bukan rumah sewa, dah lama kak mek panjat dinding cat warna pink. Wallpaper? belum timbul mood lagi nk tepek kat bilik ni...... ade plan nk tepek wallpaper pinky2... nanti lah hihi..

Till then, mekda.

Labels: , , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,

Eat and eat ☺☺☺☺


Craving Satisfied. The return of Beef Prosperity Burger 



Cuaca yg sejuk seminggu dua ni... pekena megi celup, mabelosss uolss


Roti pelangi viral 


Lunch at Galleria, Kotaraya.............. kerabu mangga


Nasi Ayam Kak Ros, Galleria



Hokkaido Baked Cheese Tart
RM5.80 seketui


Till then, mekda.


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary, menu dari dapur mek da seminggu dua ni.. yg mn sempat snap pic kihkih..........

Simple saje... :)



Tomyam Campur + Telur Dadar




Ikan Selar masak sambal + Sayur Goreng



Pari Bakar, sambal kicap, ayam goreng kunyit





Cekodok Oat Spicy


Siakap Bakar Sambal


Megi Goreng


Hong Kong Kailan Sos Tiram

Lebihkan makan sayur dalam menu harian............ cewahhhh... padahal laki hakakkk yg abiskan sayur2 tu :P

Till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, senaman di hujung minggu. Kemain punya tajukkkk haha poyo je an :P


Macam biasa, ade waktu terluang kite jogingggg!! huhu


Tempat biasa, Hutan Bandar JB. Nak pegi Taman merdeka full weyyy..arghhh.. kalo kat situ siap ade coach senamrobik... best!!!



kak mek acah-acah exercise kakkakakka



encik suami betul2 fokus gituuu


huk alosss, besarnya peha arghhhhhh oh tidakkk


berat terkini... naik weiiiii adoiii, dah tu mkn tak hingggattttt kahkah


sib baik paras gula kak mek normal.. ok lagi la setakat ni


Tgk tu...... overweight weiii.. maklum le berat kak mek 151 jekkk...xleh nak berat2 sgt uhukkkk... berat boleh setakat 57kg je benonya hehhehehe.. ok kena kurangkan 1 kilo kahkah!!!!!


Sekali sekala kena la pantau kennn... emm kolestrol belum cek, tekanan darah selalunya ok tapi tadi tak cek pommm.. ok!

Till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,


Kalau di Kampung Melayu, memang banyak gerai roti canai, berpuluh-puluh. Kalau hari bekerja, berkemungkinan kurang sambutan tapi apabila tiba hujung minggu, hampir semua gerai penuh dengan pelanggan. Difahamkan ada datang dari seluruh pelusuh Johor Bahru dan juga Singapura.
Satu gerai yang selalu dikunjungi untuk menikmati roti canai ialah di Jalan Aman, Kampung Melayu. Man Tebar dan Ajib. Nama mereka berdua memang terkenal. Sebelum gerai di Jalan Aman, mereka mempunyai gerai disekitar Kampung Melayu. Setelah pembinaan Dewanraya, mereka mendapat gerai tetap dikawasan tersebut.
Hujung minggu memang padat dengan pelanggan, kadang-kadang seawal 10 pagi roti canai telah habis. Untuk elak kekecewaan di sarankan supaya datang awal kerana parking agak penuh dan susah. 
Apa yang menarik sangat roti canai man tebar ini? Ia terletak pada sambal nya. Kalau order pastikan sambalnya diasingkan dan diletak diatas mangkuk yang berlainan. Kuahnya kari juga agak lazat. Roti canai yang lembut memang sesuai dimakan panas-panas dengan kuah kari yang lazat.
Nama Gerai : Man Tebar Roti Canai
Lokasi : Jalan Aman, Kampung Melayu Majidee



Till then,
Mekda

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary,

Tak sudah-sudah gambar makanan ye kikikiki :P




Mee goreng blackpepper



Pengat Pisang


Jem durian


Mangga


Mangga Asam Boi



Nasi Kerabu, Teh beng



Ayam goreng OK Kg melayu. Boleh refer link ni  AYAM GORENG OK


Cempedak goreng 



Colek buah


donat coklat


keropok lekor




buah pulasan




kek pelangi kukus



Till then...... mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: