mek da ©™

Dear diary,

Tak sudah-sudah citer pasal Bayou Lagoon nih. Belum move on ok kahkah. Arini nk up citer pasal breakfast kat sini pulak. Lebih kurang dekat jam 9 pagi kami turun breakfast... sebelum tu terus pegi kaunter untuk check out. Pagi-pagi dh check out. Kunci pulak tertinggal kat bilik haha sib baik tak kena charge. Patutnya kena caj RM 10 tau. Mujur la staff kat kaunter cakap tak pe lah nanti ada staf settelkan. Cuainya kak mek sampai lupa nk kuarkan kad pass masuk bilik tu.  Bukan ape, kak mek ingat encik papa dah amik. sbb biasa dia yg pegang huhu. Zara pula merajuk sebab dia mintak nak mandi pool lagi hihihi.. kesian! Susah kalo Zara merajuk, sbbnya bila dia merajuk.. dia dah tak nak layan kak mek untuk bergambo, ye la biasa dia yg jadi model hahaha!


Hokkeh, breakfast di Bayou Lagoon bertempat di Convention Centre Resort. Ye lah, ramai kan... tentulah buat kat dewan ni. Macam kenduri giturr... crowded! meriah seyyy.. tapi susah nak cari tempat duduk kakaka!

Memandangkan kami hanya dpt 2 baucer breakfast, maka terpaksa la bayar RM18 untuk haikal. Zara tidak dikenakan bayaran.


Menu agak biasa. Tapi ada rasa. itu trademark nya hehehe......... ala setakat nk isi perut pagi-pagi ok la kot. Bagi kak mek, ok je menu-menunya cuma aritu cari puding roti kastard xjumpa la pulak. Antara menu yg kak mek ada nampak:-

Nasi, kari ayam
Roti canai
Roti bakar
Mee / bihun tomyam
Mee / bihun sup
Bubur nasi
Buah-buahan
Hotdog
Fries
Kuehteow goreng
Coco crunch/cornflakes
baked bean
........ dan ada lg tak sempat nk round semua sbb ramai org haha


Roti canai & kuah ni sedap pada kak mek. Encik suami & haikal makan nasi, diorang kata kari ayam tu ok la ada rasa.... 


Sebelum kuar dari Bayou Lagoon, bergambar kenangan di sini. 


Budak merajuk tak mau senyum...




Dekat Bayou Lagoon ni ada Magic Art Museum tau. Tak masuk pun sbb dah tau kalo masuk tak de sape nk layan hakakkk posing2 buat rugi je kan. Bayaran pun leh tahan jugak. Kalo ko masuk amik gambo sampai lebam mmg berbaloi.. so kak mek tahan jeee...padahal lama dah berangan nk posing2 kat magic art museum ni kiki... lagipun zara majuk kan, so tak leh jadi model / camerawoman hakakkk hahahahhahaa.........



Posing dari luar pun jadi hahahhahhaaha... lantak disitu. 



Eh, kena paksa ke tu :P


Maka berakhirlah percutian singkat kami ke Bayou Lagoon Park Resort ni..........  mmg best!
Waterpark best... kids have fun :)


sebelum tu nak tunjuk view dari bilik kami di tingkat 11, saje nk bgtau bangunan yg nampak dlm gambo ni tu ialah Gold Coast International Resort.......... sebelah ni jekkkk... dekat je kan hehe


Insya Allah ada rezeki & ruang masa kite dtg lagi....... banyak lagi waterpark di Melaka yg belum diterokai hahhahahhahha..... melaka pah gelapppp.... again and again



sempat hakakkk posing di pintu masuk dpn kahkahkah



nextttttt.. ke mana kite???



pusing-pusing, round2 bandar makan jem hahahahha... melaka darul jem ek? hihi


menara tamingsari
:)

Memori indah here...... till we meet again. 

Till then,
Mekda.





Bayou Lagoon Park Resort Sdn. Bhd.

Amari Villa, Bayou Lagoon Park Resort,
Jalan Wakaf Utama, 
75450 Bukit Katil,
Melaka.
Tel: 06-233 0888
Fax: 06-253 3876


GPS Coordinates
2 14' 32.67" N 102 18' 23.28" E
Labels: ,
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...