mek da ©™

Dear diary,

Alhamdulillah, ketika berada di Port Dickson baru-baru ini kak mek sempat lah merasa char kuey teow yang dikatakan agak famous di PD ni. King's Char Kuey Teow! moh lerrr kita try..............


Agak havoc suasana malam di sini... siap ada band nyanyi lagu best2. Memang sentiasa full house katanya di sini.


Ruang makan yang luas. Nak makan area 'open' dah penuh.



katanya top menu.........


refresh!


sambil tunggu char kuey teow sampai kita kudap-kudap ni dulu


order char kuey teow udang special jee.. hee


sedap weh... not bad la...!


mak dan anak-anak makan nasi goreng udang... berlambak udang diaaa... lebih 5 ekor kottt... fresh lagi


Alhamdulillah recommended!


Pilihan char kuey teow di sini.. information ni kak mek amik dari website King's Char Kuey Teow.

Lain-lain menu:-






Kalo tak silap, stall satay kajang pun ada kat sini... nyesal tak order heeee

So, come and makan-makan di sini ok!

Till then,
@mek_cda


King's Char Kuey Teow
Address402, Si Rusa, 4, Jalan Pantai, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
Hours
Closed ⋅ Opens 4:30PM
Reservations: wasap.my
Phone017-633 3644


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

Nak lagi fun, kami sewa basikal kat Lexis aritu. Jadi boleh la pusing-pusing kawasan hotel. Ala.. kami pusing kawasan persekitaran bilik jee heee. 


Banyak pilihan basikal. Topi keledar keselamatan juga disediakan tapi kami tak amik haha. Nak pusing satu hotel tak bersempatan sebab budak dua orang ni tak sudah-sudah nak terjun kolam.

Bayaran 1 Jam = RM10/basikal
Setengah jam = RM5/basikal

Tapi! Korang kena letak safety deposit RM100

Jelas? hehe




Info dari FB: Lexis PD
Kami turut menyediakan penyewaan basikal,
🚲 1 hari/malam RM25 (Deposit RM100)
✔️Datang, ambil & pulang di office kami,
✔️Sila sediakan deposit semasa proses sewa
✔️Deposit akan dikembalikan jika tiada kerosakan pd basikal yang disewa
✔️Deposit anda akan di 'hold' jika terdapat kerosakan pd barang kami serta balance akan dipulangkan



Sambil-sambil tu posing seposen hehe



Rasa tak puas jalan-jalan sekitar hotel ni.. rasanya tak semua tempat kami round cehhh...

Sweet memories...........................

Till then, @mek_cda










Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Lepas check in rehat-rehat kejap, layankan budak ni mandi kolam. Kolam kat Lexis ni biasa-biasa je xde waterpark.. tapi budak ni kemain layan.. x kira asal kolam je enjoyyy heee. Yang penting air nya bersih sangat ok! Terbaekk..


Kolam mandi Lexis wajib pakai swimming suit ok.. tak kira kanak-kanak atau dewasa. Baju mandi Zara beli kat Shoppee jee... dlm 20 ringgit. Kain helok jee.. survey kat luar mahal laaa... sib baik online lg murah.

Anak itik tok wi...hehe



Mandi la puas-puas ye nak... 


yg ni xnak stop mandi... sampai kolam nak tutup baru naik hehe


tok ma relax-relax heee


Time ni jam 5 petang x ramai lagi yg mandi-manda... jam 6 baru berduyun ke sini  




Enjoy.........  nanti kite pegi water park pulak ye before sekolah bukak.

Till then,
@mek_cda






Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary,

Kenangan manis 6 Disember 2019, cuti-cuti Port Dickson je. Kami menginap di Hotel Lexis Port Dickson.

Pada asalnya kak mek memilih hotel yang ada water park. Biasa la... mak mak ni pikir untuk anak je la kan... kalo yg ada waterpark lagi puas diorang main pool hehe.

Namun demikian, encik suami bagi cadangan, apa kata cari hotel yang boleh layan memancing cehhhh haha. Ok la.. nak puaskan hati encik driver maka kita pilih hotel yang boleh layan memancing ye bang kekekekek... emmm secara jujurnya hotel ni sebenarnya dah lama masuk dalam wishlist kak mek haha. Kesian kan........... baru berkesempatan menginap di sini hee.




Ok, pada yang keliru... (sbb memula kak mek keliru jugak haha) kat PD ni ada 3 hotel under Lexis. 

Hotel Lexis
Hotel Grand Lexis
Hotel Lexis Hibiscus


Hotel penginapan kami ialah Hotel Lexis. BUKAN yang grand yang ada pool dalam bilik tu. Hikss

Hotel Lexis dan Grand Lexis hanya bersebelahan je......... cuma Lexis Hibiscus je berlainan lokasi.


Kami book bilik deluxe water chalet.  Nak sangat memancing kan... kita stay je la kat bilik terapung atas air. Nak pegi Maldives hanya dalam mimpi je kan hahhahaha


Hotel ni banyak kemudahan. Staf-staf pun sangat mesra alam. Korang boleh guna buggy car ni untuk ulang alik ke bilik. Kalo nak layan view yang cantik boleh je jalan-jalan amik angin. Nasib la kalo dapat bilik yang jauh ke tengah laut hahahaaa. 


Check in jam 3. 



Bila korang dah bukak pintu bilik, first korang akan nampak benda ni. Abaikan kaki hakakkk haha.


1 king bed & 1 sofa bed


masuk-masuk je nampak tandas dulu kekkekee


Bersih, alhamdulillah


Harga dalam 400 - 500  lebih per night (Kena rajin tengok Agoda ke trivago ke hapee... ade time lagi murah)

Nanti kak mek citer mcm mana kak mek boleh dapat dengan harga RM320 je per night hehe. Next entry yeee



TV Peti wajib la adeee ee



Nih yang laki kak mek nakk... memancing dari balkoni hahahaa.. hamekkk



Ada kemudahan Gym centre


Ada movie room


Letss gooo............


                                        Maa....... harap ma suka bilik ni jugak hehe


Suasana malam.....


 Rindu.................


Lexis Port Dickson
AddressBatu 2, Jalan Seremban, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan
Hours
Open today · Open 24 hours
Phone06-653 2000




Bersambung lagi citer pasal Lexis ni........... heee

Till then, 

@mek_cda
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...