mek da ©™
salam,

rasanya dah dekat 2 minggu cerita ke Tioman nih tapi mek tak sempat nak update kat blog. kesahnya, company trip tahun nih kami ke Pulau Tioman. setiap tahun jgn tak tahu bos mek mmg pilih ke pulau aje lar. thn dpn tak tahu la pulau mana dia nak g. huhhhhuuu..tp best. sgt2 enjoy. disebabkan byk giler gambar, mek terpaksa pilih2 dan buat entri sikit2, ikut tempat aje la ekk...hehe

ok kite mulakan dengan gambo2 kat jeti tanjung gemuk. bertolak menaiki bas dari jb jam 9.00 pagi. sampai tanjung gemuk lebih kurang dlm kol 12 kalo tak silap. tunggu feri lama jgk larrr..ramai giler org kat jeti. lebih2 lagi chinese. heee..

menaiki feri lebih kurang jam 1 lebih. mmg mabuk laut!!!! haha. muntah koooo...mana taknye ombak kuat giler. dah la perut lom terisi nasi. jamah nasi lemak sikit jek td. rasanya dlm 2 sudu. ingatkan mek sorang jek yg muntah, mak aiii, rupanya geng2 pun sama. mmg lepak larrrr..hahhahaa... masa tu dh xsabar nak tunggu feri berhenti. dah tak tahan sgt mabuknye... perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih. maka sampailah kitorang kat jeti kg tekek, pulau juara tioman!!!

bersambung...........






Labels:
Reactions: 
0 Responses