mek da ©™


Dear diary,

Langkawi Cable Car & Sky Bridge 2018

28/4/2018 (Sabtu)

Akhirnya tercapai jua impian nak naik cable car hahaha! Kesian ko mek..............

Pendek kata, kalo datang Langkawi tak naik cable car memang tak lengkap la kan. Ini tujuan kedua ke Langkawi selain dari MAKAN! kahkahkah

Pengalaman kak mek naik cable car........ 



Alhamdulillah, beratur beli tiket tak de la lama sangat walaupun ramai orang. May be sebab datang pagi-pagi. Masih under control ehekkkk :)


Harga Tiket Cable Car Langkawi

Sumber: jom jalan.com


Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
1. NORMAL COMBO
Warganegara
Kereta Kabel + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi4030
Pelancong Asing
Kereta Kabel + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi5540
2. EXPRESS LANE COMBO
Warganegara
Kereta Kabel + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi9080
Pelancong Asing
Kereta Kabel + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi10590
3. GLASS BOTTOM GONDOLA
Kereta Kabel Tapak Kaca + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi105105
4. PRIVATE GONDOLA
Kereta Kabel + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi550 (utk 6 orang)
5. VIP GONDOLA
Kereta Kabel + SkyDome + SkyRex + 3D Art Langkawi550 (utk 6 orang)




Perasaan bila dah dapat beli tiket, lega, happy dan berdebar! semua bercampur baur hihihi


Menuju ke gondola. Beratur! dap dup dap 

Baru ku tahu gondola ini tidak berhenti ketika mengambil penumpang. Jadi jangan leka main FB ye dik masa turn nak melompat masuk ke gondola ni hahaha!



Yayyyy! dah selamat naik dahhh... time ni bermula la adegan kecut perut kihkih.. mengucap panjang! Haikal agak cuak........... zara langsung tak takut haha


Memang gerun dik tapi wajib juga naik sekali seumur hidup wakakak!!

Emm nasib baik team kitorang boleh naik satu gondola.. tak la berpecah.


gondola akan naik dengan curam menuju ke stesen tengah


yuhuuu.... beautiful view


kecut perut oii tapi happy sangat kihkih


Dari base station................. hampir tiba di platform/middle station. Tapi kami tak turun pom kat stesen  ni... so kami terus mendaki ke stesen seterusnya iaitu top station... lagi tinggi dan curam  menuju ke Puncak Gunung Mat Chinchang!!!


Dah sampai ke stesen paling atas atas haruslah selfie sampai lebam hakhak.........

Dari atas ni boleh lihat panorama langkawi gitu....


Haikal, dah sampai atas baru senyum.. tadi feel seram je kat dalam gondola hihi




biasa la dia ni..... mula la pose hahaa



Love lock..................





Panas jugak oiii... ingat sejuk hahahha


dua beradik tengah meneropong ape la tuuuu


love this pic...


ewahhh.......



kat atas ni boleh minum2 air di cafe.. harga air & makanan paham-paham je la ye haha. Beli 2 air tin dan 1 air mineral total lebih kurang 15 hinggit gitu.


Jambatan gantung / sky bridge



amazing!





wohaaaaa........... 









Awan berarak... nasib baik cuaca elok


Memory tercipta...








beratur untuk turun... nasib la kalo time ni ramai orang... masing-masing menunggu gondola ehekkk


Akhirnya selesai pendakian hikhik... Alhamdulillah thank you Allah for this experience. Berbaloi... dapat lihat view cantik!



Fodegraf untuk secebis kenangan di Langkawi Cable Car & Sky Bridge 


My sweet memories with siblings....

Love it!
Till then, mekda.




Langkawi Cable Car



AddressJalan Telaga Tujuh, 07000 Langkawi, Kedah
Line length2,200 m
Hours
Open ⋅ Closes 7PM



Labels:
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...