mek da ©™


Dear diary, after breakfast roti canai blackpepper kami terus gerak ke Oriental Village. Di sini lah terletaknya Langkawi cable car & sky bridge. Lokasinya ialah di Burau Bay Padang Matsirat, Pantai Kok. 





Pemandangan di sini cantik juga, ada beautiful lake. Kak mek lupa nak snap gambo tasik tu hehe... so korang boleh pusing-pusing sekitar Oriental Village ni untuk bergambo sakan ye kahkah!

Kalo penat nak jalan kaki boleh naik train pusing-pusing di kawasan sekitar.


don't tell kak mek tak umbrella hahaha


kak mek tak sempat nak snap gambo byk2 di sekitar Oriental village ni sebab dah excited sangat nak naik cable car hahaha... kena cepat takut beratur panjang nak beli tiket ehekkk :)


Antara aktiviti yang boleh dilakukan di sini:-

  • Elephant adventure
  • Animal feeding
  • Tiger gallery





Di kaki Gunung Mat Chincang


Di sini juga terdapat pelbagai kedai cenderamata dan restoran pelbagai menu sama ada masakan melayu, western, chinese & korea.


ma, abah & anak 'fruit'



Oriental Village, what a beautiful place. Suasananya seperti perkampungan 'cowboy' yang cukup indah. Gituewww! Ok next.....................

Bersambung.

Till then, mekda.




Oriental Village
AddressBurau Bay Padang Matsirat, 07000 Pantai Kok
Hours
Open now ·
Add full hours


Labels:
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...