mek da ©™

Dear diary,

Haha, antara list balik kampung... mencari tiffin enamel atau mangkuk tingkat colourful di Rantau Panjang hehe... rambang mata!


pauh siam manih leting ting


port biasa melepak, my mum suka makan abc kat sini ... sejukkan tekak


kak mek oder nasi air


kali ni tak tutup muka kahkah....



family first :)


suka la ma blh mkn ABC tuuuu heee


Wajib oder mee celup kannn


alosss, sape amik gambo hakakkk niiii? buruknya perangai hakakk kennn hahhahahaha


miss u all........... see you next??? .................... opsss



ini tiffin yg dibeli, size paling kecik hehe.. sweet tak?

Till then, mekda



Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kedai Laksam Telur Puyuh Best Kelar atau lebih sinonim dengan Kak Za Laksam Sambal Daging, Kg Kelar Pasir Mas Kelantan.


Apa yang boleh kak mek katakan, laksam di sini mmg recommended. Terlajak sedap! Kuah nya terasa, mantap bohhh...

Kedai ni terletak di Kg Kelar, Pasir Mas. Tak susah pun nak mencari, tepi jalan besar je, tepi masjid Kg Kelar :)


Kami breakfast di sini sebab lepas tu plan nak bershopping di Rantau Panjang. Seperti biasa, must visit la kan.......... 


teh tarik all time favourite


Laksam special yang dihidangkan dengan sambal daging dan telur puyuh.


Kuah sedap yang amat, betul tak tipu hahaha



Teringat pulokkk laaa kak mek ahhh


Ade juga ketupat sambal daging yg super sedap tak tipu jugakkkk hehehe.. seketul RM1. My mum borong RM20 bersamaan 20 ketul... panas-panas lagi!



So, kepada uolls yg teringin nak cuba... lets!

KEDAI LAKSAM KAK ZA
Tepi Masjid Kg Kelar
Pasir Mas, Kelantan
Malaysia

                


  • Laksam sedap 
  • Ketupat sambal daging sedap


This is Pantai Timur

Till then,
Mekda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, melawat tapak... Insya Allah ada rezeki boleh buat rumah kat sini, sebelah rumah adik kak mek :)


Alkisah petang jumaat 16/2/2018 kami berkumpul rumah adik, santai-santai di halaman rumah sambil berBBQ... SYIOKKK!


Masak simple-simple aje...




Bakar ayam, ikan, kambing,otak-otak  & lokcing 


Layan gambo santai...............







cucu tok bah baru ada 4 orang.. kak mek bila nak tambah? hahhahahha




rasa cam nak tdo jek atas tikar nih hehe







mak sedara dan pak sedara


posing tu wajib kahkah


Till then, mekda




Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, balik ke kampung hari tu kak mek sempat jugak la ronda-ronda di Pasar Besar Bandar Baru Tumpat ... pasar yang baru tuuu! Konon nak cari kuih tepung boko tapi tak de pulak ahh frusttt hakhak :P


Fakta tentang Pasar Besar Bandar Baru Tumpat 
Kredit to: FB Proaktof MK Resources


Bandar Baru Tumpat atau Uptown@Tumpat mempunyai kelebihan-kelebihan antaranya:

1. Projek usahasama dengan Majlis Daerah Tumpat dan dirasmikan oleh YB Datuk Menteri Besar Kelantan. Satu pengiktirafan tentang keupayaan pemaju dalam memacu ekonomi kawasan Tumpat untk menjadi zon pelancongan dan perdagangan perikanan antarabangsa.

2. Terletak hanya 300m dari interchage Lebuh Raya Pesisir Pantai yang menghubungkan Pengkalan Kubur terus ke Tok Bali dan setrusnya bersambung dengan Lebuh Raya Pantai Timur 2. Satu prasarana mega yang memangkinkan percambahan ekonomi yang sangat baik.

3. Pembangunan bersepadu yang meliputi 1 hypermarket (yang telah pun mempunyai super tenant iaitu Pantai Timur) seluas 80,000 kps bernilai RM 14.5 juta. Sebuah bazaar 2 tingkat (habis dijual), sebuah Stesen Bas, sebuah Pasar Awam (dimana pasar awam sekarang akan dipindahkan ke sini), sebuah surau dan sebanyak 129 unit Rumah Kedai 2 tingkat berharga dari RM 555k untuk dijual. Ada lagi kekosongan.

4. Berdasarkan laporan jualan dan pemasaran, pihak2 bank juga akan turut berpindah di sini. Ini menjadikan Uptown@Tumpat lebih menjadi tumpuan orang-ramai dan paras ekonomi akan melonjak jika terdapat bank dan pasar serta stesen bas di dalam satu bandar baru.



Nak cari kuih, last-last terjumpa Amerikaaaa... amir raja lawak ni hehe.. kitorang sama-sama tgh tunggu turn nak beli nasi berlauk atas pasar.......... ramai weh oranggg!  may be sbb time raya cina.. ramai rakyat melawat pasar baru huhu :)


sbb minat dengan lawak dia jadi kita snap la picture sekeping dua hakhak!!

Amir sempat lagi buat lawak time tuuu..kikiki

Till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Sesuatu yg paling kak mek suka kalo ke pasar malam Wakaf Bharu di Kelantan.... 

Yong Tau Fu!




sebabnya kuah Yong Tau Fu kat sini best sangat... kat jb tak dapat kuah pekat likat wane hitammm cenggituuu.. yumss! 


cuma aritu tetiba terasa lain sikit kuahnya nape ekkk... mcm kuah kacang sikit... ade perubahan ke kekkekekek


Till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...