mek da ©™

Dear diary, kali kedua kak mek berposing-posing maut di Restoran Ombak Pantai Penarik ni hahahaha! Biasa la...  Pantai Penarik ni menjadi salah satu port wajib singgah. Antara kedai favourite kak mek ni laa... ombak pantai sebab cantikkkk!


Nampak dah lain macam hiasan luar kedai ni jadi kita snap la buat kenangan yokkk...


ok sib baik ada si anak bujang jadi tukang tangkap gambar mak





panas ceng ceng don't care









Mendamaikan............


celup tepung yum yummm



Best makan-makan tepi pantai


Boleh baca link ini juga. My first post for ombak pantai. Cehhhh.. speaking. Tiberrr :P



Ok layannnnn......
Till then,
@mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary, Nasi Ayam Kampung Madu Telipot. Dah penah review sebelum ni. Lokasi di belakang Billion Kota Bharu iaitu di Kg Telipot. Lorong Merican jika tak silap.



Sangat 'jeliro' orang kelantan cakap ayam kampung madu kat sini yum yum.... favourite jugak ni


Yang  best makan ayam tu panas-panas cicah dengan sambal cili tuuuu huhhh


Alhamdulillah, balik kampung aritu berkesempatan repeat kat sini. Nak lagiiii!

Till then, @mek_cda



Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kedai Mee Kuah Komando ni terletak di Kg.Pasir Pekan Tengah, Kelantan. Sedap dan jelirooo jah rasa mee kuah nya.


Pakat mari makan la belako dehhhh.... tak rugi pun cuba hehe. Ambo tolong promote jah ni adik kakokkk... tubik doh bahasa kelate kawe haha.




Satu set beserta air tea o beng ni berharga RM5


sedap hirup kuah tuuu haha


Tambah RM1 untuk telor


Mari deh belako heeeee

Till then, @mek_cda

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary, raya ketiga aidiladha aritu pegi dua majlis akikah. Satu  kat Kubang Kerian dan kat umah mak sedara di Melor. View sawah padi ni kat melor hehe... iollss suka!


Sempat lagi posing






Gedik jugak lagi hahakkk posing kahkah




maaa !!


dalam kete, masing-masing buat muka adoii



eh, ni makan kat kubang kerian... ada sambal petai bilis yumsss


nak jugakkk


kat melor makan ni je sebab xmoo nasi lagi hiksss

Balik dari melor pegi umah mak sedara padang tembak hoho.......

ok tu je story raya ketiga aidiladha.

Till then, @mek_cda






Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Aktiviti wajib tiap kali balik kampung. JJCM rantau panjang. Cuci mata ajee... tak membeli sangat, yang banyaknya beli makan-makan je hoho. 




di kala cuaca panas.........


Layannn...



bikin kecurr


manis leting




aiskrim baba


brehi benar lokcing & sosej pulut


krup krappp



 lama xmakan bui stoiiii



On the way balik singgah beli durian tepi highway rantau panjang dan drive thru mcD. Testing membeli di new branch mcD Pasir Pekan kat kampung kiterrr heheeeee. Tq mok su banje mak doublecheese burger. panas2 dalam kete kebulur jugak hakhak!



perisa cempedak ngeee


yang benonya kitorang agak rushing hari tu bila pikir nak kena pegi kenduri akikah 2 tempat plak time tu..... kalo tak dah singgah makan-makan kat mana2 aihhh


Till then, @mek_cda



Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...