mek da ©™

Dear diary............. durian!









Musim durian dah abis oiii...

Eh :)

Till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, makan-makan with 2 budak kat Food Court Galleria @ Kotaraya Johor Bahru 


Layanzzzzzzzz...




Budak ni request nak makan western.






Galleria @ Kotaraya Johor Bahru
AddressJalan Trus, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor
Hours
Open ⋅ Closes 10PM

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Kedai bubur nasi paling femes di Johor. Bubur Nasi Sentosa. Orang johor kalo tak tahu kedai ni tak tahu la nak cakap apa amboii hahhahhah...malas nak review lebih-lebih sebab kedai ni dah lama wujud. Semua tahu kottttt!

Memang best!!!

Cuba jangan tak cuba :)

Till then, mekda.

Nasi Bubur Istimewa No 1

Address91, Jalan Sutera, Taman Sentosa, 80150 Johor Bahru, Johor
Hours
Closed ⋅ Opens 6PM



Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Hari ni kak mek marathon apdet citer JJCM. Tulis pun ringkas-ringkas jee sebab banyak lagi nak kena apdet hahahaha.. layan gambo je la ye!


Jom korang...... Tuah Char Kuey Teow ni terletak di Medan Selera Rumbia, Jalan Rumbia 10 Taman Daya! Udang dia freshhh uuollsssss!





Syedapppppp!


Ayam cheese yum yum

Till then, mekda.



Tuah Char Kuey Teow

AddressTaman Daya, 81100 Johor Bahru, Johor


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, satu lagi port makan best di Johor Bahru.  Masakan Pantai Timur Che Yah. Dari apa yang mek tahu, kedai Che Yah ni ada dua. Satu kat Kg Melayu Majidee dan satu lagi cawangan di Jalan Tampoi. Dalam gambo ni dekat Jalan Tampoi. 


Biasa la kat sini, kelantanese food la... kena dengan tekak kak mek. Teh beng tu wojikkkk... boleh cuba ye!

Till then,
mekda.



Masakan Pantai Timur Cek Yah
AddressKampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor
Hours
Closed ⋅ Opens 6:30AM Sat

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Makan-makan sempena celebrate birthday kak mek yang ke................................... eh :P


Thank you incik suami banje makan. Biasa-biasa je no surprise, no kek, no bunga hikhik :)





Alhamdulillah..............





makanan semua not bad..  boleh cuba ye. 




Till then, mekda.

Restoran D Qaseh Thai Seafood Kempas Baru

AddressKawasan Perindustrian Tampoi Indah, 81200 Johor Bahru, Johor
Hours
Opens soon ⋅ 4:30PM


Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, Pasar Besar Siti Aishah Jelawat. Macam-macam hadoooo.. biasa la mek kalo balik kampung kejenya melawat pasar je la hahhahaahah.. hantu pasar sejak umur makin meningkat ni huhu.


Kuih-muih so colourful


kerabu maggi



megi celup.... yummehhh

Till then, mekda.

Pasar Besar Siti Aishah Jelawat
AddressJelawat, 16070 Bachok, Kelantan, 16070
Hours
Open ⋅ Closes 6PM


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary, Kedai Kopi White House. 

Ada ke orang kelantan tak tahu kopitiam ni. Cehhhh riak kooo hahhahah!! Padahal jugak nih first time hakakk breakfast kat sini. Selalu je kedai tutup bila ke sini. Yelah, dah ko balik kampung time cuti umum hahhahahhaha!



Pergi lambat nasi ni semua cepat abis!!


iolsss hantu kopi!










taraaaa... geng breakfast. my BFF! 

Bila lagi kita nk breakfast sama-sama ekkkk? hikhik... nextttt

Till then, mekda.



 Kedai Kopi White House
Address1329-L, Jalan Sultanah Zainab, 15050, Kota Bharu, Kelantan, 15050
Hours
Closed ⋅ Opens 9PM

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...