mek da ©™

Dear diary,

Mocha Kau Bahagia...

Demi cintaku padamu
Kubancuhkan kopi untukmu
Biarpun penat dan lelah
Sanggup ku redah

Kopi panas di awan biru
Cubalah rasa satu
Biji biji kopi arabica
Hanya kualiti saja







Hidup jadi barista
Hidang kopi sempurna
Mocha kau bahagia

Andai dipisah 
susu dan mocha
Musnahlah ilham
Hilangnya cinta




Andai nak rasa
Kopi kualiti
Segala saja
Hanya di Mc Cafe'



Demi cintaku padamu...

Till then,
Mekda
#mochakaubahagia

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Bila si anak mengikut papa pergi servis kete.

Service your toyota here, have free wifi & internet corner

Minuman juga disediakan.

Eh, ter 'review' pulak ahaks.




Yg penting utk budak-budak ni, ade playland disediakan.



Acah-acah keje opis


cake & pizza







Hiewa Auto Gallery (Toyota Service Centre)
Taman Desa Tebrau (Lot PTD 147340, Jalan Persiaran Desa Tebrau)
Johor BahruJohor
Malaysia


Till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Asam pedas ikan merah dimasak dengan menggunakan pes asam pedas melaka  jenama RasaBonda yang kak mek beli semasa berkunjung ke Melaka. RM 5 je sepaket :)

Hanya renehkan perencah, masukkan ikan dan sayur kesukaan. Nak lagi kaww letak la daun kesum ye... kak mek bukan hanya letak perencah, ade jugak kisar 2-3 ulas bawang & tumis bagi pure sikit rasanya hikhik! Letak perencah je pun bolehhhh.


Till then, mekda.




Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Layan gambar je la ye :P


buah pear


Air Jagung Klebang


kek pasar malam sedap weyyy


laksam


sengkuang calit


roti bakar


colek buah


mini red velvet


bubur ayam & bubur nasi


Till then,mekda.


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Salahuddin Bakery Jalan Dhoby, Johor Bahru.
Orang kata, nih kedai roti legend di JB.
Orang kata juga, nih kedai roti tertua di JB.
Orang juga kata, roti di sini sedap-sedap.



Apa yg uniknya, roti dibakar dengan menggunakan dapur arang ye? aroma tuh penting... very the klasik uollss!


Terletak di tengah-tengah bandaraya Johor Bahru, berhampiran dgn CS & UTC




Orang kata biskut suji di sini sedap... 


Malangnya semasa kak mek berkunjung ke sini, roti dah byk habis hehehe.. ye la dah nak kol 4 petang time tu... memei larrr... lain kali kena pegi pagi-pagi!


Pendek kata, roti di sini old styled... legend hokkeh.. tgk la packaging nya biasa2 je kan... tapi dari segi rasa memang A!


bila dah tak banyak pilihan, xtau nk beli ape daaa


last-last roti kaya ni jeeee... sedappp wey! sekali pandang nampak buruk hihi tapi aroma roti yg sedap tu membuatkan kopi susu panas menari keriangan hahahhaa.. ape aku ckp ni! dushhhhhh


biskut suji legend

Ok kat bawah ni gambar google yg tular. Mohon pinjam tepek kat sini ok!


Kalo time pegi byk pilihan cenggini konfem hakakkk rambang mata kakakaka


glupppp ... orang kata karipap dia sedappppp


woowwww.........


banyak pilihan roti.......


yang paling legend roti ni la.. roti buku old skool. kalo dtg sini harus tapau yg ni orang kata!

sedap dibuat roti bakar
sedap dicicah dengan kuah kari
sedap dimakan begitu saje........ eh

Roti dibakar dengan dapur arang tradisional...




rasa cam nk jilat skrin lakk hakhak!




Till we meet again ya!

Mekda.


Salahuddin Bakery 

Address26, Jalan Dhoby, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor
Hours
Open today · 9:30AM–5:30PM

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat favourite melepak bersama Bff dulu-dulu hehe....

Dulu-dulu, asal time lunch hour ari jumaat, panjang langkah kaki kami semua geng2 opis. Maklum le rehat 2 jam. Selalu juga makan-makan di Sedap Corner Plaza Pelangi. Menu favourite time tu beef kueh teow goreng... 

Ini pula branch Sedap Corner  Wor & Grill di Galleria Kotaraya. Bila masuk sini je ingat kenangan lama... bergelak ketawa di sini kuikui...





Semalam punya late lunch, oder kopi o ais RM 4.90 & set nasi tomyam RM 11.90
Sesekali boleh la layan tomyam kat sini... sedap tomyam nya!!




Makan sorang-sorang oi... kesian tak? hehe
Yang beno nya kak mek ada kje kat galleria nuuh haaa... 



dapnya tomyam ni.. udang fresh!


Address:-

Sedap Corner  Wor & Grill, Galleria Kotaraya
L1 Galleria @ Kotaraya (Jalan Trus), 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia

Till then..........mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

26/11/2017, genap 9 tahun umur anak bujang kak mek. 

Have a supersweet birthday my anak soleh, with full of blessing, good health and happiness :)

Celebrate kecik-kecik dari ceruk dapur hehe. Singgah Secret Recipe beli 3 slices kek & take away 'Fabulous Four' Dominos.



Another year for abam kaka, semoga segala impian dan cita-cita akan tercapai kelak. Jadi anak yang baik, hormat orang tua, belajar rajin-rajin, patuh pada agama ye abam.


Si adik suka kacau abang, bukan senang dpt posing betul-betul berdua mcm ni uhuk2


kesayanganku dunia & akhirat







dari ceruk dapur hehe...




red velvet yum yum


kek pandan gula melaka beli dari member opis


Iklan ubat gigi ya?



Throwback..........

HAPPY 9TH BIRTHDAY SAYANG
Till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...