mek da ©™


Dear diary, 

Selepas selesai breakfast kat Kedai Makan Nasi Dagang Pak Malau, kitorang terus ke Underwater World Langkawi. Budak-budak suka la kan tempat-tempat macam ni hikhik!

Eh rupanya lokasi Underwater World ni kat Pantai Cenang je huhu.



Harga tiket pun boleh tahan jugak hehe.....


Harga Tiket

(RM)             
Dewasa36                                                           
Kanak-kanak26                                           





Underwater World Langkawi ni merupakan akuarium yang terbesar di Malaysia. Happy la budak-budak ni sebab berpeluang juga melihat haiwan akuatik yang menakjubkan gitueww... mak budak pun sama naik benonya haha.




Kat sini kita dapat menjumpai 200 spesis haiwan marin dan ikan air tawar.






geliiiiiii....haha




ikan ni suka bergambo hahaha!!



Terdapat juga penguin, ikan jerung, singa laut dan ikan arapaima yang merupakan ikan air tawar terbesar di dunia.







nih la keje mak ko posing tak sudah kakaka


bergambar kenangan with family





















kat sini juga terdapat pelbagai cenderahati dan coklat untuk dibeli... zara beli mainan kat sini. Mak kena pauuu adoiii heee

Ehh mak jugak terbeli spek mata kat sini kakaka... 

Ok lah ke mana kite jap agi... tunggu....

Bersambung...........................


Till then,
Mekda.






Langkawi Underwater World Opening Hours: 

09:30 – 18:30 Monday – Friday

 09:30 – 22:30 Friday – Sunday 

Address: Zon Pantai Cenang, Mukim Kedawang 

Tel: +604 955 6100
Labels:
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...