mek da ©™

Dear diary,

Kajang Pak Malau Kajang berlipat, Kajang hamba mengkuang layu, dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang hamba menumpang lalu.........


Mek da tumpang lalu posing-posing sini ye hikhik :) over!

Breakfast hari pertama di Langkawi. Eh yang benonya dah hari kedua sebab malam tadi dah ada kat sini :P

Akhirnya sampai jugak kak mek ke kedai makan Nasi Dagang Pak Malau ni... dah lama craving sebab nampak korang post la!!! Kak mek je yang baru nak ke sini. Kesian tak!!!!??


Apa yang best kat sini? Tentu la hidangan Nasi Dagang yang famous tuuu... eh? Kelantan tak de nasi dagang ke? Ada babe, cuma nak amik feel melihat keindahan pemandangan sawah padi yang menghijau dari kedai makan itu sambil menikmati sepinggan nasi dagang yang sedap. Eh panjang pulak ayat hakakkk kohkoh! 


Pelbagai jenis lauk untuk dimakan dengan nasi dagang. Semuanya sedap! Ma abah suka..........


Air ni free je, kalo nak oder air lain kena caj la hehe. Kak mek minum air free hahahhaha.. ma abah oder kopi panas and teh tarik gituu... baru layan dengan nasi dagang khennnnn


kuih muih pun banyak.......... selain tu mee dan pelbagai menu sarapan lain pun banyak 


Nasi dagang ni disediakan daripada air tangan isteri Pak Malau iaitu Mak Malau yang berasal dari Kelantan dan dibesarkan di Terengganu. 



Nasi dagang kat sini more to Terengganu punya style sbb kaler putih huhu.


Harga untuk satu set nasi dagang ni lebih kurang 7 ke 8 hinggit. On tak on? hahaha! dah masuk harga air free tadi ke Pak Malau? Eh.... opssss kikiki


Set Nasi Dagang:-

Kambing kurma
Gulai ayam
Gulai ikan
Daging Kerutub
Ayam goreng berempah


with my maa..........


my family


nasi dagang ni favourite abah



ok masa untuk posing sampai pengsan lak



angin sepoi-sepoi.......... best!





adik no.2 with anak2





alamak..............!! okbai gua naik motor dulu yepp haha


kasi can la........


buat kenangan 



Sentuhan unik dengan menggunakan barang antik sebagai perhiasan menjadi tarikan kepada pengunjung di sini.


Klasik je kan...........


Untuk pengetahuan, makam mahsuri tak jauh pun dari sini.


Kedai makan Pak Malau dibuka pada jam 8 pagi hingga 2 petang uollss


Haaa.... inilah Pak Malau (Tukang duit) hehe

Sempoi kan kaunter bayaran hikhik


adik bongsu






tak sudah-sudah posing 


Teratak Pak Malau (Homestay)


Bergambar kenangan setelah kekenyangan haha

Ok next........... ke mana kita?

Bersambung..................................


Nasi Dagang Pak Malau
AddressJalan Makam Mahsuri, Kampung Mawar, 07000 Langkawi, Kedah

*Kedai tutup pada hari Isnin




Till then, mekda.

Labels:
Reactions: 
1 Response
  1. Eliss Mie Says:

    nampak sedap nasi dagangnya. kalau mat dan kata, jaddi. hehehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...